Skip to main content

လြတ္ေၿမာက္ခ်င္ၿပီ

ကၽြန္မစိတ္နဲ႕လူနဲ႕မကပ္တာေတာ္ေတာ္ၾကာၿပီ.. သူငယ္ခ်င္းကေၿပာတယ္You're like a living ghost တဲ့...
ခံစားမႈကင္းမဲ့တဲ့မ်က္ႏွာေသၾကီးနဲ႕ဘာလုပ္လုပ္စိတ္ကအေ၀းကိုလြင့္ေနတယ္...စိတ္ၿငိမ္ေအာင္ဆိုၿပီး
ေသာက္လိုက္တဲ့ေဆးေတြကလဲမနဲဘူး။ကၽြန္မဘာၿဖစ္ေနလဲဘယ္သူမွမသိဘူး။ကၽြန္မအရာတစ္ခု
ဆံုးရႈံးလိုက္တာ၊ ကၽြန္မမွာ ဘာဆိုဘာကိုမွမရွိေတာ့တာ၊ ေန႕ရက္ စကၠန္႕တိုင္းအဓိပယ္မဲ့စြာၿဖတ္
သန္းေနရတာ၊အရမ္းကိုဆိုးလြန္းပါတယ္။ဘုရားသခင္ကကၽြန္မကိုစမ္းသပ္ေနတာလား၊
အၿပစ္ဒဏ္ဘဲခတ္ေနေရာ့သလား။ကၽြန္မစာေရးေနတယ္။စာကိုမၿမင္ဘူး။ အရမ္းေမာတယ္၊
အစာလဲမစားႏိုင္ဘူး။စားရင္လဲအန္ခ်င္တယ္။ၾကိဳးစားတယ္၊ၿပန္က်တယ္။ကုန္းရုန္းၿပီးၿပန္ထတယ္။
ထပ္လဲက်တယ္။ဒုတိယတစ္ခါပိုနာတယ္။ရင္ေတြလဲပူေနတယ္။ေရေသာက္လဲေရတစ္ဗူး
သာ
ခဏေလးကုန္တယ္။ပူတာကရပ္မသြားဘူး။မ်က္ႏွာေတြေရာင္ေနတယ္။မ်က္ရည္ေတြစိတ္ေလွ်ာ့လိုက္တာ
နဲ႕ အလိုလိုစီးက်လာတယ္။ ေၿခေထာက္ေတြလဲေရာင္ေနတယ္။ ေခါင္းေတြအရမ္းနာတယ္။
ေဆးေသာက္တယ္၊သက္သာလာတယ္။ၿပီးရင္ၿပန္ထပ္နာတယ္...ကိုယ္ခႏၱာနာက်င္တာထက္
ႏွလံုးသားကနာတာပိုဆိုးတယ္။အၿပင္ယံသူတကာၾကည့္ရင္ေတာ့အေကာင္းလို႕ၿမင္ရေပမယ့္ရင္ထဲမွာ
ခံစားေနရတာဘယ္သူမွမၿမင္ႏိုင္ဘူး။
ေန႕ရက္ေတြကိုေနာက္ၿပန္မလွည့္ခ်င္ဘူး။ၿဖစ္ႏိုင္ရင္ဘ၀ရဲ႕႕
အစိတ္ပိုင္းတစ္ခ်ိဳ႕ကိုလံုး၀ေမ့သြားတဲ့စိတၱဇလူနာ
တစ္ေယာက္ၿဖစ္ခ်င္တယ္။ ကၽြန္မကိုလြတ္ေၿမာက္ခြင့္ေပးပါေတာ့........

Comments

  1. ကူကူးေရဘ၀ရဲ႕အစိတ္အပိုင္းတခ်ိဳ႕ကိုေမ႕လို႕ရမယ္လို႕
    မထင္ပါနဲ႕
    တကယ္လို႕ေမ႕လို႕ရယင္ေတာင္မွလိုခ်င္တာေတြေရာမလိုခ်င္တာေတြပါသြားမွာေမ႕ခ်င္လား.....အမွတ္ရစရာေလးေတြကိုပါ................

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