Skip to main content

ကီ၀ီေက်ာက္ေက်ာ

ေက်ာက္ေက်ာၾကိဳနည္းကိုမလုလုဘေလာ့မွာသြားဖတ္ၿပီးပထမဆံုးလက္တည့္စမ္းထားတဲ့လက္
ရာေလးပါ။ ၿဖစ္ခ်င္ေတာ့ဒီမွာကေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔မရွိဘူး။ ဂ်ယ္လီလုပ္တဲ့အမႈန္႔ဘဲရွိေတာ့ ဂူလမ္
ဆိုလားဘာလား...အဲဒီအမႈန္႔ကိုသၾကားနဲ႔ေရာ..မလုလုဘေလာ့ကိုၿပန္ေၿပးဖတ္နည္းအတိုင္းေတာ့
လိုက္လုပ္တာဘဲ..ဟိဟိဘာလိုသြားလဲေတာ့မသိဘူးကီ၀ီသီးေလးေတြေသးေသးေလးလွီးထည့္
တာေစာသြားတယ္ထင္တယ္ပိုခ်ဥ္သြားတယ္။ကၽြန္မကအခ်ဥ္ၾကိဳက္ေတာ့ ႏိုးပလံုပလံု..သူငယ္ခ်င္း
ေတြကိုေကၽြးေတာ့မ်က္ႏွာကမဲ့သြားတာဘဲ။ အရသာကေတာ့ေကာင္းတယ္..နဲနဲခ်ဥ္တာတစ္ခုဘဲ
အိစိစိနဲ႔စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ဘယ္သူမွမစားေတာ့..တစ္ေယာက္တည္းအကုန္တီးလိုက္ရတယ္။
ပထမဆံုးအေတြ႔ၾကံဳမဟုတ္လား။



ဒီေလာက္ေတာ့ရွိမေပါ့...အဲဒါေၿပာမွ pan cake လုပ္တာကို
သတိရမိတယ္။ ရံုးကိုယူသြားၿပီးေကၽြးေတာ့သူငယ္ခ်င္းေတြက unleaven bread လားတဲ့....
ေတာ္လိုက္တဲ့ကူးကူး..
မွတ္ခ်က္။ unleaven bread (ပြဲေတာ္မုန္႔၊ ကူးကူးတို႔ခရစ္ယာန္မွာခရစ္ေတာ္ေသတာကိုၿပန္လည္
သတိရတဲ့အေနနဲ႕႔ communion service ပြဲေတာ္ သံုးလတစ္ခါက်င္းပတယ္။ ခရစ္ေတာ္ရဲ႕႕ခႏၱာ
ကိုယ္စားၿပဳတဲ့အေနနဲ႔ ဂ်ဳံနဲ႔လုပ္တဲ့မုန္႔ကိုစားတယ္။ အဲဒီမုန္႔ကမာတယ္။ တေဆး မပါဘူး။ေဆာ္ဒါ
မပါဘူး။ ဂ်ံဳမႈန္႔ကိုသံလြင္ဆီနဲ႔ေရာနယ္ၿပီးဖုတ္ထားတဲ့မုန္႔အပိုင္းစေလးေပါ့..ေသြးကိုကိုယ္စားၿပဳတဲ့
အေနနဲ႔ကေတာ့ စပ်စ္ရည္ကိုေသာက္တယ္။ စပ်စ္သီးကုိေရနဲ႔က်ိဳထားတဲ့အခါအနီေရာင္ေလး
အရည္၊ဘာမွမေရထားဘူးအခ်ိဳေရေလးေပါ့)

Credited to Ma Ma Lu Lu http://www.lulucooking.blogspot.com/

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။