တစ္ေန႕က.. ညီမ၀မ္းကြဲက ငါးပိေရက်ိဳစားၿခင္တယ္တဲ့။ ရွိေသးလား လုိ႕ေမးေတာ့ ကၽြန္မကရွိတယ္။ ယိုးဒယား ငါးပိလားလို႕ေမးေတာ့ သူက မဟုတ္ဘူး..ၿမန္မာငါးပိဘဲစားခ်င္တယ္တဲ့။ ဆိုေတာ့..ကၽြန္မက နဲနဲက်န္ေသးတယ္။ ပို႕ေပးလိုက္ရမလားဆိုေတာ့သူကမပို႕နဲ႕အမနဲ႕အတူစားခ်င္တာတဲ့.. ခုတစ္ေလာေနကသိပ္မေကာင္းအလုပ္ကပင္ပန္း စိတ္လဲ ပင္ပန္းနဲ႕ ဒီအခ်ိန္ ႏို႕မႈန္႕လာေကၽြးရင္ေတာင္ေကာင္းေကာင္းစားႏိုင္မွာမဟုတ္ဘူး..ဒါေပမယ့္ သူလာေတာ့ ငါးပိကို အိမ္က ေကာင္မေလး စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႕ ေသာက္ေ၇သန္႕ဗူးထဲကိုထိုးထည့္ေပးလိုက္တဲ့ဟာကိုခက္ရင္းနဲ႕ ဆြဲထုတ္တာ..ဟူးးးး ေမာတယ္။ ထည့္တဲ့သူကေတာ့ ဘယ္ေလာက္ပင္ပန္းမလဲမသိဘူး။ ငါးပိက မာမီ့ရဲ႕ selected ဆိုေတာ့ အက်ည္းခြံပါတဲ့ ငါးေသးေသးေတြ.. ကိုေသခ်ာလုပ္ထားတာ.. က်ိဳလိုက္ေတာ့ ေမႊးးေနတာဘဲ.နဲနဲေတာ့က်ဲတယ္. ဒါနဲ႕ကၽြန္မက ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြကို အညွာေခၽြ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုအခြံႏႊာၿပီး ေလွာ္လုိက္တယ္။ အနံ႕သင္းၿပီးေမႊးလာရင္ခ်၊ ၿပီးေတာ့ ညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ခြက္ထဲထည့္၊ ၿပီး ငါးပိရည္က်ိဳပူပူကိုအေပၚေလာင္းထည့္..အနံ႕ကေတာ့ေမႊးေနတာဘဲ။ တစ္အိမ္လံုးငပိနံ႔ကလႈိင္လိႈင္ထေနတာ။ ဒါေတာင္သူမ်ားကိုအားနာလို႕ က်ိဳတုန္းက အဖံုးအုပ္ထားေသးတယ္.. ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့အစာဆိုေတာ့လဲ ေမႊးေနတာေပ့ါ။
တူေတာ္ေမာင္ကေတာ့ ၿငိမ္ၿငိမ္ေနပါဘူး။ သူ႕အေမဟင္းခ်က္တာကို ၾကည့္ခ်င္တာ.. မၾကည့္ရရင္ေအာ္ငိုေရာ။ သူကလွမ္းၾကည့္ဖို႕အရပ္မမွီေတာ့ ဂက္စ္မီးဖိုခလုတ္ေတြကို လွည့္ေနတာ တစ္ခုၿပီးတစ္ခု..တစ္ခါတစ္ေလ..ဟာ ..ဟင္းအိုးခုထိမဆူေသးပါလား..မေမးနဲ႕ တူေတာ္ေမာင္..ခလုတ္လွည့္ၿပီးပိတ္ထားတာ.. သူကဖြင့္ပိတ္မသိဘူး..သူလွည့္ရရင္ၿပီးေရာ.. ဒါနဲ႕ ဟင္းခ်က္တုန္းမွာ သူ႕အေမတလွည့္၊ ကၽြန္မတလွည့္သူ႕ကိုခ်ီထားရတယ္။ သူ ဟင္းခ်က္ေနတာကိုၿမင္ရရင္ၿငိမ္ၿငိမ္ေလးၾကည့္ေနတယ္။ နင့္သားေတာ့ၾကီးလာရင္ စားဖိုမွဴးၿဖစ္မယ္ထင္တယ္လို႕ ကၽြန္မေတာင္ေၿပာလိုက္ေသးတယ္။
ညီမ၀မ္းကြဲက ကၽြန္မကို ငါးကိုအုန္းႏို႕+ ဆႏြင္းတက္ နဲ႔ခ်က္တာစားဖူးလား..ခ်က္ေကၽြးမယ္ဆိုၿပီး သူနႏြင္းတက္ေလးေတြ၀ယ္လာတယ္။ ကၽြန္မအဲဒါေတြကိုေစ်းမွာအၿမဲေတြ႕တယ္။ ဘာမွန္းမသိလို႕မ၀ယ္တာ။ ဂ်င္းအတက္လိုဘဲ ဒါေပမယ့္နဲနဲေသးတယ္။ အဲဒါကိုေၿခာက္ေအာင္လုပ္ၿပီးၾကိတ္ရင္ နႏြင္းမႈန္႕ရတယ္တဲ့..
