Skip to main content

ၿခံထြက္မ်ားႏွင့္ညေနစာ

ဒီေန႕႔ညေနေတာ့ကၽြန္မၿခံထဲကိုသြားခဲ့ပါတယ္။ ၿခံထဲမွာအိမ္ေဘးကအန္ကယ္လ္စိုက္ထားတဲ့အပင္
ေလးေတြကိုေရသြားေလာင္းေပးတာပါ။ သူနဲ႔သူ႔ဇနီးကခြင့္ရက္သူတို႔ႏိုင္ငံကိုၿပန္သြားတယ္။ ကၽြန္မ
မာမီနဲ႔ေပါ့။ ၿခံထဲမွာေတာ့အစံုပါဘဲ။ ဌက္ေပ်ာပင္၊ၾကက္သဟင္း၊ကန္ဇြန္းရြက္၊ငရုတ္သီးစိမ္း၊
ဆလတ္ရြက္၊ ဟင္းႏုႏြယ္၊ပိန္းဥ၊ခရမ္းကေစာ့သီး၊ကေလာဥပင္အစံုပါဘဲ။
ေရေလာင္းေပးရင္းနဲ႔ဌက္ေပ်ာတစ္ခိုင္ဖီးၾကမ္းတစ္ခိုင္ကမွည့္ေနေတာ့ခုတ္ခ်ၿပီးယူလာခဲ့ေသးတယ္။
ဌက္ေပ်ာပင္အေၾကာင္းကိုစဥ္းစားၾကည့္ေတာ့သနားမိသလိုလို..သူ႔ခမ်ာအပင္အၾကီးၾကီးၿဖစ္မွဌက္
ေပ်ာတစ္ခုိင္သီးတယ္။ သီးတဲ့ဌက္ေပ်ာခိုင္ရင့္/မွည့္လို႔သူမ်ားခုတ္တဲ့အခါပင္မၾကီးကပါအခုတ္ခံရ
တယ္။ ခုတ္လိုက္တဲ့အပင္ကဌက္ေပ်ာအူကလဲမုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ဖို႔ ေတာင္အသံုးမ၀င္ဘူး..ဒီတိုင္း
ခုတ္လဲွပစ္ထားခဲ့ရတာဘဲ။တစ္ပင္ကိုတစ္ခိုင္ဘဲ...မဆီမဆိုင္..တစ္သက္မွာတစ္ေယာက္ကိုဘဲ
သစၥာရွိရွိေသတဲ့အထိခ်စ္သြားသလိုမ်ိဳးမ်ားၿဖစ္ေနမလားလို႔ေတြးမိေသး...ဌက္ေပ်ာပင္ကဲ့သု႔ိ
ေသာသစၥာ...အဲလိုဆိုရင္မဆိုးဘူး..ပန္းေတာက္သစၥာတုိ႔..ဘာညာတို႔ကေခတ္တုန္းေနပီ..
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ႏုေလးေတြ၊ ၾကက္သဟင္းရြက္ႏုေလးေတြနဲ႔ ဆလတ္ရြက္၊ ကေလာပင္အရြက္
ေလးေတြလဲခ်ိဳးလာေသးတယ္။ၿပန္ေရာက္ေတာ့ငပိခ်က္နဲ႔ ကေလာရြက္ၿပဳတ္ေလးနဲ႔၊ပဲနီေလးကို
ၾကက္သဟင္းရြက္ေလးေတြခပ္ၿပီးဟင္းခ်ိဳလုပ္ေသာက္။ငါးေၾကာ္ေလးကိုငရုတ္သီးနဲ႔စပ္စပ္ေၾကာ္။
ဗိုက္တင္းေတာ့စာထိုင္လုပ္...ပ်င္းရိၿခင္း ၆ပါးအိပ္ခ်င္ေရာ...
ဒါနဲ႔ခူးလာတဲ့သရက္သီးအစိမ္းေတြကိုပါးပါးလွီး..ငရုတ္သီးနဲ႔သုပ္စား...ခ်ဥ္တူးေနတာဘဲ...
မ်က္လံုးေတာ့မက်ယ္လာပါဘူး..ပိုအိပ္ငိုက္လာတယ္။။။ စာေတြလဲလုပ္လို႕မၿပီးႏိုင္ေတာ့ဘူး..
ပစ္လွဲၿပီးအိပ္လိုက္ခ်င္တယ္..အရင္တုန္းကပိုလိုက္တဲ့အခ်ိန္ေတြ...အခုမ်ားေတာ့.....အခုမ်ားေတာ့..
ကူးကူးဘ၀..လဒ.

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4