ဘူးသီးေၾကာ္အတြက္
ဘူးသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အကြင္းလိုက္လွီးပါတယ္။(အခြံႏႊာဖို႕မလိုပါဘူး)
ၿပီးရင္ေတာ့ ကန္႕လန္ၿဖတ္အေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြရေအာင္ထပ္လွီးပါတယ္။
မုန္႕ႏွစ္ကေတာ့ အိမ္ကယူလာတဲ့ေရႊလိပ္ၿပာအေၾကာ္မႈန္႕ ကိုသံုးပါတယ္။
ႏိုင္ငံရပ္ၿခားကသူေတြအတြက္ေတာ့ တန္ပူရာအမႈန္႕နဲ႕ေၾကာ္လို႕ရမွာပါ။
မုန္႕ႏွစ္မႈန္႕ကိုေရနဲ႕ခပ္ၿပစ္ၿပစ္ေဖ်ာ္ၿပီး ဗူးသီးေခ်ာင္းေလးေတြကိုႏွစ္ထားပါတယ္..
ဆီအရမ္းပူၿပီးအေငြ႕ေတြတက္လာတာနဲ႕ မီးကို ေအးေအးေရာက္ေအာင္ေလွ်ာ့ခ်ၿပီး ဗူးသီးေလးေတြတစ္ေခ်ာင္းဆီထည့္ေၾကာ္တာပါ..အထက္ေအာက္..လွန္ေပးး..အနီညိဳေရာင္ေလးသန္းလာရင္ေတာ့ စကာထဲထည့္စစ္ထား... ဆီစင္ေလာက္မွ တစ္ရွဴးသန္႕သန္႕မွာတင္ၿပီး ထပ္စစ္..ၿပီးရင္ေတာ့စားလို႕ရပါၿပီး...
အခ်ဥ္ေရကေတာ့ မန္က်ည္းမွည့္ကိုေရစိမ္ၿပီး မန္းက်ည္းေရကိုယူ
ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုညက္ေအာင္ေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္း ကိုလဲညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ နံနံပင္ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ ေဖ်ာ္လိုက္ရံုပါဘဲ။
ဒါကေတာ့ မုန္႕ႏွစ္ေတြပိုလို႕ အိမ္ေနာက္က ၿမင္းခြာရြက္ေတြသြားႏႈတ္လာၿပီးေရစင္စင္ေဆးၿပီးေရာေၾကာ္ထားတာပါ။
ဘူးသီးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အကြင္းလိုက္လွီးပါတယ္။(အခြံႏႊာဖို႕မလိုပါဘူး)
ၿပီးရင္ေတာ့ ကန္႕လန္ၿဖတ္အေခ်ာင္းရွည္ေလးေတြရေအာင္ထပ္လွီးပါတယ္။
မုန္႕ႏွစ္ကေတာ့ အိမ္ကယူလာတဲ့ေရႊလိပ္ၿပာအေၾကာ္မႈန္႕ ကိုသံုးပါတယ္။
ႏိုင္ငံရပ္ၿခားကသူေတြအတြက္ေတာ့ တန္ပူရာအမႈန္႕နဲ႕ေၾကာ္လို႕ရမွာပါ။
မုန္႕ႏွစ္မႈန္႕ကိုေရနဲ႕ခပ္ၿပစ္ၿပစ္ေဖ်ာ္ၿပီး ဗူးသီးေခ်ာင္းေလးေတြကိုႏွစ္ထားပါတယ္..
ဆီအရမ္းပူၿပီးအေငြ႕ေတြတက္လာတာနဲ႕ မီးကို ေအးေအးေရာက္ေအာင္ေလွ်ာ့ခ်ၿပီး ဗူးသီးေလးေတြတစ္ေခ်ာင္းဆီထည့္ေၾကာ္တာပါ..အထက္ေအာက္..လွန္ေပးး..အနီညိဳေရာင္ေလးသန္းလာရင္ေတာ့ စကာထဲထည့္စစ္ထား... ဆီစင္ေလာက္မွ တစ္ရွဴးသန္႕သန္႕မွာတင္ၿပီး ထပ္စစ္..ၿပီးရင္ေတာ့စားလို႕ရပါၿပီး...
အခ်ဥ္ေရကေတာ့ မန္က်ည္းမွည့္ကိုေရစိမ္ၿပီး မန္းက်ည္းေရကိုယူ
ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုညက္ေအာင္ေထာင္း
ငရုတ္သီးစိမ္း ကိုလဲညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ နံနံပင္ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ ေဖ်ာ္လိုက္ရံုပါဘဲ။
ဒါကေတာ့ မုန္႕ႏွစ္ေတြပိုလို႕ အိမ္ေနာက္က ၿမင္းခြာရြက္ေတြသြားႏႈတ္လာၿပီးေရစင္စင္ေဆးၿပီးေရာေၾကာ္ထားတာပါ။
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...