Skip to main content

ဘြဲ႕ႏွင္းသဘင္

စေနေန႕ကတည္းကဘြဲ႕ယူမယ့္သူငယ္ခ်င္းေတြကသူတို႕ဧည့္သည္ေတြ ကၽြန္မတို႕အပါ၀င္ေပါ့
ၿမန္မာထမင္းဟင္းေတြခ်က္ၿပဳပ္တာၿပင္ဆင္လုပ္ကိုင္ဖို႕ကၽြန္မေက်ာင္းကို (၅)နာရီေလာက္သြား
လိုက္တယ္။ ဆရာ့အိမ္မွာ။ ဘယ္သူမွမေရာက္ေသးဘူး။ ကၽြန္မစိတ္ထင္ထမင္းေၾကြးမလားလို႕
အိမ္ကဘာမွမစားသြားဘူး။ ဗိုက္ဆာလိုက္တာေၿပာမေနနဲ႕။ ဆရာမကကၽြန္မဗိုက္ဆာလားတဲ့။
ဆာတယ္လို႕ေၿပာေတာ့အခုဘဲခ်က္လိုက္မယ္ေလဒါဆိုတဲ့။ ကၽြန္မကမေစာင့္ႏိုင္ေတာ့ဘူး။ သူက
သူလုပ္ထားတဲ့ ဒိုးနပ္ (Donuts) ေတြကိုခ်ေၾကြးပါတယ္။ ေဖ်ာ္ရည္လဲေဖ်ာ္တိုက္တယ္။ ညီမ၀မ္း
ကြဲတာ၀န္က အာလူးၿပဳပ္ထားဖို႕။ သူၿပဳပ္ထားတဲ့အာလူးေတြကိုဒီဘက္ဆရာအိမ္ကိုသယ္လာဖို႕
သူတစ္ေယာက္တည္းမႏိုင္ဘူး။ သူ႕မွာေမ်ာက္ေလာင္းေလးတစ္ေကာင္လဲရွိေသးတာကိုး။ ဖုန္း
ဆက္ေတာ့ဘာလုပ္ေနလဲလို႕ေမးေတာ့သူ႕ေယာက်ာ္းနဲ႕ေယာက္ကထီးစားဖို႕ဟင္းခ်က္ေနတယ္တဲ့။
ကၽြန္မကငါလဲလာစားမယ္လို႕ေၿပာေတာ့ေနာက္ (၁၅)မိနစ္ဆိုအားလံုးက်က္ၿပီတဲ့။ေဒါနပ္ေတြထိုင္
စားေနရင္းနဲ႕၊ ဗိုက္ဆာလို႕သာစားရတယ္၊ ဒိုးနပ္ဆိုတာကၽြန္မလံုး၀ကိုမစားတဲ့အရာ၊ဒါေပမယ့္ဆရာ
မကကိုယ္တိုင္လုပ္ထားတဲ့ဟာဆိုေတာ့အရသာရွိတယ္။စားလို႕လဲေကာင္းတယ္။ညီမအိမ္ေရာက္
ေတာ့ထမင္း၀င္စားေတာ့တာဘဲ။ သူ႕ေယာက္်ားနဲ႕ေယာကထီးနဲ႕။ ဘာဟင္းလဲဆိုေတာ့တူနာငါးကို
ငရုတ္သီးၾကက္သြန္နီနဲ႕ေၾကာ္၊ တူနာငါးကိုအလြတ္ေၾကာ္၊ မုန္လာထုပ္ကိုၾကက္ဥနဲ႕ေၾကာ္ဗိုက္ဆာ
ဆာနဲ႕(၂)ပန္းကန္ေလာက္စားလိုက္တယ္။ ၿပီးတာနဲ႕အာလူးအေၾကာင္းေၿပာရင္းအာလူးကိုသယ္လာ
ၾကတယ္။ကၽြန္မကေမ်ာက္ေလာင္းကိုခ်ီ၊ ညီမကအာလူးေတြကိုသယ္။ဒီဘက္ဆရာအိမ္လဲေရာက္
