ခပ္ဆန္းဆန္းေလးၿဖစ္သြားေအာင္ငရုတ္သီးခ်က္စားၾကရေအာင္ေနာ္။
လိုတဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့...
အသားတု (သို႕) ေၿမပဲ
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႕
ၾကက္သြန္ၿဖဴ/နီ
နံနံပင္
ငရုတ္သီးအေတာင့္ရွည္အစိမ္း.....
ပထမဆံုးအေနနဲ႕ ေၿမပဲကိုမညက္တစ္ညက္ေထာင္းပါ။ ဆီခ်က္သတ္ၿပီးေၿမပဲေထာင္းထားတာကိုထည့္
ရပါတယ္။ ေရနဲနဲထည့္ပါ။ ေၿမပဲႏူးၿပီးေပ်ာ့သြားေအာင္အတြက္ပါ။ သတ္သတ္လြတ္အတြက္ဆိုရင္ေတာ့
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႕မထည့္ပါနဲ႕။ သတ္သတ္မလြတ္ရင္ေတာ့ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႕ေတြကိုပါထပ္ထည့္ၿပီးဆီသတ္
ပါ၊ အေရာင္တင္၊နႏြင္းမႈန္႕ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ငရုတ္သီးအေတာင့္ၾကီးေတြကိုႏွစ္ၿခမ္းခြဲထားၿပီးထည့္
လံုးပါ။ ေရနဲနဲေလးထပ္ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ႏွပ္ပါ။ ငရုတ္သီးေတြႏြမ္းရင္ေတာ့က်က္ေလာက္
ၿပီၿဖစ္တာမို႕အေပ့ါငံၿမည္းၿပီးစားလို႕ရပါၿပီးေနာ္... စပ္စပ္ေလးနဲ႕စိမ့္စိမ့္ေလးေပါ့..
တစ္ရက္ကေက်ာင္းကဆရာမခ်က္ေၾကြးတာစားလိုက္ရေတာ့ခံတြင္းေတြ႕သြားတာ...
အစပ္ေၾကာက္တဲ့သူအတြက္ေတာ့သိပ္မကိုက္ဘူး။ ငရုတ္သီးအေတာင့္ရွည္ေတြကအရမ္းေတာ့မစပ္ပါဘူး
အဲဒီဟင္းေလးနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထူထူလွီး၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ အခ်ဥ္ေလးဆမ္းၿပီးသုပ္ထားတာေလး တြဲစားလိုက္ရင္ေတာ့ေကာင္းမွေကာင္းပါဘဲေနာ္..
ခါတိုင္းၿဖစ္သလိုစားေနတဲ့ကၽြန္မ...သူငယ္ခ်င္းကေၿပာတယ္အခုေတာ့နင္ေကာင္းစားေနတာေပါ့တဲ့..
သူေၿပာပါေသးတယ္ဘာေကာင္းစားတစ္မြန္းတည့္ဆိုဘဲကၽြန္မကတစ္မြန္းတည့္မဟုတ္ဘူး.တစ္လလို႔
ဘာေၾကာင့္လဲသိလား..မာမီေရာက္ေနတယ္ေလ သူကတစ္လေနမွာ..ဟင္းေတြမ်ားၾကီး၊ စားလို႕မကုန္
ဘူး။ မာမီလာေတာ့ဘာခ်က္ေၾကြးလဲေမးတဲ့သူေတြရွိေသး..အိမ္မွာတစ္ခါမွမီးဖိုေခ်ာင္မ၀င္ခိုင္းတဲ
ဟာကိုမာမီကသူရွိေနမွေတာ့ကၽြန္မကိုေပးခ်က္ေတာ့မလား..စဥ္းစားၾကည့္
အမွန္ကေတာ့ကၽြန္မခ်က္လဲသူစားႏိုင္မွာမဟုတ္တာသိလို႕လဲၿဖစ္ခ်င္ၿဖစ္မယ္...ခြိခိြ
လိုတဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့...
အသားတု (သို႕) ေၿမပဲ
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႕
ၾကက္သြန္ၿဖဴ/နီ
နံနံပင္
ငရုတ္သီးအေတာင့္ရွည္အစိမ္း.....
ပထမဆံုးအေနနဲ႕ ေၿမပဲကိုမညက္တစ္ညက္ေထာင္းပါ။ ဆီခ်က္သတ္ၿပီးေၿမပဲေထာင္းထားတာကိုထည့္
ရပါတယ္။ ေရနဲနဲထည့္ပါ။ ေၿမပဲႏူးၿပီးေပ်ာ့သြားေအာင္အတြက္ပါ။ သတ္သတ္လြတ္အတြက္ဆိုရင္ေတာ့
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႕မထည့္ပါနဲ႕။ သတ္သတ္မလြတ္ရင္ေတာ့ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႕ေတြကိုပါထပ္ထည့္ၿပီးဆီသတ္
ပါ၊ အေရာင္တင္၊နႏြင္းမႈန္႕ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ငရုတ္သီးအေတာင့္ၾကီးေတြကိုႏွစ္ၿခမ္းခြဲထားၿပီးထည့္
လံုးပါ။ ေရနဲနဲေလးထပ္ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ႏွပ္ပါ။ ငရုတ္သီးေတြႏြမ္းရင္ေတာ့က်က္ေလာက္
ၿပီၿဖစ္တာမို႕အေပ့ါငံၿမည္းၿပီးစားလို႕ရပါၿပီးေနာ္... စပ္စပ္ေလးနဲ႕စိမ့္စိမ့္ေလးေပါ့..
တစ္ရက္ကေက်ာင္းကဆရာမခ်က္ေၾကြးတာစားလိုက္ရေတာ့ခံတြင္းေတြ႕သြားတာ...
အစပ္ေၾကာက္တဲ့သူအတြက္ေတာ့သိပ္မကိုက္ဘူး။ ငရုတ္သီးအေတာင့္ရွည္ေတြကအရမ္းေတာ့မစပ္ပါဘူး
အဲဒီဟင္းေလးနဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထူထူလွီး၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႕ အခ်ဥ္ေလးဆမ္းၿပီးသုပ္ထားတာေလး တြဲစားလိုက္ရင္ေတာ့ေကာင္းမွေကာင္းပါဘဲေနာ္..
ခါတိုင္းၿဖစ္သလိုစားေနတဲ့ကၽြန္မ...သူငယ္ခ်င္းကေၿပာတယ္အခုေတာ့နင္ေကာင္းစားေနတာေပါ့တဲ့..
သူေၿပာပါေသးတယ္ဘာေကာင္းစားတစ္မြန္းတည့္ဆိုဘဲကၽြန္မကတစ္မြန္းတည့္မဟုတ္ဘူး.တစ္လလို႔
ဘာေၾကာင့္လဲသိလား..မာမီေရာက္ေနတယ္ေလ သူကတစ္လေနမွာ..ဟင္းေတြမ်ားၾကီး၊ စားလို႕မကုန္
ဘူး။ မာမီလာေတာ့ဘာခ်က္ေၾကြးလဲေမးတဲ့သူေတြရွိေသး..အိမ္မွာတစ္ခါမွမီးဖိုေခ်ာင္မ၀င္ခိုင္းတဲ
ဟာကိုမာမီကသူရွိေနမွေတာ့ကၽြန္မကိုေပးခ်က္ေတာ့မလား..စဥ္းစားၾကည့္
အမွန္ကေတာ့ကၽြန္မခ်က္လဲသူစားႏိုင္မွာမဟုတ္တာသိလို႕လဲၿဖစ္ခ်င္ၿဖစ္မယ္...ခြိခိြ
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...