ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္ကဆရာ့အိမ္ေရာက္ေတာ့ဗိုက္ကလဲအရမ္းဆာေနတာနဲ႔ဆရာမကထမင္း
ေကၽြးတာနဲ႔အ၀ကိုစားပစ္လိုက္တယ္။ သူခ်က္ထားတဲ့ပဲကုလားဟင္းကလဲပ်င္းေတာ္သိမ္
အရြက္ေလးနဲ႔ေမႊးေနတာ၊ ငါးေၿခာက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔၊ ဒန္႔သလြန္ရြက္ကိုငါးေခါင္းနဲ႔ဟင္းခ်ိဳ
ခ်က္တာတာ၊ စားလိုက္တာႏွစ္ပန္းကန္ကုန္သြားတယ္။ ၿမန္မာေက်ာင္းသားတစ္ေယာက္
က၊ ကူးကူးဘာလို႔ဒီေလာက္ေတာင္စားရတာလဲလို႔ေၿပာေသးတယ္။ စားသေလာက္လဲ
မ၀ပါလားတဲ့။ ကၽြန္မကငါကတစ္ခါတစ္ေလမွစားတာ၊ အၿမဲအဲလိုၾကီးစားေနတာဟုတ္၀ူး
လို႔။ ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳကိုခံတြင္းေတြ႔လာၿပီးေတာ့ငါးေခါင္းခ်ဥ္ဟင္းေလးခ်က္စားအံုးမယ္
လို႔ေတးထားတာ၊ ဒီညေနေတာ့ငါးႏွစ္ေကာင္သြား၀ယ္လာၿပီး ဆားနဲ႔ပြတ္ေရေသခ်ာ
ေဆးထားၿပီး ငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ၿပဳပ္ထားလိုက္တယ္။ နဲနဲက်က္တာနဲ႔ဆယ္ထား
ၿပီးအေရခြံေတြလိုက္ခြာ၊ကိုယ္လံုးကအသားေတြကိုေတာ့ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား
လိုက္တယ္။
မုန္ညွင္းစိမ္းနဲ႔မုန္လာဥကိုအဆင္သင့္ေဆးေၾကာလွီးၿဖတ္ၿပီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္း
ထားတာကိုထည့္၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ စိမ္းစားငါးပိနဲနဲ၊ဆားနဲ႔ မန္းက်ည္းမႈန္႔
(Knorr tarmarine powder) နဲ႔ဆီနဲနဲကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္လိုက္တယ္။
မန္က်ည္းမွည့္ရည္သံုးရင္ပိုေကာင္းမွာေနာ္၊ မရွိေတာ့လဲၾကံဖန္ရတာေပါ့။
အားလံုးသမေအာင္အစိမ္းနယ္ထားတဲ့အုိးကိုမီးဖိုေပၚတင္ၿပီးအရြက္ထဲကအရည္ေတြ
စိမ့္ထြက္ၿပီးအနံ႕ေမႊးလာတဲ့အထိေစာင့္လိုက္ပါတယ္၊ ေမႊလိုက္ရင္ဆီစိမ္းနံ႕ထြက္မွာ
ေလ။ ေတာ္ေတာ္ေလးအိုးကပ္ဆူေနပီဆိုမွာတစ္ခ်က္ေလာက္ေမႊၿပီး ငါးၿပဳတ္ထားတဲ့
အရည္ကိုထည့္၊ ငါးေခါင္းႏွစ္လံုးကိုထည့္ၿပီးထပ္ဆူေအာင္တည္လိုက္တာနဲ႔ခ်ဥ္ၿပံဳး
ၿပံဳး အနံ႕ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရတစ္ခြက္ရပါၿပီး၊ မုန္ညွင္းစိမ္းကိုကၽြန္မသေဘာ
က်တာအခ်ဥ္ဟင္းခ်က္တဲ့အခါအရြက္ကအၿမန္ႏူးၿပီးေပ်ာ့မသြားဘူး၊ အရသာကလဲ
အခါးကေနအစိမ့္အရသာကိုေၿပာင္းသြာတာ။ မုန္လာဥေလးကလဲသူ႔အနံ႔ေလးနဲ႔သူ
ဆိုေတာ့...ဟားးးးးးး ညေနစာကေတာ့ခံတြင္းၿမိန္ၿမိန္..စားရခ်ည္ေသးရဲ႕။
ေကၽြးတာနဲ႔အ၀ကိုစားပစ္လိုက္တယ္။ သူခ်က္ထားတဲ့ပဲကုလားဟင္းကလဲပ်င္းေတာ္သိမ္
