အေထာင္းတစ္ခုခုပါမွထမင္းစားလို႔ေကာင္းတဲ့ကၽြန္မတစ္ရက္တစ္ရက္ဘာေထာင္းစားရင္
ေကာင္းမလဲစဥ္းစားေနတာ။ တစ္ခါတစ္ေလေထာင္းစားရမရေတာ့မသိဘူး။ စားတာဘဲ
အခုလဲပန္းအိုးထဲကအပင္ေလးေတြလိုက္ၾကည့္ေတာ့ပင္စိမ္းေလးေတြေတာ္ေတာ္မ်ားေန
ၿပီ။ ပင္စိမ္းကကၽြန္မစိုက္ထားတာေတာ့မဟုတ္ဘူး။ အိမ္နီးခ်င္း အင္ဒိုေတြစိုက္ထားတာ
သူတို႔အာဖရိကေၿပာင္းေတာ့အပင္ေလးေတြကၽြန္မအိမ္ေနာက္မွာလာခ်ထားေပတာ။
စပါးလင္ေတာင္ပါေသးတယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ပင္စိမ္းေထာင္းစားမွ။ ေထာင္းရမွာပ်င္းလို႔
ဘလန္ဒါနဲ႔ေမႊထားတာ။
ပင္စိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ခရမ္းခ်ည္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေတာ့အခြံႏႊာလို႔ရေအာင္ေလာက္ဘဲခဏၿပဳပ္လိုက္ရင္ရပါတယ္။
ၿပီးရင္အားလံုးထည့္ ဘလန္ဒါမွာေမႊ၊ ဆားနဲနဲ ခ်ိဳမႈန္႔စားရင္နဲနဲထည့္ ရင္အေထာင္းတစ္
ခုရပါၿပီ။ ဒီတိုင္းစားတာေတာင္ခ်ဥ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး.. ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဆို..ေကာင္းမွေကာင္း
ေကာင္းမလဲစဥ္းစားေနတာ။ တစ္ခါတစ္ေလေထာင္းစားရမရေတာ့မသိဘူး။ စားတာဘဲ
အခုလဲပန္းအိုးထဲကအပင္ေလးေတြလိုက္ၾကည့္ေတာ့ပင္စိမ္းေလးေတြေတာ္ေတာ္မ်ားေန
ၿပီ။ ပင္စိမ္းကကၽြန္မစိုက္ထားတာေတာ့မဟုတ္ဘူး။ အိမ္နီးခ်င္း အင္ဒိုေတြစိုက္ထားတာ
သူတို႔အာဖရိကေၿပာင္းေတာ့အပင္ေလးေတြကၽြန္မအိမ္ေနာက္မွာလာခ်ထားေပတာ။
စပါးလင္ေတာင္ပါေသးတယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ပင္စိမ္းေထာင္းစားမွ။ ေထာင္းရမွာပ်င္းလို႔
ဘလန္ဒါနဲ႔ေမႊထားတာ။
ပင္စိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ခရမ္းခ်ည္သီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေတာ့အခြံႏႊာလို႔ရေအာင္ေလာက္ဘဲခဏၿပဳပ္လိုက္ရင္ရပါတယ္။
ၿပီးရင္အားလံုးထည့္ ဘလန္ဒါမွာေမႊ၊ ဆားနဲနဲ ခ်ိဳမႈန္႔စားရင္နဲနဲထည့္ ရင္အေထာင္းတစ္
ခုရပါၿပီ။ ဒီတိုင္းစားတာေတာင္ခ်ဥ္စပ္ေမႊးေမႊးေလး.. ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ဆို..ေကာင္းမွေကာင္း
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...