အဂၤါေန႕က စိတ္ကူးေပါက္လို႕ မုန္႕ဟင္းခါးအရမ္းစားခ်င္တာ။ တစ္ကူးတစ္ကလုပ္စားဖို႕လဲ
အခ်ိန္မရွိဘူး။ကၽြန္မေရခဲေသတၱာထဲမွာလဲအိမ္ကယူလာတဲ့ရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေတြရွိေသး
ေတာ့ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းကိုၾကီးကို ငါး၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး ၀ယ္လာခိုင္းလိုက္တယ္။တစ္ကယ္
တမ္းဆိုရင္ ရယ္ဒီမိတ္မုန္႕ဟင္းခါးရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေတြကစားလို႕မွမေကာင္းဘူး။ အနံ႕ေရာ၊
အရသာပါ ေတာ္ေတာ္ဆိုးတယ္။ ဒါေပမယ့္ တစ္ခါတုန္းက ညီမ၀မ္းကြဲအိမ္မွာတစ္ခါခ်က္စား
တာေတြ႕ဖူးေတာ့ နည္းကိုသိေနၿပီ။ ရံုးဆင္းတဲ့အခ်ိန္လာခဲ့လို႕။ ကၽြန္မရံုးဆင္းတာနဲ႕အိမ္ကိုၿပန္၊ ငါးကေတာ့ေရာက္မလာေသးဘူး။ကိုၾကီးေရာ၊ေက်ာ္ေက်ာ္ေရာေရာက္လာတာနဲ႕ သူတို႕ကေတာ့ ဒိုင္ခံလုပ္ေပးတဲ့သူေတြေပါ့၊ ကၽြန္မက ညႊန္ၾကားေရးမွဴး...ဟီးဟီး
ပထမဆံုး
- ကုလားပဲနဲနဲကို ဆားထည့္ၿပီး ၿပဳပ္လိုက္ပါတယ္။ (ႏူးေအာင္ေစာင့္ေနရင္အရမ္းၾကာမွာမို႕
နဲနဲပြလာတာနဲ႕ blender ထဲကိုထည့္ၿပီး ေမႊလိုက္ေတာ့ ပဲၿပဳပ္ရည္ရၿပီ)
- ငါးကိုအေကာင္လိုက္ဗိုက္ခြဲၿပီးသားေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ငံၿပာရည္၊ ေရ၊ စပါးလင္တစ္ေခ်ာင္း
ကိုထု၊ အထံုေလးၿဖစ္ေအာင္သူ႕အရြက္ေတြနဲ႕ၿပန္ခ်ည္ၿပီးထည့္၊ နံနံပင္ေလးနည္းနည္းပါထည့္ၿပဳပ္
ထားလိုက္တယ္)
- ေဒၚခ်ိဳမုန္႕ဟင္းခါးအဖတ္အေၿခာက္ထုပ္ကိုေတာ့ေရစိမ္ထားပါတယ္။
- ငါးက်က္ေလာက္တာနဲဆယ္ၿပီးေတာ့ငါးကိုအရင္ဆံုးအေရခြံေတြခြာၿပီးအသားေတြကိုဘဲယူပါတယ္။
- အိုးၾကီးထဲမွာငါးၿပဳပ္ရည္၊ကုလားပဲအရည္ကိုတည္ထားခ်ိန္မွာမုန္႕ဟင္းခါးရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ကိုေဖာက္
- ဆန္မႈန္႕ေတြကိုေရေႏြးေလးနဲနဲနဲ႕အရင္ခြက္ထဲမွာေဖ်ာ္ၿပီးေလာင္းထည့္
- အထုတ္ထဲမွာပါတဲ့ အေၾကာ္ထုတ္ေတြကိုေတာ့.. စပါးလင္အရင္းပိုင္းကိုပါးပါးလွီး၊ ေထာင္းၿပီး
ထပ္ထည့္ ဆီၿပန္သတ္ပါတယ္။ ၿပီးမွ
- ငါးအဖတ္ေတြကိုထည့္ ၿပီးဆီသတ္၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ၿပီး အိုးၾကီးထဲမွာေရထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီေတြကိုလဲအလံုးၾကီးရင္ၿခမ္းထည့္ပါတယ္၊အလံုးေသးရင္ေတာ့အလံုးလိုက္ထည့္ပါတယ္။
တစ္ခါ ႏွစ္ခါ ပြက္ရင္ေတာ့အင္မတန္ေမႊးၾကိဳဳင္ၿပီးအခ်ိဳမႈန္႕ေတာင္ထပ္ထည့္စရာမလိုတဲ့မုန္႕ဟင္းခါး
ဟင္းရည္၊ ငါးဖတ္မ်ားမ်ားနဲ႕ အဆင္သင့္စားလို႕ရခ်ိန္မွာ...
- ေရစိမ္ထားတဲ့မုန္႕ဖတ္အေၿခာက္ေတြကို ေရေႏြးေလးနဲ႕ခဏၿပဳတ္ၿပီး ဇကာနဲ႕စစ္၊ ေရေအးနဲ႕ၿပန္ေဆး...
- ပဲစိမ္ထားတဲ့ဟာနဲနဲခ်န္ထားၿပီး.. အေၾကာ္မႈန္႕ေလးနဲ႕ေၾကာ္လိုက္ေတာ့ ပဲေၾကာ္ေလးပါစားရတာေပါ့ေနာ္..
(အမွန္ကဘာလို႕လဲေတာ့မသိဘူး..ေတာ္ေတာ္မာတဲ့ပဲေၾကာ္)
- သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ နံနံပင္..အားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္တာနဲ႕....