ေတာ့ေမာလိုက္တာ။အာလူးသယ္တဲ့သူကမေမာရဘူး။ ကၽြန္မကေမာတာ။ေရာက္တာနဲ႕ ၾကက္သြန္
နီအခြံခြာ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အာလူးကိုပါးပါးလွီး။ ကိုၾကီးကဆရာမကိုအာလူးၿပဳပ္ထားေပး၊
ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴကိုေတာ့ blender နဲ႕ရိုက္ထားေပးပါလို႕မွာတာနားၾကားလြဲၿပီးဆရာမကအာလံုးကို
blender နဲ႕ရိုက္ဆိုေတာ့ေအာင္မေလးေလး။ မလြယ္ဘူး တစ္ခါမွမၾကားဖူးပါလား။မထူးဘူးသူအႏွစ္
ရခ်င္လို႕ၿဖစ္မယ္။အတံုးေသးေသးတံုးဆိုၿပီး၊ ေနာက္ကၽြန္မတို႕သံုးေယာက္အၿပင္ၿမန္မာေကာင္ေလးနဲ႕
ယူတဲ့ဒီကႏိုင္ငံသူတစ္ေယာက္ပါလာၿပီးကူလုပ္ေပးေတာ့မနဲေတာ့ၿမန္ၿမန္ၿပီးပါတယ္။ ကၽြန္မကစိတ္ပူ
ေနတာ၉နာရီေက်ာ္ရင္ကားမရွိေတာ့ဘူး၊ဒါေၾကာင့္နာရီတၾကည့္ၾကည့္နဲ႕၊ ငရုတ္သီးေတြလဲအသုပ္ထဲ
ထည့္ဖို႕လွီးရမွာ၊ အၿမန္ၿပီးေအာင္ဆိုၿပီး၅-၆လံုးတန္းဆီၿပီးဓါးနဲ႕ပါးပါးလီွးခ်တာ..လက္ပူမွာေတာ့သိတယ္။
မတတ္ႏိုင္ဘူး၊ အခ်ိန္လဲမရွိဘူး၊ ဟိုတစ္ေယာက္နဲ႕ညီမကေတာ့ကေလးအငယ္ေတြနဲ႕ဆိုေတာ့ေစာေစာ
ၿပန္သြားၾကၿပီ။
ၿပင္ဆင္ၿခင္း







ကၽြန္မၿပန္ေတာ့ ၁၀နာရီေက်ာ္ၿပီ၊ ကားလဲမရွိေတာ္ေတာ္စိတ္ပ်က္တယ္။ေတာ္ေသးတယ္
ရံုးကအန္တီကေက်ာင္းကိုကိစၥတစ္ခုနဲ႕လာရင္းကၽြန္မကိုလွမ္းေတြ႕လိုက္လို႕ကားၿပန္ေကြ႕လာၿပီးလာေခၚ
တယ္။ အိမ္ထိၿပန္လိုက္ပို႕တယ္။ အဲဒါလဲဒီမွာတစ္ဒုကၡ။အိမ္ၿပန္ေရာက္ေတာ့မွလက္ေတြပူေနတာသတိ
ထားမိတယ္။ ပူတာမွေတာ္ေတာ့ကိုပူတာ..ထိုင္ၿပီးေအာ္ေနလိုက္တယ္တစ္ေယာက္တည္း။ ၾကားတဲ့သူ
ဆိုရင္ေတာ္ေတာ္နားၿငီးမွာ။ပင္ပန္းေတာ့ေစာေစာအိပ္..
