Skip to main content

မိသားစုထမင္း၀ိုင္း

တစ္ေန႕က.. ညီမ၀မ္းကြဲက ငါးပိေရက်ိဳစားၿခင္တယ္တဲ့။ ရွိေသးလား လုိ႕ေမးေတာ့ ကၽြန္မကရွိတယ္။ ယိုးဒယား ငါးပိလားလို႕ေမးေတာ့ သူက မဟုတ္ဘူး..ၿမန္မာငါးပိဘဲစားခ်င္တယ္တဲ့။ ဆိုေတာ့..ကၽြန္မက နဲနဲက်န္ေသးတယ္။ ပို႕ေပးလိုက္ရမလားဆိုေတာ့သူကမပို႕နဲ႕အမနဲ႕အတူစားခ်င္တာတဲ့.. ခုတစ္ေလာေနကသိပ္မေကာင္းအလုပ္ကပင္ပန္း စိတ္လဲ ပင္ပန္းနဲ႕ ဒီအခ်ိန္ ႏို႕မႈန္႕လာေကၽြးရင္ေတာင္ေကာင္းေကာင္းစားႏိုင္မွာမဟုတ္ဘူး..ဒါေပမယ့္ သူလာေတာ့ ငါးပိကို အိမ္က ေကာင္မေလး စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႕ ေသာက္ေ၇သန္႕ဗူးထဲကိုထိုးထည့္ေပးလိုက္တဲ့ဟာကိုခက္ရင္းနဲ႕ ဆြဲထုတ္တာ..ဟူးးးး ေမာတယ္။ ထည့္တဲ့သူကေတာ့ ဘယ္ေလာက္ပင္ပန္းမလဲမသိဘူး။ ငါးပိက မာမီ့ရဲ႕ selected ဆိုေတာ့ အက်ည္းခြံပါတဲ့ ငါးေသးေသးေတြ.. ကိုေသခ်ာလုပ္ထားတာ.. က်ိဳလိုက္ေတာ့ ေမႊးးေနတာဘဲ.နဲနဲေတာ့က်ဲတယ္. ဒါနဲ႕ကၽြန္မက ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကို အညွာေခၽြ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုအခြံႏႊာၿပီး ေလွာ္လုိက္တယ္။ အနံ႕သင္းၿပီးေမႊးလာရင္ခ်၊ ၿပီးေတာ့ ညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ခြက္ထဲထည့္၊ ၿပီး ငါးပိရည္က်ိဳပူပူကိုအေပၚေလာင္းထည့္..အနံ႕ကေတာ့ေမႊးေနတာဘဲ။ တစ္အိမ္လံုးငပိနံ႔ကလႈိင္လိႈင္ထေနတာ။ ဒါေတာင္သူမ်ားကိုအားနာလို႕ က်ိဳတုန္းက အဖံုးအုပ္ထားေသးတယ္.. ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့အစာဆိုေတာ့လဲ ေမႊးေနတာေပ့ါ။