အင္း..နႏြင္းမႈန္႕နဲနဲထည့္ရင္ေတာင္..ဟင္းေတြ၀ါ။ အိုးေတြ၀ါ..အခုနႏြင္းတက္ဆိုေတာ့ စဥ္းစားၾကည့္ေတာ့.. ေၿဗာင္းဆန္ေအာင္၀ါတယ္။။ လက္မွာအခုထိ၀ါတုန္းဘဲ။မီးေနသည္နဲ႕ေတာင္တူလာၿပီ...
သူက ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ ဂ်င္းနဲနဲနဲ႕ နႏြင္းတက္မ်ားမ်ားကို ငရုတ္ဆံုထဲညက္ေနေအာင္ေထာင္းတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဆီခ်က္သတ္တယ္။ အနံ႕ကေတာ့ေမႊးေနတာဘဲ။ ၿပီးတာနဲ႕ အုန္းႏို႕မႈန္႕ ကို ေရေအးနဲ႕ေဖ်ာ္ၿပီးေတာ့ ဆီခ်က္သတ္တဲ့အိုးထဲကိုေလာင္းထည့္လိုက္တယ္။ ပြက္တာနဲ႕ တလားဗီးယားငါးအေကာင္လိုက္ကို ဓားနဲ႕ နဲနဲမႊန္းၿပီး ထည့္လိုက္တယ္။ ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕ သင့္ေတာ္ရံုထည့္ၿပီး အစက အုန္းႏို႕အနွစ္ဟင္းရည္က ငါးအေကာင္ကို ဖံုးလုခင္ခင္..အဲဒါကို မီးေအးေအးနဲ႕ခပ္ၾကာၾကာတည္လိုက္ေတာ့ ငါးလဲက်က္၊ အုန္းႏို႕ဟင္းအႏွစ္လဲ ေတာ္ေတာ့္ကိုပ်စ္ေနၿပီ ဆုိမွအိုးကိုခ်လိုက္တယ္။ အဖံုးေတာ့ဖံုးလို႕မရဘူး ၊ အုန္းႏို႕ပါေတာ့ အဖုံးဖံုးရင္ ေ၀က်တယ္။
အုန္းႏို႕က လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုသံုးလဲရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မတုိ႕က အလြယ္နည္းဆိုေတာ့၊ အုန္႕ႏို႕အမႈန္႕လဲ ေတာ္ေတာ့္ကို ေမႊးပါတယ္။ က်က္ေတာ့ ငါးတစ္ေကာင္လံုးထဲကို အုန္းႏို႕အနဲ႕ေတြနဲ႕ အရသာစိမ့္စိမ့္ေလး..အရမ္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။ အခ်ိန္ရၿပီးအားမယ္ဆိုရင္ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါလား။
အအီေၿပအတြက္ကေတာ့ ဆန္ေဆးရည္ကိုတည္ ပြက္တာနဲ႕ ပိန္းဥေလးေတြအခြံႏႊာထည့္၊ ၿပီးရင္ မန္က်ည္းမႈန္႕ နဲနဲထည့္၊ၾကက္သြန္နီေလးေတြလွီးထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ေတာ့ ကန္ဇြန္းဥအရြက္ႏုစိမ္းစိမ္းေလးေတြထည့္လိုက္ေတာ့
အရည္ေသာက္အခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္ရၿပီေပါ့။
စားပါအံုးလား။။။
တူေတာ္ေမာင္ကေတာ့ ၿငိမ္ၿငိမ္ေနပါဘူး။ သူ႕အေမဟင္းခ်က္တာကို ၾကည့္ခ်င္တာ.. မၾကည့္ရရင္ေအာ္ငိုေရာ။ သူကလွမ္းၾကည့္ဖို႕အရပ္မမွီေတာ့ ဂက္စ္မီးဖိုခလုတ္ေတြကို လွည့္ေနတာ တစ္ခုၿပီးတစ္ခု..တစ္ခါတစ္ေလ..ဟာ ..ဟင္းအိုးခုထိမဆူေသးပါလား..မေမးနဲ႕ တူေတာ္ေမာင္..ခလုတ္လွည့္ၿပီးပိတ္ထားတာ.. သူကဖြင့္ပိတ္မသိဘူး..သူလွည့္ရရင္ၿပီးေရာ.. ဒါနဲ႕ ဟင္းခ်က္တုန္းမွာ သူ႕အေမတလွည့္၊ ကၽြန္မတလွည့္သူ႕ကိုခ်ီထားရတယ္။ သူ ဟင္းခ်က္ေနတာကိုၿမင္ရရင္ၿငိမ္ၿငိမ္ေလးၾကည့္ေနတယ္။ နင့္သားေတာ့ၾကီးလာရင္ စားဖိုမွဴးၿဖစ္မယ္ထင္တယ္လို႕ ကၽြန္မေတာင္ေၿပာလိုက္ေသးတယ္။
ညီမ၀မ္းကြဲက ကၽြန္မကို ငါးကိုအုန္းႏို႕+ ဆႏြင္းတက္ နဲ႔ခ်က္တာစားဖူးလား..ခ်က္ေကၽြးမယ္ဆိုၿပီး သူနႏြင္းတက္ေလးေတြ၀ယ္လာတယ္။ ကၽြန္မအဲဒါေတြကိုေစ်းမွာအၿမဲေတြ႕တယ္။ ဘာမွန္းမသိလို႕မ၀ယ္တာ။ ဂ်င္းအတက္လိုဘဲ ဒါေပမယ့္နဲနဲေသးတယ္။ အဲဒါကိုေၿခာက္ေအာင္လုပ္ၿပီးၾကိတ္ရင္ နႏြင္းမႈန္႕ရတယ္တဲ့..