အရြက္ေလးနဲ႔ေမႊးေနတာ၊ ငါးေၿခာက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔၊ ဒန္႔သလြန္ရြက္ကိုငါးေခါင္းနဲ႔ဟင္းခ်ိဳ
ခ်က္တာတာ၊ စားလိုက္တာႏွစ္ပန္းကန္ကုန္သြားတယ္။ ၿမန္မာေက်ာင္းသားတစ္ေယာက္
က၊ ကူးကူးဘာလို႔ဒီေလာက္ေတာင္စားရတာလဲလို႔ေၿပာေသးတယ္။ စားသေလာက္လဲ
မ၀ပါလားတဲ့။ ကၽြန္မကငါကတစ္ခါတစ္ေလမွစားတာ၊ အၿမဲအဲလိုၾကီးစားေနတာဟုတ္၀ူး
လို႔။ ငါးေခါင္းဟင္းခ်ိဳကိုခံတြင္းေတြ႔လာၿပီးေတာ့ငါးေခါင္းခ်ဥ္ဟင္းေလးခ်က္စားအံုးမယ္
လို႔ေတးထားတာ၊ ဒီညေနေတာ့ငါးႏွစ္ေကာင္သြား၀ယ္လာၿပီး ဆားနဲ႔ပြတ္ေရေသခ်ာ
ေဆးထားၿပီး ငံၿပာရည္ေလးနဲနဲထည့္ၿပဳပ္ထားလိုက္တယ္။ နဲနဲက်က္တာနဲ႔ဆယ္ထား
ၿပီးအေရခြံေတြလိုက္ခြာ၊ကိုယ္လံုးကအသားေတြကိုေတာ့ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထား
လိုက္တယ္။
မုန္ညွင္းစိမ္းနဲ႔မုန္လာဥကိုအဆင္သင့္ေဆးေၾကာလွီးၿဖတ္ၿပီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီေထာင္း
ထားတာကိုထည့္၊ နႏြင္းမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ စိမ္းစားငါးပိနဲနဲ၊ဆားနဲ႔ မန္းက်ည္းမႈန္႔
(Knorr tarmarine powder) နဲ႔ဆီနဲနဲကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္လိုက္တယ္။
မန္က်ည္းမွည့္ရည္သံုးရင္ပိုေကာင္းမွာေနာ္၊ မရွိေတာ့လဲၾကံဖန္ရတာေပါ့။
အားလံုးသမေအာင္အစိမ္းနယ္ထားတဲ့အုိးကိုမီးဖိုေပၚတင္ၿပီးအရြက္ထဲကအရည္ေတြ
စိမ့္ထြက္ၿပီးအနံ႕ေမႊးလာတဲ့အထိေစာင့္လိုက္ပါတယ္၊ ေမႊလိုက္ရင္ဆီစိမ္းနံ႕ထြက္မွာ
ေလ။ ေတာ္ေတာ္ေလးအိုးကပ္ဆူေနပီဆိုမွာတစ္ခ်က္ေလာက္ေမႊၿပီး ငါးၿပဳတ္ထားတဲ့
အရည္ကိုထည့္၊ ငါးေခါင္းႏွစ္လံုးကိုထည့္ၿပီးထပ္ဆူေအာင္တည္လိုက္တာနဲ႔ခ်ဥ္ၿပံဳး
ၿပံဳး အနံ႕ေမႊးၾကိဳင္ေနတဲ့ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရတစ္ခြက္ရပါၿပီး၊ မုန္ညွင္းစိမ္းကိုကၽြန္မသေဘာ
က်တာအခ်ဥ္ဟင္းခ်က္တဲ့အခါအရြက္ကအၿမန္ႏူးၿပီးေပ်ာ့မသြားဘူး၊ အရသာကလဲ
အခါးကေနအစိမ့္အရသာကိုေၿပာင္းသြာတာ။ မုန္လာဥေလးကလဲသူ႔အနံ႔ေလးနဲ႔သူ
ဆိုေတာ့...ဟားးးးးးး ညေနစာကေတာ့ခံတြင္းၿမိန္ၿမိန္..စားရခ်ည္ေသးရဲ႕။
ခ်က္စားဦးမယ္။ ဒီကမုန္လာဥကေတာ့ၾကီးျပီး အရြက္ကိုမပါဘူး။ တစ္လံုးကို ၂ ခါ ၃ ခါ ခ်က္စားရတယ္။
ReplyDeleteDeeDar
ံပံုေလးၾကည့္လိုက္၊ ေရးထားတာေလးဖတ္လိုက္နဲ ့ ဗိုက္ထဲမွာေတာ့ ဗေလာင္ဆူေနၿပီ။ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ရည္က favourite ထဲမွာ ထိပ္ဆံုးကပါတယ္။ ပံုေလးၾကည့္ၿပီး ရေသ့စိတ္ေၿဖ၊ ဖိုးသူေတာ္ကစား၊ မယ္သီလ ထုတ္ဆီးတိုး လုပ္သြားပါတယ္ဗ်ာ။
ReplyDelete