တူေတာ္ေမာင္ကေတာ့ ၿငိမ္ၿငိမ္ေနပါဘူး။ သူ႕အေမဟင္းခ်က္တာကို ၾကည့္ခ်င္တာ.. မၾကည့္ရရင္ေအာ္ငိုေရာ။ သူကလွမ္းၾကည့္ဖို႕အရပ္မမွီေတာ့ ဂက္စ္မီးဖိုခလုတ္ေတြကို လွည့္ေနတာ တစ္ခုၿပီးတစ္ခု..တစ္ခါတစ္ေလ..ဟာ ..ဟင္းအိုးခုထိမဆူေသးပါလား..မေမးနဲ႕ တူေတာ္ေမာင္..ခလုတ္လွည့္ၿပီးပိတ္ထားတာ.. သူကဖြင့္ပိတ္မသိဘူး..သူလွည့္ရရင္ၿပီးေရာ.. ဒါနဲ႕ ဟင္းခ်က္တုန္းမွာ သူ႕အေမတလွည့္၊ ကၽြန္မတလွည့္သူ႕ကိုခ်ီထားရတယ္။ သူ ဟင္းခ်က္ေနတာကိုၿမင္ရရင္ၿငိမ္ၿငိမ္ေလးၾကည့္ေနတယ္။ နင့္သားေတာ့ၾကီးလာရင္ စားဖိုမွဴးၿဖစ္မယ္ထင္တယ္လို႕ ကၽြန္မေတာင္ေၿပာလိုက္ေသးတယ္။
ညီမ၀မ္းကြဲက ကၽြန္မကို ငါးကိုအုန္းႏို႕+ ဆႏြင္းတက္ နဲ႔ခ်က္တာစားဖူးလား..ခ်က္ေကၽြးမယ္ဆိုၿပီး သူနႏြင္းတက္ေလးေတြ၀ယ္လာတယ္။ ကၽြန္မအဲဒါေတြကိုေစ်းမွာအၿမဲေတြ႕တယ္။ ဘာမွန္းမသိလို႕မ၀ယ္တာ။ ဂ်င္းအတက္လိုဘဲ ဒါေပမယ့္နဲနဲေသးတယ္။ အဲဒါကိုေၿခာက္ေအာင္လုပ္ၿပီးၾကိတ္ရင္ နႏြင္းမႈန္႕ရတယ္တဲ့..
အင္း..နႏြင္းမႈန္႕နဲနဲထည့္ရင္ေတာင္..ဟင္းေတြ၀ါ။ အိုးေတြ၀ါ..အခုနႏြင္းတက္ဆိုေတာ့ စဥ္းစားၾကည့္ေတာ့.. ေၿဗာင္းဆန္ေအာင္၀ါတယ္။။ လက္မွာအခုထိ၀ါတုန္းဘဲ။မီးေနသည္နဲ႕ေတာင္တူလာၿပီ...
သူက ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ ဂ်င္းနဲနဲနဲ႕ နႏြင္းတက္မ်ားမ်ားကို ငရုတ္ဆံုထဲညက္ေနေအာင္ေထာင္းတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဆီခ်က္သတ္တယ္။ အနံ႕ကေတာ့ေမႊးေနတာဘဲ။ ၿပီးတာနဲ႕ အုန္းႏို႕မႈန္႕ ကို ေရေအးနဲ႕ေဖ်ာ္ၿပီးေတာ့ ဆီခ်က္သတ္တဲ့အိုးထဲကိုေလာင္းထည့္လိုက္တယ္။ ပြက္တာနဲ႕ တလားဗီးယားငါးအေကာင္လိုက္ကို ဓားနဲ႕ နဲနဲမႊန္းၿပီး ထည့္လိုက္တယ္။ ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕ သင့္ေတာ္ရံုထည့္ၿပီး အစက အုန္းႏို႕အနွစ္ဟင္းရည္က ငါးအေကာင္ကို ဖံုးလုခင္ခင္..အဲဒါကို မီးေအးေအးနဲ႕ခပ္ၾကာၾကာတည္လိုက္ေတာ့ ငါးလဲက်က္၊ အုန္းႏို႕ဟင္းအႏွစ္လဲ ေတာ္ေတာ့္ကိုပ်စ္ေနၿပီ ဆုိမွအိုးကိုခ်လိုက္တယ္။ အဖံုးေတာ့ဖံုးလို႕မရဘူး ၊ အုန္းႏို႕ပါေတာ့ အဖုံးဖံုးရင္ ေ၀က်တယ္။
အုန္းႏို႕က လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုသံုးလဲရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မတုိ႕က အလြယ္နည္းဆိုေတာ့၊ အုန္႕ႏို႕အမႈန္႕လဲ ေတာ္ေတာ့္ကို ေမႊးပါတယ္။ က်က္ေတာ့ ငါးတစ္ေကာင္လံုးထဲကို အုန္းႏို႕အနဲ႕ေတြနဲ႕ အရသာစိမ့္စိမ့္ေလး..အရမ္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။ အခ်ိန္ရၿပီးအားမယ္ဆိုရင္ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါလား။

အအီေၿပအတြက္ကေတာ့ ဆန္ေဆးရည္ကိုတည္ ပြက္တာနဲ႕ ပိန္းဥေလးေတြအခြံႏႊာထည့္၊ ၿပီးရင္ မန္က်ည္းမႈန္႕ နဲနဲထည့္၊ၾကက္သြန္နီေလးေတြလွီးထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ေတာ့ ကန္ဇြန္းဥအရြက္ႏုစိမ္းစိမ္းေလးေတြထည့္လိုက္ေတာ့
အရည္ေသာက္အခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္ရၿပီေပါ့။

စားပါအံုးလား။။။

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ခါေႏြပိေတာက္ ၂၀၁၀

သၾကၤန္ရက္နီးလာပီေနာ္။ ပိေတာက္ပန္းမခ်စ္တဲ့မိန္းကေလးမ်ားရွိမလား။ ကၽြန္မေတာ့ခ်စ္တယ္။ ျမင္ရင္ကို စိတ္ထဲေအးျမေနတာ... အပင္ျမင့္ၾကီးမွာပြင့္ေနတဲ့ေရႊ၀ါေရာင္ပိေတာက္ေလးေတြ ေငးၾကည့္ရင္း ေလအသင့္မွာ ပိေတာက္နံ႕ေလးေ၀့လာမလားလို႔ ေခါင္းေမာ့ပီးရႈမိတာအခါခါပါ။ ေနာက္ေန႕မွာေတာ့ ပိေတာက္၀ါပြင့္ေလးေတြေၾကြပီး ေျမခေနတာေတြ ႏွေျမာတသစြာၾကည့္ရင္း.. ဘာလိုလိုနဲ႔ ႏွစ္ကူးျပန္ေတာ့မယ္ေလ.. ပန္းခ်စ္သူေတြအတြက္ ခါေႏြပိေတာက္ တစ္ေပြ႔တစ္ပိုက္ၾကည့္ႏိုင္ေအာင္ ပံုေလးေတြတင္ေပးလိုက္တယ္။ ဒီေန႔ညေနမွ ျခံထဲက အကိုင္းနိပ္တဲ့အပင္ကပြင့္ေနလို႔ အမ်ားၾကီးခူးလာခဲ့တယ္။ တစ္အိမ္လံုးပန္းအိုးေတြနဲ႔လိုက္ထိုးထားတယ္..သၾကၤန္ခ်ိန္ဆိုသူတို႔မပြင့္ေတာ့ဘူး။