ငါး - က်ပ္တိုက္ (၃) ေကာင္ ( ငါးေၿခာက္ေရာင္းေသာေနရာမွ ၾကပ္တိုက္ထားေသာငါးေၿခာက္)
နံနံပင္
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို မညက္တစ္ညက္ေထာင္းပါ။ ငါးမ်ားကို ႏႊာထားပါ (ၾကပ္တိုက္ထားၿပီးၿဖစ္ေသာေၾကာင့္ ၿပဳပ္ရန္မလိုေတာ့ပါ) နံနံပင္ကိုပါးပါးလွီးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားေသာအထဲသို႕ ငါးၾကပ္တိုက္ႏႊာထားေသာအဖတ္မ်ား၊ လီွးထားေသာၾကက္သြန္မ်ားကိုထည့္ပါ။ နံနံပင္ကိုထည့္ပါ ခ်ိဳမႈန္႕ နဲငယ္ထည့္ၿပီး အနဲငယ္သမေအာင္ဆက္ေထာင္းပါ။
ၿပီးအရသာၿမည္းၾကည့္ပါ။ ငါးၾကပ္တုိက္ဆားငံလွ်င္ ဆားထည့္ရန္မလိုပါ.. အငံၾကိဳက္လွ်င္စားအနဲငယ္ထပ္ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ခပ္ၿပီ ဟင္းခြက္တြင္ထည့္ထားပါ။
နံနံပင္
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
သံပုရာသီး
ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို မညက္တစ္ညက္ေထာင္းပါ။ ငါးမ်ားကို ႏႊာထားပါ (ၾကပ္တိုက္ထားၿပီးၿဖစ္ေသာေၾကာင့္ ၿပဳပ္ရန္မလိုေတာ့ပါ) နံနံပင္ကိုပါးပါးလွီးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားေသာအထဲသို႕ ငါးၾကပ္တိုက္ႏႊာထားေသာအဖတ္မ်ား၊ လီွးထားေသာၾကက္သြန္မ်ားကိုထည့္ပါ။ နံနံပင္ကိုထည့္ပါ ခ်ိဳမႈန္႕ နဲငယ္ထည့္ၿပီး အနဲငယ္သမေအာင္ဆက္ေထာင္းပါ။
ၿပီးအရသာၿမည္းၾကည့္ပါ။ ငါးၾကပ္တုိက္ဆားငံလွ်င္ ဆားထည့္ရန္မလိုပါ.. အငံၾကိဳက္လွ်င္စားအနဲငယ္ထပ္ထည့္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ခပ္ၿပီ ဟင္းခြက္တြင္ထည့္ထားပါ။
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...