Skip to main content

ခ၀ဲသီးအသားေၿခာက္ခ်က္

ၱကၽြန္မငယ္ငယ္ကလံုး၀မစားတဲ့အစားထဲမွာ ခ၀ဲသီးခ်က္နဲ႔ ပဲၿမစ္ၿပဳပ္၊ ဘာေၾကာင့္မွန္းေတာ့
မသိဘူး၊ ဒါေပမယ့္အနံ႕ေတာင္ခံလို႔မရဘူး။ ဒုတိယႏွစ္ေလာက္ေရာက္မွအလိုလိုၿပန္စား
တတ္သြားၿပီးေတာ့အခုဆိုအၾကိဳက္ဆံုးထဲမွာပါတယ္။ ပဲၿမစ္၊ ထန္းၿမစ္ အကုန္ၾကိဳက္တယ္။
ဒီေန႔ေတာ့ခ၀ဲသီးကိုအိမ္ကပို႔ထားေပးတဲ့အသားေၿခာက္ေလးနဲ႔ခ်က္စားမလို႔ပါ။
ခ၀ဲသီးကိုေတာ့အခြံေသခ်ာခြာထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ အတုံးၾကီးၾကီးလွီးၿပီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားတယ္။
(ကန္ဇြန္းရြက္တို႔၊ ခ၀ဲသီး၊မႈိ အဲဒါေတြေၾကာ္ခ်က္ရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴအနံ႕ေလးအထဲထိစိမ့္၀င္
ေနမွစားရတာအရသာရွိတယ္လို႔ကၽြန္မကေတာ့သတ္မွတ္ထားတယ္)
ဆီနဲနဲသံုးၿပီး ၾကက္သြန္နီနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုဆီသတ္၊ ပဲငံၿပာရည္ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ၿပီး
နႏြင္းနဲနဲထည့္ဆီသတ္ၿပီးၾကက္သြန္နဲနဲႏြမ္းတာနဲ႔ခ၀ဲသီးကိုထည့္၊ အသားေၿခာက္ကိုထည့္။
ဆားလဲနဲနဲထည့္ပါတယ္။ ၿပီးခ၀ဲသီးက်က္ေလာက္တဲ့အခ်ိန္မွာ ထမင္းနဲ႔စားဖို႔အဆင္သင့္
ၿဖစ္ေနပါပီ။



ဆားေၿပာမွ မေလးေရာက္တုန္းကယူလာခဲ့တဲ့ (ဟုတ္မဟုတ္ေတာ့ မသိ)
ဟီမာေလးယား ေတာင္ေ
ပၚက ေက်ာက္ဆား rock salt၊ ေသြးတိုးသမား
ေတြအတြက္အသင့္ေတာ္ ဆံုးဆားလို႔ေတာ့ေၿပာတာဘဲ၊ ဟင္းကဆားမပါရင္အရသာမရွိဘူး၊ အရသာမရွိရင္မစားခ်င္ဘူး။ မစားခ်င္ေတာ့အားမရွိဘူး၊ အားမရွိေတာ့လူကပိုဆိုးတယ္။ ဆားေလးကေတာ့အပန္းေရာင္ေဖ်ာ့ ေဖ်ာ့ေလးပါ။

Comments

  1. ကူးကူးေရ...
    ခ၀ဲသီးေလးက စားခ်င္စရာ..
    ၾကက္ဥနဲဳ႔ေၾကာ္စားလည္းေကာင္းတယ္..ေျပာတယ္..

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။