ငါး - ခတ္လတ္လတ္(၁) ေကာင္
အေၾကာ္မႈန္႕ (သို႕) တန္ပူရာမႈန္႕
ၾကက္ဥအႏွစ္ (၁)လံုး
ၾကက္သြန္နီ/ၿဖဴ/ ငရုတ္သီးေၿခာက္
ဂ်င္း
ပဲငပိ (၅)က်ပ္သား
ေကာ္ရည္
ဆလတ္ရြက္
ခရမ္းခ်ည္သီးေသးေသးေလး
ငါးတစ္ေကာင္ကို ဗိုက္ေဖာက္၊ အူထုတ္၊ ဗဟက္ထုတ္ၿပီး တည့္တည့္ခြဲခ်ပါ။ ၿပီးလွ်င္ၿပားၿပားေလးၿဖစ္ေအာင္ ေမွာက္ခ်ၿပီး ေခါင္းမွ ေက်ာရိုးအလည္ကို ဓါးေႏွာင့္ (သို႕) ငရုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ ထုပါ... ၿပီလွ်င္..
ငါးတစ္ေကာင္လံုးကို ၾကက္ဥအႏွစ္ၿဖင့္သုတ္ပါ.. ၿပီးလွ်င္ အေၾကာ္မႈန္႕ထဲ ထည့္လိွမ့္လိုက္ပါ.. ငါးတစ္ေကာင္လံုးၿဖဴသြားေသာအခါ..ဆီေအးေအးႏွင့္ေၾကာ္ပါ.. ေၾကာ္ေနေသာအခ်ိန္တြင္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေၿခာက္တို႕ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ. ၿပီးလွ်င္ ဆီသတ္
ေမႊးလာလွ်င္ ပဲငပိ ကိုထည့္ပါ.. (ပဲငပိ ဆားငံေသာေၾကာင့္ဆားထည့္ရန္မလို) အခ်ိဳမႈန္႕နဲနဲ.. သၾကားနဲနဲထည့္ပါ...
ၿပီးလွ်င္... က်က္ခါနီး.. ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ...
႔ပန္းကန္အၿပားၾကီးၾကီးေပၚတြင္ ဆလတ္ရြက္ၾကီးၾကီးနွစ္ရြက္ကို ေအာက္ခံအေနႏွင့္ခင္းထားပါ... ၿပီလွ်င္ေၾကာ္ထားေသာငါးကို ေမွာက္ၿပီး အလယ္တြင္တင္ပါ... ၿပီးလွ်င္.ခ်က္ထားေသာ ပဲငပိေကာ္ရည္ဟင္းႏွစ္ကို ငါးေၾကာ္ေပၚသို႕ ေလာင္းခ်..ပတ္ပတ္လည္တြင္လဲေလာင္းခ်ပါ... ခ်ယ္ရီတိုေမးတိုး (cherry tomatos) ခရမ္းခ်ည္သီးေသးေသးေလးမ်ားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း... ၿပီး ပန္ကန္ပတ္ပတ္လည္တြင္ခ်ထားပါ...
ၿပီးလွ်င္စားလို႕ရပါၿပီ....
Credited to .... To To Ni Ni
အေၾကာ္မႈန္႕ (သို႕) တန္ပူရာမႈန္႕
ၾကက္ဥအႏွစ္ (၁)လံုး
ၾကက္သြန္နီ/ၿဖဴ/ ငရုတ္သီးေၿခာက္
ဂ်င္း
ပဲငပိ (၅)က်ပ္သား
ေကာ္ရည္
ဆလတ္ရြက္
ခရမ္းခ်ည္သီးေသးေသးေလး
ငါးတစ္ေကာင္ကို ဗိုက္ေဖာက္၊ အူထုတ္၊ ဗဟက္ထုတ္ၿပီး တည့္တည့္ခြဲခ်ပါ။ ၿပီးလွ်င္ၿပားၿပားေလးၿဖစ္ေအာင္ ေမွာက္ခ်ၿပီး ေခါင္းမွ ေက်ာရိုးအလည္ကို ဓါးေႏွာင့္ (သို႕) ငရုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ ထုပါ... ၿပီလွ်င္..
ငါးတစ္ေကာင္လံုးကို ၾကက္ဥအႏွစ္ၿဖင့္သုတ္ပါ.. ၿပီးလွ်င္ အေၾကာ္မႈန္႕ထဲ ထည့္လိွမ့္လိုက္ပါ.. ငါးတစ္ေကာင္လံုးၿဖဴသြားေသာအခါ..ဆီေအးေအးႏွင့္ေၾကာ္ပါ.. ေၾကာ္ေနေသာအခ်ိန္တြင္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေၿခာက္တို႕ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ. ၿပီးလွ်င္ ဆီသတ္
ေမႊးလာလွ်င္ ပဲငပိ ကိုထည့္ပါ.. (ပဲငပိ ဆားငံေသာေၾကာင့္ဆားထည့္ရန္မလို) အခ်ိဳမႈန္႕နဲနဲ.. သၾကားနဲနဲထည့္ပါ...
ၿပီးလွ်င္... က်က္ခါနီး.. ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ...
႔ပန္းကန္အၿပားၾကီးၾကီးေပၚတြင္ ဆလတ္ရြက္ၾကီးၾကီးနွစ္ရြက္ကို ေအာက္ခံအေနႏွင့္ခင္းထားပါ... ၿပီလွ်င္ေၾကာ္ထားေသာငါးကို ေမွာက္ၿပီး အလယ္တြင္တင္ပါ... ၿပီးလွ်င္.ခ်က္ထားေသာ ပဲငပိေကာ္ရည္ဟင္းႏွစ္ကို ငါးေၾကာ္ေပၚသို႕ ေလာင္းခ်..ပတ္ပတ္လည္တြင္လဲေလာင္းခ်ပါ... ခ်ယ္ရီတိုေမးတိုး (cherry tomatos) ခရမ္းခ်ည္သီးေသးေသးေလးမ်ားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း... ၿပီး ပန္ကန္ပတ္ပတ္လည္တြင္ခ်ထားပါ...
ၿပီးလွ်င္စားလို႕ရပါၿပီ....
Credited to .... To To Ni Ni
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...