စားၿပီေဟ့....
အခ်ိန္မရွိဘူး။ကၽြန္မေရခဲေသတၱာထဲမွာလဲအိမ္ကယူလာတဲ့ရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေတြရွိေသး
ေတာ့ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္းကိုၾကီးကို ငါး၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီး ၀ယ္လာခိုင္းလိုက္တယ္။တစ္ကယ္
တမ္းဆိုရင္ ရယ္ဒီမိတ္မုန္႕ဟင္းခါးရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေတြကစားလို႕မွမေကာင္းဘူး။ အနံ႕ေရာ၊
အရသာပါ ေတာ္ေတာ္ဆိုးတယ္။ ဒါေပမယ့္ တစ္ခါတုန္းက ညီမ၀မ္းကြဲအိမ္မွာတစ္ခါခ်က္စား
တာေတြ႕ဖူးေတာ့ နည္းကိုသိေနၿပီ။ ရံုးဆင္းတဲ့အခ်ိန္လာခဲ့လို႕။ ကၽြန္မရံုးဆင္းတာနဲ႕အိမ္ကိုၿပန္၊ ငါးကေတာ့ေရာက္မလာေသးဘူး။ကိုၾကီးေရာ၊ေက်ာ္ေက်ာ္ေရာေရာက္လာတာနဲ႕ သူတို႕ကေတာ့ ဒိုင္ခံလုပ္ေပးတဲ့သူေတြေပါ့၊ ကၽြန္မက ညႊန္ၾကားေရးမွဴး...ဟီးဟီး
ပထမဆံုး
- ကုလားပဲနဲနဲကို ဆားထည့္ၿပီး ၿပဳပ္လိုက္ပါတယ္။ (ႏူးေအာင္ေစာင့္ေနရင္အရမ္းၾကာမွာမို႕
နဲနဲပြလာတာနဲ႕ blender ထဲကိုထည့္ၿပီး ေမႊလိုက္ေတာ့ ပဲၿပဳပ္ရည္ရၿပီ)
- ငါးကိုအေကာင္လိုက္ဗိုက္ခြဲၿပီးသားေရစင္ေအာင္ေဆး၊ ငံၿပာရည္၊ ေရ၊ စပါးလင္တစ္ေခ်ာင္း
ကိုထု၊ အထံုေလးၿဖစ္ေအာင္သူ႕အရြက္ေတြနဲ႕ၿပန္ခ်ည္ၿပီးထည့္၊ နံနံပင္ေလးနည္းနည္းပါထည့္ၿပဳပ္
ထားလိုက္တယ္)
- ေဒၚခ်ိဳမုန္႕ဟင္းခါးအဖတ္အေၿခာက္ထုပ္ကိုေတာ့ေရစိမ္ထားပါတယ္။
- ငါးက်က္ေလာက္တာနဲဆယ္ၿပီးေတာ့ငါးကိုအရင္ဆံုးအေရခြံေတြခြာၿပီးအသားေတြကိုဘဲယူပါတယ္။
- အိုးၾကီးထဲမွာငါးၿပဳပ္ရည္၊ကုလားပဲအရည္ကိုတည္ထားခ်ိန္မွာမုန္႕ဟင္းခါးရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ကိုေဖာက္
- ဆန္မႈန္႕ေတြကိုေရေႏြးေလးနဲနဲနဲ႕အရင္ခြက္ထဲမွာေဖ်ာ္ၿပီးေလာင္းထည့္
- အထုတ္ထဲမွာပါတဲ့ အေၾကာ္ထုတ္ေတြကိုေတာ့.. စပါးလင္အရင္းပိုင္းကိုပါးပါးလွီး၊ ေထာင္းၿပီး
ထပ္ထည့္ ဆီၿပန္သတ္ပါတယ္။ ၿပီးမွ
- ငါးအဖတ္ေတြကိုထည့္ ၿပီးဆီသတ္၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ၿပီး အိုးၾကီးထဲမွာေရထည့္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီေတြကိုလဲအလံုးၾကီးရင္ၿခမ္းထည့္ပါတယ္၊အလံုးေသးရင္ေတာ့အလံုးလိုက္ထည့္ပါတယ္။
တစ္ခါ ႏွစ္ခါ ပြက္ရင္ေတာ့အင္မတန္ေမႊးၾကိဳဳင္ၿပီးအခ်ိဳမႈန္႕ေတာင္ထပ္ထည့္စရာမလိုတဲ့မုန္႕ဟင္းခါး
ဟင္းရည္၊ ငါးဖတ္မ်ားမ်ားနဲ႕ အဆင္သင့္စားလို႕ရခ်ိန္မွာ...
- ေရစိမ္ထားတဲ့မုန္႕ဖတ္အေၿခာက္ေတြကို ေရေႏြးေလးနဲ႕ခဏၿပဳတ္ၿပီး ဇကာနဲ႕စစ္၊ ေရေအးနဲ႕ၿပန္ေဆး...
- ပဲစိမ္ထားတဲ့ဟာနဲနဲခ်န္ထားၿပီး.. အေၾကာ္မႈန္႕ေလးနဲ႕ေၾကာ္လိုက္ေတာ့ ပဲေၾကာ္ေလးပါစားရတာေပါ့ေနာ္..
(အမွန္ကဘာလို႕လဲေတာ့မသိဘူး..ေတာ္ေတာ္မာတဲ့ပဲေၾကာ္)
- သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႕၊ နံနံပင္..အားလံုးအဆင္သင့္ၿဖစ္တာနဲ႕....
စားၿပီေဟ့....
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...