မုန္ညွင္းစိမ္း (အစိမ္းေရာင္..ခါးသက္ေသာအရသာရွိပါသည္) ကိုေရစင္ေအာင္ေဆး..သင့္ေတာ္ရံုၿဖတ္ၿပီး အိုးထဲထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ဂ်င္းအနဲငယ္ကိုေထာင္းၿပီး ထည့္ပါ။ ငံၿပာရည္ထည့္ပါ။ မွ်င္ငပိအနဲငယ္ ေရေဖ်ာ္ထည့္ပါ။ ဆႏြင္းနဲနဲ၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကိုႏွစ္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီးထည့္ပါ။ ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕ ဆီနဲငယ္ထည့္ၿပီး... ေနာာ (Knoor) မန္က်ည္းခဲ တစ္၀က္ထည့္ (သို႕) မန္က်ည္းရည္ထည့္ၿပီး အားလံုးကိုသမေအာင္လက္ႏွင့္နယ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ မီးဖိုေပၚတည္ပါ။ သူ႕အရည္ႏွင့္သူ..ဆူလာၿပီး အန႕ံေမႊးလာလွ်င္.. ေရသင့္ေတာ္ရံုထပ္ထည့္ၿပီး..ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ထပ္တည္ပါ။ ၿပီးလွ်င္အရသာၿမီး.. အိုးကိုဖိုေပၚမွခ်ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ...
ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္...စားလို႕အရမ္းေကာင္း... ငါးၾကိဳက္သူမ်ား..ငါးေခါင္း (သို႕) ငါးတံုးမ်ားကို ေရထည့္ၿပီးေနာက္ပိုင္းထည့္ၿပီးခ်က္စားလဲေကာင္းပါသည္။
(မုန္ညင္းအစိမ္းမွာခါးသက္ေသာအရသာရွိပါသည္။ သို႕ေသာ္အခ်ဥ္ဟင္းခ်က္ၿပီးလွ်င္ခါးေသာအရသာေပ်ာက္ၿပီး...စိမ့္ေသာအရသာသို႕ေၿပာင္းသြားပါလိမ့္မည္)
ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္...စားလို႕အရမ္းေကာင္း... ငါးၾကိဳက္သူမ်ား..ငါးေခါင္း (သို႕) ငါးတံုးမ်ားကို ေရထည့္ၿပီးေနာက္ပိုင္းထည့္ၿပီးခ်က္စားလဲေကာင္းပါသည္။
(မုန္ညင္းအစိမ္းမွာခါးသက္ေသာအရသာရွိပါသည္။ သို႕ေသာ္အခ်ဥ္ဟင္းခ်က္ၿပီးလွ်င္ခါးေသာအရသာေပ်ာက္ၿပီး...စိမ့္ေသာအရသာသို႕ေၿပာင္းသြားပါလိမ့္မည္)
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...