ပဲစားရင္အားရွိတယ္တဲ့.. ပဲဟင္းကအသားဟင္းလိုဘဲပရိုတင္းဓာတ္ရတယ္လို႔ငယ္ငယ္
တည္းကလူၾကီးသူမေတြေရာ၊ ဆရာဆရာမေတြေရာေၿပာတာၾကားေနရတယ္။ ကၽြန္မ
တို႔ေမာင္ႏွမ(၃)ေယာက္ကေတာ့ ငယ္ငယ္ထည္းကပဲကိုမရိုးႏိုင္ေအာင္၊ပဲေပါင္းစံုကို
စားေနရတာပါ။ ပါးပါးကအိမ္ကထမင္း၀ိုင္းမွာပဲမပါရင္ထမင္း၀ိုင္းမၿပည့္စံုသလိုမရရေအာင္
ပဲကိုပါေအာင္ခ်က္တတ္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္ကအစားမ်ားတာ ပဲနီေလး၊ (ခ်က္ရတာၿမန္တယ္)
ၿပီးေတာ့တစ္ပတ္တစ္ခါရံုးပိတ္ရက္ေတြဆိုရင္ကုလားပဲကိုအိုးၾကီးနဲ႔ၿပဳပ္ၿပီး weekendsအထူး
ရွယ္ပဲကုလားဟင္းေပါ့။ ေနာက္ေတာ့ေႏြေန႔လည္ခင္းေတြမွာေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ဆင္ေခါင္းပဲၿပဳပ္
သုတ္၊ ပဲကတီပါသုပ္၊ ဗိုကိတ္ပဲ၊ ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ပဲဆင္းငံု။ ေရးရင္နဲ႔ေတာင္ဗိုက္
ဆာလာၿပီ။ ငယ္ငယ္ကေတာ့ပဲလံုး၀မစားခ်င္ပါဘူး။ ပါးပါးကထမင္း၀ိုင္းမွာထိုင္တာနဲ႔ ဘာ
ဟင္းမွပန္းကန္ထဲမထည့္ခ်င္ ပဲေတြကိုခြဲတန္းခ်ပီးေမာင္ႏွမ(၃)ေယာက္လံုးကိုထည့္ေပးပါ
တယ္။ အဲတုန္းကေတာ့ငိုတဲ့ေန႔ေတြငို၊ မစားဘဲဆႏၵၿပတဲ့ေန႔လဲရွိ၊ ေနာက္ဆံုးေတာ့ပဲမပါရင္
မစားတတ္သလိုၿဖစ္သြားတယ္။ ပဲရဲ႕ေကာင္းၾကိဳးလားဆိုးၾကိဳးလားေတာ့မသိ ကၽြန္မနဲ႔ေမာင္
ေလးကအရမ္းကိုထြားအရပ္ရွည္ၿပီး၊ ညီမေလးကေတာ့ပုေပမယ့္ေတာ္ေတာ္ပဲမ်ားပါတယ္။
ဒီမွာေတာ့ဗိုကိတ္ပဲအၿခမ္းေလးေတြကိုအထုတ္ေလးေတြနဲ႔စေရာင္းေနပီ။ အရင္ကဆိုindian
ဆိုင္မွာတစ္ကူးတစ္ကသြား၀ယ္ရတယ္။ ပဲကိုေတာ့စိမ္ထားၿပီးႏူးေအာင္ၿပဳပ္ထားရပါမယ္။
ဗိုကိတ္ပဲ
ၾကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နံနံပင္
ဆီနဲနဲထည့္ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုထည့္ဆီ
သတ္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ နႏြင္းနဲနဲထည့္ၿပီး၊ ၿပဳပ္ထားတဲ့ပဲမ်ားကိုေလာင္းထည့္ၿပီးပြက္ပြက္
ဆူေအာင္ထပ္တည္ၿပီးအားလံုးသမၿပီးတစ္သားတည္းၿဖစ္သြားတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ နံနံပင္ကို
လွီးၿပီးထည့္ေမႊပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြလဲပံုမပ်က္၊ ၾကက္သြန္နီေလးေတြလဲအ
စင္းလိုက္နဲ႔နံနံပင္ေလးစိမ္းစိမ္းေလးၿမင္ေနရတဲ့အခ်ိန္မွာဘဲခ်က္ၿပဳတ္တာရပ္လို႔ရပါၿပီ။
ပဲကက်က္ၿပီးသားမဟုတ္လားေနာ္။ ၿပီးရင္ေတာ့မဆလာေလးအုပ္လိုက္ပါ၊ ၾကိဳက္တတ္ရင္။
