ထမင္းလဲမစားခ်င္၊ ဘာဆိုဘာမွမစားခ်င္တဲ့ေန႕ေတြမ်ားလာေတာ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကို ၿပန္ေမးရတယ္။ ငါဘာစားခ်င္လဲ..ဘာစားခ်င္လဲ.....???????
သိၿပီ၊ ၾကာဇံဟင္းခါး.. မစားတာ ႏွစ္လေက်ာ္ၿပီ။ ၾကာဇံဟင္းခါးကေတာ့ ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုးဘဲ။ က်န္တဲ့ၿမန္မာ ရိုးရာအစားအစာေတြမခ်က္တတ္ရင္ေနမယ္။ ၾကာဇံဟင္းခါးေတာ့ ခ်က္တတ္ေအာင္ကို မာမီဆီကမရရေအာင္သင္လာတာ။ ကိုယ္စားခ်င္တာေလးေတာ့ ကိုယ္ခ်က္တတ္ရမယ္ေလ။ ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္တာအရမ္းအလုပ္မ်ားၿပီး တစ္ပြဲဘဲစားရင္မတန္ပါဘူး။ တစ္ခါတစ္ခါခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ အခ်ိန္ယူရတယ္။လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
- ၾကက္သား (အေတာင္နဲ႕ ေပါင္ရိုး၊ ရင္အံုသား)
- ငါး
- မႈိေၿခာက္ (ၾကြက္နရြက္မႈိ)
- ပန္းေၿခာက္
- ပဲၿပားလိပ္
- ငါးငံၿပာရည္ ေကာင္းေကာင္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ
- ဂ်င္း
- ငံုးဥ
- ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
- နံနံပင္
ပထမဦးဆံုး
- ၾကက္သားကိုေရစင္ေအာင္ေဆး အရိုးအသား အားလံုးကို ငံၿပာရည္နဲ႕ၿပဳပ္ (အရမ္းႏူးအိေနဖို႕မလိုပါဘူး၊ ႏႊာလို႕ရရင္ေတာ္ပါၿပီ)
- ၿပဳပ္ၿပီးတဲ့ၾကက္သားေတြကိုဆယ္၊ေရစင္စင္ေဆးထားတဲ့ ငါးအေကာင္လိုက္ကိုထည့္ၿပဳပ္
(ၿပီး ငါးအေရခြံကိုႏႊာပစ္လိုက္ပါ။ အထဲကအသားေတြကိုဘဲ သတ္သတ္ႏႊာၿပီးဖယ္ထားပါ၊ ငါးေရခြံေပါေလာေပၚေနရင္ ၾကာဇံဟင္းခါးရုပ္ဆိုးတယ္)
- ၾကက္သြန္ၿဖဴမ်ားမ်ား နဲ႕ ဂ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးေၿခာက္ပါထည့္ေထာင္းပါ)
- ေထာင္းထားတဲ့ဟာေတြနဲ႕ဆီသတ္ပါ၊ ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ႏႊာထားတဲ့ၾကက္သား x ငါးတို႕ကိုေရာၿပီးေမႊးေနေအာင္မီးေအးေအးနဲ႕ဆီသတ္ပါ။
-အိုးၾကီးၾကီးထဲမွာ ေရေႏြးတည္ ဆူရင္ ၾကက္သားႏႊာတုန္းကဖယ္ထားတဲ့အရိုးေတြထည့္ၿပဳပါပါ။
- ၾကြက္နရြက္မႈိ+ ပဲၿပားလိပ္+ပန္းေၿခာက္တို႕ကိုေရစိမ္ထားပါ။
- ပန္းေၿခာက္ေလးေတြကို အရင္းကေနလိမ္ၿပီးအလယ္နားမွာစုခ်ည္လိုက္ပါ.. (ဒါဆိုပန္းပြင့္ေလးေတြကားမထြက္သြားေတာ့ဘူး)
ၿပီးရင္ေတာ့ ေရေႏြးအိုးထဲကို ဆီသတ္ထားတဲ့ၾကက္သား+ငါး ကိုထည့္၊ ၾကာဇံေရစိမ္ထားတာကိုထည့္၊ ၾကက္သြန္နီအလံုးေသးေသးေတြကိုထည့္၊ ပဲလိပ္ထည့္၊ မႈိေၿခာက္၊ ပန္းေၿခာက္အကုန္ထည့္ အေပ့ါငံလိုသလိုထည့္ပါ။
ငံၿပာရည္ေလးလဲထပ္ထည့္ပါအံုး.... ၿပီးရင္ေတာ့.. မီးေအးေအးနဲ႕ အိုးက်ေအာင္တည္ပါ...
အေပၚကေန ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးပါထပ္ၿဖဴးလိုက္၊ ၾကိဳက္ရင္ ငံုးဥေလးေတြၿ႔ပဳပ္ၿပီးထည့္...
နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး၊အခ်ဥ္ရည္တို႕နဲ႕ အဆင္သင့္ စားလိုက္ၾကရေအာင္.....
