Skip to main content

ငါးေၾကာ္ပဲငပိႏွပ္

ငါး - ခတ္လတ္လတ္(၁) ေကာင္
အေၾကာ္မႈန္႕ (သို႕) တန္ပူရာမႈန္႕
ၾကက္ဥအႏွစ္ (၁)လံုး
ၾကက္သြန္နီ/ၿဖဴ/ ငရုတ္သီးေၿခာက္
ဂ်င္း
ပဲငပိ (၅)က်ပ္သား
ေကာ္ရည္
ဆလတ္ရြက္
ခရမ္းခ်ည္သီးေသးေသးေလး

ငါးတစ္ေကာင္ကို ဗိုက္ေဖာက္၊ အူထုတ္၊ ဗဟက္ထုတ္ၿပီး တည့္တည့္ခြဲခ်ပါ။ ၿပီးလွ်င္ၿပားၿပားေလးၿဖစ္ေအာင္ ေမွာက္ခ်ၿပီး ေခါင္းမွ ေက်ာရိုးအလည္ကို ဓါးေႏွာင့္ (သို႕) ငရုတ္က်ည္ေပြ႕ႏွင့္ ထုပါ... ၿပီလွ်င္..
ငါးတစ္ေကာင္လံုးကို ၾကက္ဥအႏွစ္ၿဖင့္သုတ္ပါ.. ၿပီးလွ်င္ အေၾကာ္မႈန္႕ထဲ ထည့္လိွမ့္လိုက္ပါ.. ငါးတစ္ေကာင္လံုးၿဖဴသြားေသာအခါ..ဆီေအးေအးႏွင့္ေၾကာ္ပါ.. ေၾကာ္ေနေသာအခ်ိန္တြင္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီးေၿခာက္တို႕ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ. ၿပီးလွ်င္ ဆီသတ္
ေမႊးလာလွ်င္ ပဲငပိ ကိုထည့္ပါ.. (ပဲငပိ ဆားငံေသာေၾကာင့္ဆားထည့္ရန္မလို) အခ်ိဳမႈန္႕နဲနဲ.. သၾကားနဲနဲထည့္ပါ...
ၿပီးလွ်င္... က်က္ခါနီး.. ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ...
႔ပန္းကန္အၿပားၾကီးၾကီးေပၚတြင္ ဆလတ္ရြက္ၾကီးၾကီးနွစ္ရြက္ကို ေအာက္ခံအေနႏွင့္ခင္းထားပါ... ၿပီလွ်င္ေၾကာ္ထားေသာငါးကို ေမွာက္ၿပီး အလယ္တြင္တင္ပါ... ၿပီးလွ်င္.ခ်က္ထားေသာ ပဲငပိေကာ္ရည္ဟင္းႏွစ္ကို ငါးေၾကာ္ေပၚသို႕ ေလာင္းခ်..ပတ္ပတ္လည္တြင္လဲေလာင္းခ်ပါ... ခ်ယ္ရီတိုေမးတိုး (cherry tomatos) ခရမ္းခ်ည္သီးေသးေသးေလးမ်ားကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း... ၿပီး ပန္ကန္ပတ္ပတ္လည္တြင္ခ်ထားပါ...
ၿပီးလွ်င္စားလို႕ရပါၿပီ....
Credited to .... To To Ni Ni

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။