ေနာက္ေန႕တနဂၤေႏြေရာက္ေတာ့ပန္း၀ယ္ဖို႕ကိစၥကိုစဥ္းစားရတယ္။ ဘယ္မွာ၀ယ္ရင္ေကာင္းမလဲ၊ အခ်ိန္
လဲမရွိေနကအေသပူ။ ကားလာေခၚေတာ့ ၁၁း၃၀ ရွိၿပီ။ ဘြဲယူတဲ့အစီအစဥ္္က ၃း၀၀နာရီစမွာ၊ ေက်ာင္းနဲ႕
ကၽြန္မေနရာနဲ႕ဆို ၄၅ မိနစ္ေလာက္ေ၀းေသးတယ္။ေက်ာင္းကေတာ့ကၽြန္မတို႕ရံုးလက္ေအာက္ကေက်ာင္း ေတြအမ်ားၾကီးထဲကတစ္ေက်ာင္းပါဘဲ၊ ကၽြန္မေနတဲ့ၿမိဳ႕နဲ႕နီးတဲ့ေနရာမွာuniversity၂ခု (ရံုးကဖြင့္ထားတဲ့) ရွိတဲ့အထဲမွာဒီေက်ာင္းက ပိုႏိုင္ငံၿခားသားမ်ားၿပီးေက်ာင္းသားေပါင္းေသာင္းခ်ီရွိတယ္။ ေစ်းလဲပိုသက္သာ
တယ္။ဘာလို႕လဲဆိုေတာ့ႏိုင္ငံၿခားသားprofessor နည္းတယ္။ကားေမာင္းတဲ့သူကို ကုိၾကီးက shortcut
ဆိုတဲ့လမ္းကိုေမာင္းခိုင္းတာ။ ဖုန္ေတြခ်ည္းဘဲ။ ကၽြန္မေဒါသထြက္လို႕စိတ္ထဲကေနေခါင္းေခါက္ေနတာ
အၾကိမ္ၾကိမ္။မထြက္ဘဲေနႏိုင္ရိုးလား။ေနကအရမ္းပူတာ၊ အေရးထဲမွာဘာ၀တ္၀တ္ကိုပူေနလို႕အပါးဆံုး
အိက်ိီကိုေရြး၀တ္တာသိပ္မသင့္ေတာ္လို႕ ပု၀ါပါးပါးကိုလည္ပင္းကေနသုိင္းခ်ည္ၿပီးေအာက္ကိုခ်ထားတာ၊
ဖုန္ထူတဲ့လမ္းမွာေတာပုန္းၾကီးစံဖဲလိုမ်က္ႏွာကိုကာထားရတယ္။ ဟိုလဲေရာက္ေတာ့မ်က္ႏွာကိုကိုင္ၾကည့္
ေတာ့ဖုန္ေတြ..ပူအိုက္လြန္းလို႕ဆံပင္ခ်ည္ၾကိဳးလုပ္လိုက္ရတယ္...
