Skip to main content

မုန္႕ဟင္းခါး

အဂၤါေန႕က စိတ္ကူးေပါက္လို႕ မုန္႕ဟင္းခါးအရမ္းစားခ်င္တာ။ တစ္ကူးတစ္ကလုပ္စားဖို႕လဲ
အခ်ိန္မရွိဘူး။
ကၽြန္မေရခဲေသတၱာထဲမွာလဲအိမ္ကယူလာတဲ့ရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေတြရွိေသး
ေတာ့
ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းကိုၾကီးကို ငါး၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး ၀ယ္လာခိုင္းလိုက္တယ္။တစ္ကယ္
တမ္းဆိုရင္ ရယ္ဒီမိတ္မုန္႕ဟင္းခါးရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေတြကစားလို႕မွမေကာင္းဘူး။ အနံ႕ေရာ၊
အရသာပါ ေတာ္ေတာ္ဆိုးတယ္။
ဒါေပမယ့္ တစ္ခါတုန္းက ညီမ၀မ္းကြဲအိမ္မွာတစ္ခါခ်က္စား
တာေတြ႕ဖူးေတာ့ နည္းကိုသိေနၿပီ။
ရံုးဆင္းတဲ့အခ်ိန္လာခဲ့လို႕။ ကၽြန္မရံုးဆင္းတာနဲ႕အိမ္ကိုၿပန္၊ ငါးကေတာ့ေရာက္မလာေသးဘူး။ကိုၾကီးေရာ၊ေက်ာ္ေက်ာ္ေရာေရာက္လာတာနဲ႕ သူတို႕ကေတာ့ ဒိုင္ခံလုပ္ေပးတဲ့သူေတြေပါ့၊ ကၽြန္မက ညႊန္ၾကားေရးမွဴး...ဟီးဟီး
ပထမဆံုး

- ကုလားပဲနဲနဲကို ဆားထည့္ၿပီး ၿပဳပ္လိုက္ပါတယ္။ (ႏူးေအာင္ေစာင့္ေနရင္အရမ္းၾကာမွာမို႕
နဲနဲပြလာတာနဲ႕ blender ထဲကိုထည့္ၿပီး ေမႊလိုက္ေတာ့ ပဲၿပဳပ္ရည္ရၿပီ)
- ငါးကိုအေကာင္လိုက္ဗိုက္ခြဲၿပီးသားေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ငံၿပာရည္၊ ေရ၊ စပါးလင္တစ္ေခ်ာင္း
ကိုထု၊ အထံုေလးၿဖစ္ေအာင္သူ႕အရြက္ေတြနဲ႕ၿပန္ခ်ည္ၿပီးထည့္၊ နံနံပင္ေလးနည္းနည္းပါထည့္ၿပဳပ္
ထားလိုက္တယ္)
- ေဒၚခ်ိဳမုန္႕ဟင္းခါးအဖတ္အေၿခာက္ထုပ္ကိုေတာ့ေရစိမ္ထားပါတယ္။
- ငါးက်က္ေလာက္တာနဲဆယ္ၿပီးေတာ့ငါးကိုအရင္ဆံုးအေရခြံေတြခြာၿပီးအသားေတြကိုဘဲယူပါတယ္။
- အိုးၾကီးထဲမွာငါးၿပဳပ္ရည္၊ကုလားပဲအရည္ကိုတည္ထားခ်ိန္မွာမုန္႕ဟင္းခါးရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ကိုေဖာက္
- ဆန္မႈန္႕ေတြကိုေရေႏြးေလးနဲနဲနဲ႕အရင္ခြက္ထဲမွာေဖ်ာ္ၿပီးေလာင္းထည့္
- အထုတ္ထဲမွာပါတဲ့ အေၾကာ္ထုတ္ေတြကိုေတာ့.. စပါးလင္အရင္းပိုင္းကိုပါးပါးလွီး၊ ေထာင္းၿပီး
ထပ္ထည့္ ဆီၿပန္သတ္ပါတယ္။ ၿပီးမွ
- ငါးအဖတ္ေတြကိုထည့္ ၿပီးဆီသတ္၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ၿပီး အိုးၾကီးထဲမွာေရထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီေတြကိုလဲအလံုးၾကီးရင္ၿခမ္းထည့္ပါတယ္၊အလံုးေသးရင္ေတာ့အလံုးလိုက္ထည့္ပါတယ္။
တစ္ခါ ႏွစ္ခါ ပြက္ရင္ေတာ့အင္မတန္ေမႊးၾကိဳဳင္ၿပီးအခ်ိဳမႈန္႕ေတာင္ထပ္ထည့္စရာမလိုတဲ့မုန္႕ဟင္းခါး
ဟင္းရည္၊ ငါးဖတ္မ်ားမ်ားနဲ႕ အဆင္သင့္စားလို႕ရခ်ိန္မွာ...
- ေရစိမ္ထားတဲ့မုန္႕ဖတ္အေၿခာက္ေတြကို ေရေႏြးေလးနဲ႕ခဏၿပဳတ္ၿပီး ဇကာနဲ႕စစ္၊ ေရေအးနဲ႕ၿပန္ေဆး...
- ပဲစိမ္ထားတဲ့ဟာနဲနဲခ်န္ထားၿပီး.. အေၾကာ္မႈန္႕ေလးနဲ႕ေၾကာ္လိုက္ေတာ့ ပဲေၾကာ္ေလးပါစားရတာေပါ့ေနာ္..
(အမွန္ကဘာလို႕လဲေတာ့မသိဘူး..ေတာ္ေတာ္မာတဲ့ပဲေၾကာ္)
- သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ နံနံပင္..အားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္တာနဲ႕....
စားၿပီေဟ့....

ဘာလို႕တစ္ခါသံုးခြက္မွာစားတာလဲ???
ေဆးစရာလိုဘူးေလ၊ ပစ္လိုက္ရံုဘဲ။

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