တစ္ခါက ဖိုရမ္မွာတင္ေပးဖူးပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကစားခ်င္တယ္ေၿပာလို႕ ခ်က္နည္းကိုထပ္ေ၀ဌလိုက္ပါတယ္။ ကူးကူးကေတာ့ ဂဏန္းမစားပါဘူး...
ဂဏန္း - (၄) ေကာင္ (အမ)
ၾကက္သြန္နီ - ၃ လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂ လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္ သီး - ၃ လံုး
ႈငရုတ္သီးေၿခာက္၊ ဆီ၊ နံနံပင္၊နံနံေစ့၊ မုန္ညင္းေစ့၊ ဆား၊ မဆလာ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ မန္က်ည္းမွည့္
ဂဏန္းမ်ားကိုအေကာင္လိုက္ၿပဳပ္။ အခြံနီလာရင္ဆယ္ၿပီးအေအးခံ၊ ေအးရင္ ၀မ္းဗိုက္ေအာက္ကအဖတ္ၾကီးမ်ားကိုခြာ၊ ေဖာ့သားမ်ားကိုဖယ္
အခြံခြာထား၊ ဂဏန္းကိုကန္႔လန္႕ထက္ပိုင္းပိုင္းပါ.. အေကာင္ၾကီးရင္ ေလးပိုင္းပိုင္း၊ အေကာင္ေသးရင္ႏွစ္ပိုင္းပိုင္း
ႈငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ၊ နံနံေစ့၊ မုန္ညင္းေစ့၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္တို႕ကိုေရာၿပီးေထာင္းထားပါ။ ပိုင္းထားေသာဂဏန္းအတံုးမ်ားႏွင့္ ဆားသင့္ရံုထည့္ၿပီးနယ္ပါ။ မန္က်ဥ္းမွည့္အႏွစ္ကိုလဲထည့္နယ္ပါ။
ခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီး က်က္ပါက ေထာင္းထားေသာ
ႈငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ၊ နံနံေစ့၊ မုန္ညင္းေစ့၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ တို႕ကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အန႕ံသင္းလာလွ်င္.. ပါးပါးလွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ပါ။ၿပီးလွ်င္ ဂဏန္းထည့္.. ေရသင့္ရံုထည့္ အဖံုးအုပ္ထားပါ.. ဆီၿပန္လာလွ်င္..မဆလာထည့္..နံနံပင္အုပ္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ...
ဂဏန္း - (၄) ေကာင္ (အမ)
ၾကက္သြန္နီ - ၃ လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂ လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္ သီး - ၃ လံုး
ႈငရုတ္သီးေၿခာက္၊ ဆီ၊ နံနံပင္၊နံနံေစ့၊ မုန္ညင္းေစ့၊ ဆား၊ မဆလာ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ မန္က်ည္းမွည့္
ဂဏန္းမ်ားကိုအေကာင္လိုက္ၿပဳပ္။ အခြံနီလာရင္ဆယ္ၿပီးအေအးခံ၊ ေအးရင္ ၀မ္းဗိုက္ေအာက္ကအဖတ္ၾကီးမ်ားကိုခြာ၊ ေဖာ့သားမ်ားကိုဖယ္
အခြံခြာထား၊ ဂဏန္းကိုကန္႔လန္႕ထက္ပိုင္းပိုင္းပါ.. အေကာင္ၾကီးရင္ ေလးပိုင္းပိုင္း၊ အေကာင္ေသးရင္ႏွစ္ပိုင္းပိုင္း
ႈငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ၊ နံနံေစ့၊ မုန္ညင္းေစ့၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္တို႕ကိုေရာၿပီးေထာင္းထားပါ။ ပိုင္းထားေသာဂဏန္းအတံုးမ်ားႏွင့္ ဆားသင့္ရံုထည့္ၿပီးနယ္ပါ။ မန္က်ဥ္းမွည့္အႏွစ္ကိုလဲထည့္နယ္ပါ။
ခ်က္မည့္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီး က်က္ပါက ေထာင္းထားေသာ
ႈငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ၊ နံနံေစ့၊ မုန္ညင္းေစ့၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ တို႕ကိုထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။ အန႕ံသင္းလာလွ်င္.. ပါးပါးလွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုထည့္ပါ။ၿပီးလွ်င္ ဂဏန္းထည့္.. ေရသင့္ရံုထည့္ အဖံုးအုပ္ထားပါ.. ဆီၿပန္လာလွ်င္..မဆလာထည့္..နံနံပင္အုပ္ၿပီး စားသံုးႏိုင္ပါၿပီ...
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...