ဒါကေတာ့ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕ နဲ႕ သံပုရာရည္ပါ (အသီးနဲ႕ဆိုညွစ္ရင္အစိေတြမေတာ္ပန္းကန္ထဲ၀င္ရင္ခါးမွစိုးလို႕)
သိၿပီ၊ ၾကာဇံဟင္းခါး.. မစားတာ ႏွစ္လေက်ာ္ၿပီ။ ၾကာဇံဟင္းခါးကေတာ့ ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုးဘဲ။ က်န္တဲ့ၿမန္မာ ရိုးရာအစားအစာေတြမခ်က္တတ္ရင္ေနမယ္။ ၾကာဇံဟင္းခါးေတာ့ ခ်က္တတ္ေအာင္ကို မာမီဆီကမရရေအာင္သင္လာတာ။ ကိုယ္စားခ်င္တာေလးေတာ့ ကိုယ္ခ်က္တတ္ရမယ္ေလ။ ၾကာဇံဟင္းခါးခ်က္တာအရမ္းအလုပ္မ်ားၿပီး တစ္ပြဲဘဲစားရင္မတန္ပါဘူး။ တစ္ခါတစ္ခါခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ အခ်ိန္ယူရတယ္။လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
- ၾကက္သား (အေတာင္နဲ႕ ေပါင္ရိုး၊ ရင္အံုသား)
- ငါး
- မႈိေၿခာက္ (ၾကြက္နရြက္မႈိ)
- ပန္းေၿခာက္
- ပဲၿပားလိပ္
- ငါးငံၿပာရည္ ေကာင္းေကာင္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ
- ဂ်င္း
- ငံုးဥ
- ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕
- နံနံပင္
ပထမဦးဆံုး
- ၾကက္သားကိုေရစင္ေအာင္ေဆး အရိုးအသား အားလံုးကို ငံၿပာရည္နဲ႕ၿပဳပ္ (အရမ္းႏူးအိေနဖို႕မလိုပါဘူး၊ ႏႊာလို႕ရရင္ေတာ္ပါၿပီ)
- ၿပဳပ္ၿပီးတဲ့ၾကက္သားေတြကိုဆယ္၊ေရစင္စင္ေဆးထားတဲ့ ငါးအေကာင္လိုက္ကိုထည့္ၿပဳပ္
(ၿပီး ငါးအေရခြံကိုႏႊာပစ္လိုက္ပါ။ အထဲကအသားေတြကိုဘဲ သတ္သတ္ႏႊာၿပီးဖယ္ထားပါ၊ ငါးေရခြံေပါေလာေပၚေနရင္ ၾကာဇံဟင္းခါးရုပ္ဆိုးတယ္)
- ၾကက္သြန္ၿဖဴမ်ားမ်ား နဲ႕ ဂ်င္းကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ ငရုတ္သီးေၿခာက္ပါထည့္ေထာင္းပါ)
- ေထာင္းထားတဲ့ဟာေတြနဲ႕ဆီသတ္ပါ၊ ေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ႏႊာထားတဲ့ၾကက္သား x ငါးတို႕ကိုေရာၿပီးေမႊးေနေအာင္မီးေအးေအးနဲ႕ဆီသတ္ပါ။
-အိုးၾကီးၾကီးထဲမွာ ေရေႏြးတည္ ဆူရင္ ၾကက္သားႏႊာတုန္းကဖယ္ထားတဲ့အရိုးေတြထည့္ၿပဳပါပါ။
- ၾကြက္နရြက္မႈိ+ ပဲၿပားလိပ္+ပန္းေၿခာက္တို႕ကိုေရစိမ္ထားပါ။
- ပန္းေၿခာက္ေလးေတြကို အရင္းကေနလိမ္ၿပီးအလယ္နားမွာစုခ်ည္လိုက္ပါ.. (ဒါဆိုပန္းပြင့္ေလးေတြကားမထြက္သြားေတာ့ဘူး)
ၿပီးရင္ေတာ့ ေရေႏြးအိုးထဲကို ဆီသတ္ထားတဲ့ၾကက္သား+ငါး ကိုထည့္၊ ၾကာဇံေရစိမ္ထားတာကိုထည့္၊ ၾကက္သြန္နီအလံုးေသးေသးေတြကိုထည့္၊ ပဲလိပ္ထည့္၊ မႈိေၿခာက္၊ ပန္းေၿခာက္အကုန္ထည့္ အေပ့ါငံလိုသလိုထည့္ပါ။
ငံၿပာရည္ေလးလဲထပ္ထည့္ပါအံုး.... ၿပီးရင္ေတာ့.. မီးေအးေအးနဲ႕ အိုးက်ေအာင္တည္ပါ...
အေပၚကေန ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးပါထပ္ၿဖဴးလိုက္၊ ၾကိဳက္ရင္ ငံုးဥေလးေတြၿ႔ပဳပ္ၿပီးထည့္...
နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး၊အခ်ဥ္ရည္တို႕နဲ႕ အဆင္သင့္ စားလိုက္ၾကရေအာင္.....
ဒါကေတာ့ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕ နဲ႕ သံပုရာရည္ပါ (အသီးနဲ႕ဆိုညွစ္ရင္အစိေတြမေတာ္ပန္းကန္ထဲ၀င္ရင္ခါးမွစိုးလို႕)
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...