Skip to main content

အာလူးေလးအစိမ့္

စိတ္ကူးမရတဲ့အဆံုးအာလူးအလံုးေသးေလးေတြ၀ယ္လာခဲ့တယ္။ ဘိုစာခ်က္ရမလား၊
ကုလားစာခ်က္ရမလား၊ ယူရို ေတြစားလို႔ရေအာင္ခ်က္ရမလားေခါင္းရႈတ္တာနဲ႔အာလူး
ကိုအရင္ၿပဳပ္လိုက္တယ္။ ၿပဳပ္ၿပီးစိတ္ရွည္လက္ရွည္အခြံႏႊာ၊
ဂ်ံဳမႈန္႕ကိုအေရေဖ်ာ္၊ ၾကက္သြန္နီကိုခပ္ထူထူလွီးၿပီး ၿပင္ဦးလြင္က ေထာပတ္ဆီနဲ႔ဆီသတ္၊
ဂ်ံဳမႈန္႔အရည္ကိုထည့္၊ ပြက္တာနဲ႔ဆက္ေမႊၿပီး၊ ႏို႕စိမ္းဗူးကိုေဖာက္ထည့္ဆူေအာင္တည္။
အဲဒီအခ်ိန္ဖုတ္မယ့္ဗန္းထဲမွာ အာလူးအလံုးေလးေတြကို ေၾကြစကၠဴခံၿပီးစီထည့္၊
မုန္လာဦနီေတြအခြံႏႊာၿပီး အ၀ိုင္းထူထူလွီးထည့္၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေလးစိတ္စိတ္ၿပီးထည့္၊
သီဟိုေစ့အၿခမ္းေလးေတြလိုက္မွ်ၿပီးစီထားတဲ့အေပၚမွာ ဆူၿပီးသားဆီသတ္ထားတဲ့ဂ်ံဳမႈန္႔
နဲ႔ႏို႔စိမ္းရည့္ကိုအေပၚကေလာင္းခ်၊ ဆားနဲနဲထည့္ၿပီး အေပၚက ေၾကြစကၠဴအုပ္ၿပီးၿပန္ဖုံး
ၿပီး မီး ၁၆၀ေလာက္နဲ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ oven ထဲထည့္လိုက္တာ၊ က်က္သြားပါေရာ။
ၿပီးမွအေပၚက ႏွမ္းၿဖဴေလးေတြၿဖဴး၊ ငရုတ္ေကာင္းၿဖဴးလိုက္တယ္။ စိမ့္စိမ့္ေလးနဲ႔အရသာ
ေလးကတစ္မ်ိဳးေလး... ခ်ဥ္ငံစပ္သာၾကိဳက္တဲ့ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။ ဒါေပမယ့္
ဒီကသူေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကေတာ့အဲဒီအရသာကိုေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္ၾကတယ္။
ဘယ္က recipe ရလဲေတာ့မေမးနဲ႔။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ထြင္ထားတာ.. ဟဟ

Comments

  1. အေဟ. ပံုၾကည့္ရတာေရာ၊ ေရးထားတာ ဖတ္ရတာနဲ ့ဆို အေတာ္ဂြတ္မယ္ပံုပဲ။ ဟီး တားတားခ်ားခ်င္တာ ခ်ားလို ့ရၿပီ။ ေခ်ာင္းဆိုးေတာ့ဘူး၊ ရင္ၾကပ္ေတာ့ဘူး။ အဲဒါ အာလူးေလးအစိမ့္ အၿမန္ပို ့လိုက္ပါဗ်ိဳ.။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။