အားလံုးစုၿပီးစားၾကမွာေရကူးကန္ေဘးမွာ။ဘယ္သူမွမေရာက္ေသးဘူး။ေရကူးကန္ကေတာင္ေအာက္ဘက္
မွာ။ေလွခါးနဲ႕အိုးေတြကိုသယ္၊ ဆင္ရတာေယာက်္ားေလးေတြသယ္ပါတယ္။ ဟိုေရာက္မွအဲဒီအခန္း (အကာ)
မပါမွာတံၿမက္စည္းလွည္း၊ ခံုေတြခင္း၊ ေဂၚဖီေတြသုပ္ဖို႕လုပ္ေတာ့လွီးထားတဲ့ေဂၚဖီေတြကအကုန္ပုပ္ကုန္ၿပီ။
ဆိုးပါ့။အဲဒီေန႕မနက္ညကမလွီးဘဲက်န္တဲ့ေဂၚဖီကိုထပ္လွီးထားတာအဲဒါေတာ့နဲနဲေကာင္းေသးေတာ့ေရခပ္
ေရစင္စင္ေဆးၿပီးသုပ္ရေတာ့တာေပါ့။စားဖို႕ၿပင္ဆင္ထားတာ(၆၀)စာ။ လာေတာ့လူက ၂၀ ေလာက္၊ အဲဒီ
အထဲမွာတစ္ခ်ိဳ႕ေတြကအလွၿပင္ၿပီးသားဆိုေတာ့မစားေတာ့ဘူး။ပိုလိုက္တာအမ်ားၾကီး။
အတိုခ်ဳံးၿပီးေရးရမယ္ဆိုရင္ေတာ့ဘြဲ႕လက္မွတ္ေပးမယ့္ေနရာကေဘာလံုးကြင္းႏွစ္ကြင္းစာေလာက္ရွိတဲ့
ကြင္းၿပင္ၾကီးမွာကုန္ေတြအမ်ားၾကီးခ်ထားတယ္။ဘြဲ႕ယူတဲ့သူေတြတေထာင္ေလာက္ရွိမယ္ထင္တယ္။
အမ်ား
ၾကီးဘဲ။ ေနပူပူမွာ၊ ဒါေတာင္အက်ေနေနာ္..ကၽြန္မဆိုေခြ်းေတြထြက္တာေၿပာမေနနဲ႕။အစီစဥ္စမွာ၃နာရီ
သီခ်င္းဆိုတဲ့အဖြဲ႕ကေနကာမ်က္မွန္ေတြနဲ႕တက္ဆိုၿပီးၿပီ၊ဘြဲ႕ယူသူေတြမ်ားတာလဲမေၿပာနဲ႕ IT, Education,
nursing, dentist, science,others Degree,Bachelor,Mastor,Doctoral အစံုဘဲ။ သူတို႕တန္းစီေနတဲ့
အခ်ိန္မွာကားအၾကီးၾကီးမွန္အလံုပိတ္ေရာက္လာၿပီးေတာ့ ေရွးေခတ္ကားေတြထဲကၿဗိတိန္စစ္ဗိုလ္ေတြလို
၀တ္စံုအၿပည့္စံုနဲ႕။ ဦးထုပ္ေတြကလဲဌက္ေမႊးလိုမ်ိဳးေတြေထာင္ေထာင္အရွည္ၾကီးေတြ၊နဲ႕ ဗိုလ္ေတြဓားေတြ
ကိုင္ၿပီးဆင္းလာေတာ့ကၽြန္မကဘာမ်ားလဲလို႕။ ေနာက္ေတာ့သူတို႕ကအရင္ဆံုးခ်ီတက္သြားတယ္။ မိုက္
လိုက္တဲ့ဘဲေတြကြာ.ရုပ္မေခ်ာေပမယ့္သန္႕ခန္႕ၿပန္႕၊ အရပ္ေတြက..အၿမင့္ၾကီးေတြ၊၀တ္စံုေတြနဲ႕၊ ဆံပင္ညွပ္
ထားတာသပ္ရပ္၊(ဘဲေတြငန္းရတာေတာ့တန္သြားတယ္ဟိဟိ)၊ သူတို႕ခ်ီတက္ၿပီးေတာ့စင္ေအာက္နားမွာ
ႏွစ္ဖက္ခြဲရပ္ၿပီးဓားေတြကိုမိုးေပၚေထာင္ၿပီးမိုးလိုက္တယ္။ၿပီးမွဘြဲ႕ယူတဲ့သူေတြကေအာက္ကေနတစ္
ေယာက္ခ်င္းေလွ်ာက္သြားၾကတာ..အဲဒါကိုေတာ့ေတာ္ေတာ္ခိုက္သြားတယ္။ ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႕ေတာင္ေမ့ပါ
တယ္ဆိုအဲတာသာၾကည့္...ဟီးဟီး...
ငါလဲ PhDယူၿပီးရင္ဒီေက်ာင္းမွာလာၿပီး Marching လုပ္အံုးမွလို႕စိတ္ကူးယဥ္...

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။