အင္း..နႏြင္းမႈန္႕နဲနဲထည့္ရင္ေတာင္..ဟင္းေတြ၀ါ။ အိုးေတြ၀ါ..အခုနႏြင္းတက္ဆိုေတာ့ စဥ္းစားၾကည့္ေတာ့.. ေၿဗာင္းဆန္ေအာင္၀ါတယ္။။ လက္မွာအခုထိ၀ါတုန္းဘဲ။မီးေနသည္နဲ႕ေတာင္တူလာၿပီ...
သူက ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ ဂ်င္းနဲနဲနဲ႕ နႏြင္းတက္မ်ားမ်ားကို ငရုတ္ဆံုထဲညက္ေနေအာင္ေထာင္းတယ္။ ၿပီးေတာ့ ဆီခ်က္သတ္တယ္။ အနံ႕ကေတာ့ေမႊးေနတာဘဲ။ ၿပီးတာနဲ႕ အုန္းႏို႕မႈန္႕ ကို ေရေအးနဲ႕ေဖ်ာ္ၿပီးေတာ့ ဆီခ်က္သတ္တဲ့အိုးထဲကိုေလာင္းထည့္လိုက္တယ္။ ပြက္တာနဲ႕ တလားဗီးယားငါးအေကာင္လိုက္ကို ဓားနဲ႕ နဲနဲမႊန္းၿပီး ထည့္လိုက္တယ္။ ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕ သင့္ေတာ္ရံုထည့္ၿပီး အစက အုန္းႏို႕အနွစ္ဟင္းရည္က ငါးအေကာင္ကို ဖံုးလုခင္ခင္..အဲဒါကို မီးေအးေအးနဲ႕ခပ္ၾကာၾကာတည္လိုက္ေတာ့ ငါးလဲက်က္၊ အုန္းႏို႕ဟင္းအႏွစ္လဲ ေတာ္ေတာ့္ကိုပ်စ္ေနၿပီ ဆုိမွအိုးကိုခ်လိုက္တယ္။ အဖံုးေတာ့ဖံုးလို႕မရဘူး ၊ အုန္းႏို႕ပါေတာ့ အဖုံးဖံုးရင္ ေ၀က်တယ္။
အုန္းႏို႕က လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုသံုးလဲရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မတုိ႕က အလြယ္နည္းဆိုေတာ့၊ အုန္႕ႏို႕အမႈန္႕လဲ ေတာ္ေတာ့္ကို ေမႊးပါတယ္။ က်က္ေတာ့ ငါးတစ္ေကာင္လံုးထဲကို အုန္းႏို႕အနဲ႕ေတြနဲ႕ အရသာစိမ့္စိမ့္ေလး..အရမ္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။ အခ်ိန္ရၿပီးအားမယ္ဆိုရင္ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါလား။
အအီေၿပအတြက္ကေတာ့ ဆန္ေဆးရည္ကိုတည္ ပြက္တာနဲ႕ ပိန္းဥေလးေတြအခြံႏႊာထည့္၊ ၿပီးရင္ မန္က်ည္းမႈန္႕ နဲနဲထည့္၊ၾကက္သြန္နီေလးေတြလွီးထည့္ၿပီး ေနာက္ဆံုးမွာ ေတာ့ ကန္ဇြန္းဥအရြက္ႏုစိမ္းစိမ္းေလးေတြထည့္လိုက္ေတာ့
အရည္ေသာက္အခ်ဥ္ဟင္းခ်ိဳတစ္ခြက္ရၿပီေပါ့။
စားပါအံုးလား။။။
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...