Skip to main content

ႏႈတ္ဆက္ပါတယ္

ကၽြန္မအသက္တာမွာမေမ့ႏိုင္ေတာ့ေအာင္သံေယာဇဥ္တြယ္ခဲ့ရတဲ့သူႏွစ္ေယာကိုဒီေန႔ကေနစၿပီး
messanger ေတြထဲကေနအကုန္block လုပ္လိုက္ပါၿပီ။ ကၽြန္မအရင္ကေၿပာခဲ့သလိုဘဲေပါေတာ
ေတာကၽြန္မကေတာ္ရံုသူမ်ားကိုစိတ္မနာတတ္ပါဘူး။ကိုယ့္ကိုမေကာင္းေၿပာအမ်ိဳးမ်ိဳးဆဲဆိုၿပီး
မၾကား၀ံ့သာစကားေတြနဲ႔ထိုးႏွက္သူကိုေတာင္ရူးေၾကာင္ေၾကာင္နဲ႔အတင္းၿပန္ေခၚတတ္ပါတယ္။
တစ္ခါတစ္ေလၾကရင္လူေတြကအခြင့္ေရးယူတယ္။စကားနဲ႔အႏိုင္ပိုင္းခ်င္တယ္။ကၽြန္မအခုလက္
ရွိဘ၀မွာဘယ္လိုေနထိုင္ေနရလဲ၊ဘာေတြၿဖစ္ေနလဲဆိုတာထက္ကိုယ့္ေကာင္းတာကိုယ္ေဖာ္
မသူေတာ္လုပ္တတ္ၾကတယ္။ကၽြန္မေနမေကာင္းဘူး၊အနီးကပ္သူေတြသိတယ္။မိသားစုေတြ
သိတယ္။ဒါေတာင္အထင္လြဲၿပီးေနမေကာင္းတာအေၾကာင္းၿပၿပီးအခြင့္ေရးယူတယ္ဆိုတာေၿပာ
တယ္။ရွင္းရွင္းေၿပာရမယ္ဆိုအခြင့္ေရးယူရေအာင္ကၽြန္မသူတို႔ဆီကဂ႕ရုစိုက္မႈကလြဲၿပီး၊က်မ္းမာ
ေရးဂရုစိုက္၊စကားေတြကလြဲၿပီးဘာဆိုဘာမွရခဲ့တာမဟုတ္ပါဘူး။ကိုယ့္လမ္းကိုေက်ာင္းကိုယ့္
ဘ၀ကိုယ္ေရးေနရတာ..ထမ္းထားတဲ့၀န္ေတြကိုဘယ္သူမွမၿမင္ဘူး။အၿပစ္တင္ၾကတယ္။ေကာင္း
ပါၿပီ။ ကၽြန္မလံုး၀ေမ့ပစ္လိုက္ပါၿပီး။
ေနာက္တစ္ေယာက္..ကၽြန္မကိုအရမ္းခင္ပါတယ္။ဂရုစိုက္ပါတယ္၊အမွန္ကေတာ့ဟန္ေဆာင္လိမ္
လည္ေနတာပါ....ကၽြန္မကထံုးစံအတိုင္းဖုန္းဆက္တယ္...အလုပ္မ်ားတာကိုအေၾကာင္းၿပတယ္။
ၾကာလာေတာ့ကၽြန္မနားလည္သင့္သေလာက္နားလည္ၿပီးေနာက္ပိုင္းမွာကၽြန္မဘ၀ထဲမွာမထား
သင့္ေတာ့တဲ့အတြက္လံုး၀ေမ့ပစ္လိုက္ပါၿပီ....
အရမ္းခင္တြယ္တာတတ္တဲ့ကၽြန္မ လူေတြကိုေမ့ပစ္ရတာလြယ္တယ္လို႔မထင္ပါနဲ႔...
ကၽြန္မလဲအရမ္းကိုခံစားရပါတယ္။ဒါေပမယ့္ဘ၀ဆိုတာဒါပါဘဲေလ...
ကၽြန္မမွာရည္မွန္းခ်က္မရွိဘူး..တစ္ရက္တစ္ရက္ဘယ္လိုၿဖတ္သန္းရမလဲဆိုတာကိုဘဲစဥ္းစား
တယ္။ အသက္ရွင္တာၿဖစ္ေစေသတာၿဖစ္ေစဘ၀မွာဘာမွမထူးပါဘူး။တစ္ခါတစ္ေလခံစားရ
တာၿပင္းထန္လြန္းေတာ့ကၽြန္မမေနခ်င္ေတာ့တာအမွန္ပါ..ဘယ္လိုလုပ္ရင္သက္သာမယ္ဆို
တာသိေပမယ့္လုပ္ႏိုင္ေလာက္တဲ့အင္အားအေနထားမရွိတဲ့ဘ၀မွာသူငယ္ခ်င္းေတြနားလည္
အားေပးတဲ့စကားေတြကသာကၽြန္မအတြက္အသက္ဆက္ရွင္ဖို႕႔အားအင္တစ္ခုပါ။

Comments

  1. ညီမေလးကူးကူးေရ ႕ ႕ ႕
    ဒီပုိ႕စ္ေလးကုိ ဖတ္ျပီး မမ စိတ္မေကာင္းျဖစ္မိပါတယ္။
    ဒါေပမယ့္ လူခ်င္းတူေပမယ့္ စိတ္ဓာတ္ခ်င္း မတူတာေတြ ဒုနဲ႕ေဒးပါ။ အဲ့ဒီအတြက္ စိတ္မေကာင္းမျဖစ္ပါနဲ႕။
    ေရွ႕ခရီးလမ္းမွာ အားလံုးအဆင္ေျပေခ်ာေမြ႕ပါေစေနာ္။

    ReplyDelete
  2. ကူကူး ေရ
    ေလာကမွာဒါ၀င္သီအိုရီအရ
    အသင္႕ေလွ်ာ္အမွန္ကန္ဆံုးသူသာ
    အသက္ရွင္က်န္ရစ္ပါတယ္ စိတ္ညစ္တာ ဒီပရက္ရွင္ရတာ အဲတာေတြကိုလြန္ေျမာက္ေအာင္ေက်ာ္လြန္ႏိုင္မွ ေအာင္ျမင္တဲ႕ ပန္းတိုင္တစ္ခုမလြဲမေသြဧကန္ရွိမွာပါ
    သိပ္ခံစားရတာေတြရင္ထဲမထားနဲ႕ဘာလုပ္မလဲ ခံစားခ်က္မဲ႕ သာေန

    ဥဥ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4