ပူတီနံခက္ေလးေတြကိုပန္းအိုးထဲထိုးထည့္ၿပီးစိုက္ထားတာအညြန္႔ေလးေတြတစ္လူလူနဲ႔
စထြက္လာတာေတြ႔တာနဲ႔မေစာင့္ႏိုင္ဘဲ ေလးငါးခက္ဆိတ္လာခဲ့တယ္။ ငရုတ္သီးပင္မွာ
လဲအသီးေတြေ၀လာၿပီမို႔ ပူတီနံေထာင္းစားဖို႔အခ်ိန္ေရာက္ပီ။ ၀ယ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္က
ၾကာလာေတာ့အပင္ေတာင္ထြက္ေနပီမို႔အလဟသမၿဖစ္ေအာင္အားလံုးေရာေထာင္းဖို႔
ၿပင္ဆင္လိုက္ေတာ့တယ္။
ပူတီနံပင္ေတြေမၿမိဳ႔မၾကီးၾကီးၿခံထဲမွာေရခ်ိဳးတဲ့ေရတြင္းနာမွာအမ်ားၾကီးၿမက္ပင္ေတြလို
ထူထဲေပါက္ေနတာ၊အဲတုန္းကေတာ့အနံ႕ေတာင္မခံႏိုင္ဘူး။ အခုမရွိမွဘဲတမ္းတစား
ခ်င္ေနတာ။ ကၽြန္မဦးေလးလူၿပိဳၾကီးဆိုပူတီနံေထာင္းကိုအေသၾကိဳက္၊ အိမ္လာ
လည္တိုင္းမာမီကအၿမဲေထာင္းေပးရတယ္။ ေထာင္းသမွ်အကုန္သူဘဲစားတာ။ ကၽြန္မ
ကေတာ့ဒီေရာက္မွစစားၿဖစ္တာပါ။
ပူတီနံခူးလို႔ရသေလာက္
ငရုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္မိတ္ေလးပါအစစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ အခ်ဥ္ ပန္းသံပုရာတစ္လံုး ဆိုအလုပ္ၿဖစ္ပီေလ..
ငရုတ္သီးကိုအရင္ညက္ေအာင္ဆားနဲနဲထည့္ေထာင္းၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၾကက္သြန္နီကိုပါ
မညက္တစ္ညက္ေထာင္း ေနာက္ဆံုးမွ ပူတီနံရြက္ေလးနဲ႔ၾကက္သြန္မိန္ေလးနဲနဲကိုပါထည့္
ေထာင္း.. မညက္ေအာင္ေထာင္းတာေပါ့.. အခ်ိဳမႈန္႔စားတတ္ရင္နဲနဲေလးထည့္ၿပီးတာနဲ႔
ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ထားၿပီးပန္းသံပုရာေလးကိုအဆင္သင့္လွီးထား၊ စားခါနီးမွအေပၚက
ညွစ္လိုက္ရံုဘဲ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမမွည့္တစ္မွည့္မာမာေလးကိုစိတ္ထားၿပီးအစပ္ေၿပေပါ့။
စထြက္လာတာေတြ႔တာနဲ႔မေစာင့္ႏိုင္ဘဲ ေလးငါးခက္ဆိတ္လာခဲ့တယ္။ ငရုတ္သီးပင္မွာ
လဲအသီးေတြေ၀လာၿပီမို႔ ပူတီနံေထာင္းစားဖို႔အခ်ိန္ေရာက္ပီ။ ၀ယ္ထားတဲ့ၾကက္သြန္က
ၾကာလာေတာ့အပင္ေတာင္ထြက္ေနပီမို႔အလဟသမၿဖစ္ေအာင္အားလံုးေရာေထာင္းဖို႔
ၿပင္ဆင္လိုက္ေတာ့တယ္။
ပူတီနံပင္ေတြေမၿမိဳ႔မၾကီးၾကီးၿခံထဲမွာေရခ်ိဳးတဲ့ေရတြင္းနာမွာအမ်ားၾကီးၿမက္ပင္ေတြလို
ထူထဲေပါက္ေနတာ၊အဲတုန္းကေတာ့အနံ႕ေတာင္မခံႏိုင္ဘူး။ အခုမရွိမွဘဲတမ္းတစား
ခ်င္ေနတာ။ ကၽြန္မဦးေလးလူၿပိဳၾကီးဆိုပူတီနံေထာင္းကိုအေသၾကိဳက္၊ အိမ္လာ
လည္တိုင္းမာမီကအၿမဲေထာင္းေပးရတယ္။ ေထာင္းသမွ်အကုန္သူဘဲစားတာ။ ကၽြန္မ
ကေတာ့ဒီေရာက္မွစစားၿဖစ္တာပါ။
ပူတီနံခူးလို႔ရသေလာက္
ငရုတ္သီးစိမ္း
ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္မိတ္ေလးပါအစစ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ အခ်ဥ္ ပန္းသံပုရာတစ္လံုး ဆိုအလုပ္ၿဖစ္ပီေလ..
ငရုတ္သီးကိုအရင္ညက္ေအာင္ဆားနဲနဲထည့္ေထာင္းၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၾကက္သြန္နီကိုပါ
မညက္တစ္ညက္ေထာင္း ေနာက္ဆံုးမွ ပူတီနံရြက္ေလးနဲ႔ၾကက္သြန္မိန္ေလးနဲနဲကိုပါထည့္
ေထာင္း.. မညက္ေအာင္ေထာင္းတာေပါ့.. အခ်ိဳမႈန္႔စားတတ္ရင္နဲနဲေလးထည့္ၿပီးတာနဲ႔
ပန္းကန္ထဲမွာထည့္ထားၿပီးပန္းသံပုရာေလးကိုအဆင္သင့္လွီးထား၊ စားခါနီးမွအေပၚက
ညွစ္လိုက္ရံုဘဲ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမမွည့္တစ္မွည့္မာမာေလးကိုစိတ္ထားၿပီးအစပ္ေၿပေပါ့။
အဲဒါေလး ေထာင္းစာမယ္ဆိုျပီး မစမ္းၾကည့္ျဖစ္တာ။
ReplyDeleteေက်းဇူးေနာ္။ စမ္းစားၾကည့္ဦးမယ္။
စားခ်င္စဖြယ္။
ဒီဘေလာက္မွာ အစားအေသာက္ခ်က္နည္းကို အၾကိဳက္ဆံုးဘဲ။ အဲလို အသီးအရြက္ေလးေတြ စိုက္လို႔ရတဲ့ေနရာမွာ ေနခ်င္တယ္။ ပူစီနံကို ပန္းအိုးလိုက္ေလး ၀ယ္ထားဦးမွဘဲ။ ေစ်းကေန ၀ယ္ရင္ ပုတ္သြားတာမ်ားတယ္။ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မစားျဖစ္ေတာ့။
ReplyDeleteDeeDar