Skip to main content

ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ

ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္ကဆရာ့အိမ္ေရာက္ေတာ့ဗိုက္ကလဲအရမ္းဆာေနတာနဲ႔ဆရာမကထမင္း
ေကၽြးတာနဲ႔အ၀ကိုစားပစ္လိုက္တယ္။ သူခ်က္ထားတဲ့ပဲကုလားဟင္းကလဲပ်င္းေတာ္သိမ္
အရြက္ေလးနဲ႔ေမႊးေနတာ၊ ငါးေၿခာက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔၊ ဒန္႔သလြန္ရြက္ကိုငါးေခါင္းနဲ႔ဟင္းခ်ိဳ
ခ်က္တာတာ၊ စားလိုက္တာႏွစ္ပန္းကန္ကုန္သြားတယ္။ ၿမန္မာေက်ာင္းသားတစ္ေယာက္
က၊ ကူးကူးဘာလို႔ဒီေလာက္ေတာင္စားရတာလဲလို႔ေၿပာေသးတယ္။ စားသေလာက္လဲ
မ၀ပါလားတဲ့။ ကၽြန္မကငါကတစ္ခါတစ္ေလမွစားတာ၊ အၿမဲအဲလိုၾကီးစားေနတာဟုတ္၀ူး
လို႔။ ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳကိုခံတြင္းေတြ႔လာၿပီးေတာ့ငါးေခါင္းခ်ဥ္ဟင္းေလးခ်က္စားအံုးမယ္
လို႔ေတးထားတာ၊ ဒီညေနေတာ့ငါးႏွစ္ေကာင္သြား၀ယ္လာၿပီး ဆားနဲ႔ပြတ္ေရေသခ်ာ
ေဆးထားၿပီး ငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ၿပဳပ္ထားလိုက္တယ္။ နဲနဲက်က္တာနဲ႔ဆယ္ထား
ၿပီးအေရခြံေတြလိုက္ခြာ၊ကိုယ္လံုးကအသားေတြကိုေတာ့ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား
လိုက္တယ္။
မုန္ညွင္းစိမ္းနဲ႔မုန္လာဥကိုအဆင္သင့္ေဆးေၾကာလွီးၿဖတ္ၿပီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္း
ထားတာကိုထည့္၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ စိမ္းစားငါးပိနဲနဲ၊ဆားနဲ႔ မန္းက်ည္းမႈန္႔
(Knorr tarmarine powder) နဲ႔ဆီနဲနဲကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္လိုက္တယ္။
မန္က်ည္းမွည့္ရည္သံုးရင္ပိုေကာင္းမွာေနာ္၊ မရွိေတာ့လဲၾကံဖန္ရတာေပါ့။
အားလံုးသမေအာင္အစိမ္းနယ္ထားတဲ့အုိးကိုမီးဖိုေပၚတင္ၿပီးအရြက္ထဲကအရည္ေတြ
စိမ့္ထြက္ၿပီးအနံ႕ေမႊးလာတဲ့အထိေစာင့္လိုက္ပါတယ္၊ ေမႊလိုက္ရင္ဆီစိမ္းနံ႕ထြက္မွာ
ေလ။ ေတာ္ေတာ္ေလးအိုးကပ္ဆူေနပီဆိုမွာတစ္ခ်က္ေလာက္ေမႊၿပီး ငါးၿပဳတ္ထားတဲ့
အရည္ကိုထည့္၊ ငါးေခါင္းႏွစ္လံုးကိုထည့္ၿပီးထပ္ဆူေအာင္တည္လိုက္တာနဲ႔ခ်ဥ္ၿပံဳး
ၿပံဳး အနံ႕ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရတစ္ခြက္ရပါၿပီး၊ မုန္ညွင္းစိမ္းကိုကၽြန္မသေဘာ
က်တာအခ်ဥ္ဟင္းခ်က္တဲ့အခါအရြက္ကအၿမန္ႏူးၿပီးေပ်ာ့မသြားဘူး၊ အရသာကလဲ
အခါးကေနအစိမ့္အရသာကိုေၿပာင္းသြာတာ။ မုန္လာဥေလးကလဲသူ႔အနံ႔ေလးနဲ႔သူ
ဆိုေတာ့...ဟားးးးးးး ညေနစာကေတာ့ခံတြင္းၿမိန္ၿမိန္..စားရခ်ည္ေသးရဲ႕။

Comments

  1. ခ်က္စားဦးမယ္။ ဒီကမုန္လာဥကေတာ့ၾကီးျပီး အရြက္ကိုမပါဘူး။ တစ္လံုးကို ၂ ခါ ၃ ခါ ခ်က္စားရတယ္။

    DeeDar

    ReplyDelete
  2. ံပံုေလးၾကည့္လိုက္၊ ေရးထားတာေလးဖတ္လိုက္နဲ ့ ဗိုက္ထဲမွာေတာ့ ဗေလာင္ဆူေနၿပီ။ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ရည္က favourite ထဲမွာ ထိပ္ဆံုးကပါတယ္။ ပံုေလးၾကည့္ၿပီး ရေသ့စိတ္ေၿဖ၊ ဖိုးသူေတာ္ကစား၊ မယ္သီလ ထုတ္ဆီးတိုး လုပ္သြားပါတယ္ဗ်ာ။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