တည္းကလူၾကီးသူမေတြေရာ၊ ဆရာဆရာမေတြေရာေၿပာတာၾကားေနရတယ္။ ကၽြန္မ
တို႔ေမာင္ႏွမ(၃)ေယာက္ကေတာ့ ငယ္ငယ္ထည္းကပဲကိုမရိုးႏိုင္ေအာင္၊ပဲေပါင္းစံုကို
စားေနရတာပါ။ ပါးပါးကအိမ္ကထမင္း၀ိုင္းမွာပဲမပါရင္ထမင္း၀ိုင္းမၿပည့္စံုသလိုမရရေအာင္
ပဲကိုပါေအာင္ခ်က္တတ္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္ကအစားမ်ားတာ ပဲနီေလး၊ (ခ်က္ရတာၿမန္တယ္)
ၿပီးေတာ့တစ္ပတ္တစ္ခါရံုးပိတ္ရက္ေတြဆိုရင္ကုလားပဲကိုအိုးၾကီးနဲ႔ၿပဳပ္ၿပီး weekendsအထူး
ရွယ္ပဲကုလားဟင္းေပါ့။ ေနာက္ေတာ့ေႏြေန႔လည္ခင္းေတြမွာေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ဆင္ေခါင္းပဲၿပဳပ္
သုတ္၊ ပဲကတီပါသုပ္၊ ဗိုကိတ္ပဲ၊ ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ပဲဆင္းငံု။ ေရးရင္နဲ႔ေတာင္ဗိုက္
ဆာလာၿပီ။ ငယ္ငယ္ကေတာ့ပဲလံုး၀မစားခ်င္ပါဘူး။ ပါးပါးကထမင္း၀ိုင္းမွာထိုင္တာနဲ႔ ဘာ
ဟင္းမွပန္းကန္ထဲမထည့္ခ်င္ ပဲေတြကိုခြဲတန္းခ်ပီးေမာင္ႏွမ(၃)ေယာက္လံုးကိုထည့္ေပးပါ
တယ္။ အဲတုန္းကေတာ့ငိုတဲ့ေန႔ေတြငို၊ မစားဘဲဆႏၵၿပတဲ့ေန႔လဲရွိ၊ ေနာက္ဆံုးေတာ့ပဲမပါရင္
မစားတတ္သလိုၿဖစ္သြားတယ္။ ပဲရဲ႕ေကာင္းၾကိဳးလားဆိုးၾကိဳးလားေတာ့မသိ ကၽြန္မနဲ႔ေမာင္
ေလးကအရမ္းကိုထြားအရပ္ရွည္ၿပီး၊ ညီမေလးကေတာ့ပုေပမယ့္ေတာ္ေတာ္ပဲမ်ားပါတယ္။
ဒီမွာေတာ့ဗိုကိတ္ပဲအၿခမ္းေလးေတြကိုအထုတ္ေလးေတြနဲ႔စေရာင္းေနပီ။ အရင္ကဆိုindian
ဆိုင္မွာတစ္ကူးတစ္ကသြား၀ယ္ရတယ္။ ပဲကိုေတာ့စိမ္ထားၿပီးႏူးေအာင္ၿပဳပ္ထားရပါမယ္။
ဗိုကိတ္ပဲ
ၾကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နံနံပင္
ဆီနဲနဲထည့္ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုထည့္ဆီ
သတ္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ နႏြင္းနဲနဲထည့္ၿပီး၊ ၿပဳပ္ထားတဲ့ပဲမ်ားကိုေလာင္းထည့္ၿပီးပြက္ပြက္
ဆူေအာင္ထပ္တည္ၿပီးအားလံုးသမၿပီးတစ္သားတည္းၿဖစ္သြားတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ နံနံပင္ကို
လွီးၿပီးထည့္ေမႊပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြလဲပံုမပ်က္၊ ၾကက္သြန္နီေလးေတြလဲအ
စင္းလိုက္နဲ႔နံနံပင္ေလးစိမ္းစိမ္းေလးၿမင္ေနရတဲ့အခ်ိန္မွာဘဲခ်က္ၿပဳတ္တာရပ္လို႔ရပါၿပီ။
ပဲကက်က္ၿပီးသားမဟုတ္လားေနာ္။ ၿပီးရင္ေတာ့မဆလာေလးအုပ္လိုက္ပါ၊ ၾကိဳက္တတ္ရင္။
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...