Skip to main content

ကဗ်ာ - ၁

ခ်စ္သူမ်ားေန႕မွာ..အိပ္ရာႏိုးေတာ့

ခ်စ္သူရဲ႕ အေငြ႕အသက္ကို ေလထုထဲမွာမေတြ႕ဘူး

တစ္ေယာက္တည္းအခန္းထဲမွာ

ခ်စ္သူရဲ႕ခ်ိဳသာခ်စ္စကားေတြအနားမွာမၾကားရဘူး

ႏွင္းဆီပန္းေတြလဲ စားပြဲေပၚမွာ ေစာင့္မေနၾကဘူး

ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့ ၀က္၀ံရုပ္ကေလးလဲရွိမေနဘူး

အခ်စ္သေကၤတာေခ်ာကလက္ေတြလဲစားဖို႕ရွိမေနဘူး

ခ်စ္သူက တစ္ေနရာရာသြားလည္ဖုိ႕ဖိတ္ေခၚထားတဲ့ခ်ိန္းဆိုခ်က္လဲမရွိဘူး

ဒီေန႕.. ခ်စ္သူမ်ားေန႕

ကၽြန္မအလုပ္သြားတယ္

လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေတြရဲ႕စားပြဲေပၚက ပန္းေတြကိုၾကည့္ၿပီးလမ္းေလွ်ာက္၀င္လာတယ္

သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္သူ႕ခ်စ္သူနဲ႕ဖုန္းေၿပာေနတယ္

(ကိတ္မုန္႕ေလးကအရမ္းလွတယ္……အလုပ္ၿပီးတာနဲ႕လာခဲ့မယ္..ေစာင့္ေန) တဲ့

ခ်စ္သူမ်ားေန႕ကို

စိတ္အားငယ္ေမွ်ာ္လင့္ခ်က္မဲ့စြာ ငါၿဖတ္ေက်ာ္ေနတယ္

သူမ်ားေပ်ာ္ရႊင္ေနတာကို ဗလာႏွလံုးသားနဲ႕ ၿပံဳးၿပီးၾကည့္ေနမိတယ္

ခ်စ္သူမ်ားေန႕ ည ေရာက္လာပါၿပီ

အၿပင္ကိုထြက္ လမ္းေလးမွာထိုင္ ၿဖတ္သြားတဲ့ကားေတြကိုၾကည့္ရင္း

ခ်စ္သူက ၾကယ္ေလးေတြလက္ေနတဲ့ေကာင္းကင္ယံနဲ႕အတူငါ့ေဘးမွာ

ငါ့လက္ေလးကိုဆုပ္ကိုင္

အခ်စ္သံဇဥ္ေလးေတြ ေလေၿပနဲ႕အတူကခုန္

ရယ္ေမာစရာေလးေတြနဲ႕ အခ်ိန္ေလးေတြကိုေက်ာ္ၿဖတ္

ကၽြန္မအလွၿပင္ေနတာကို သူထိုင္ၿပီးေငးၾကည့္

ခ်စ္သူ႕ႏႈတ္ခမ္း ပါးၿပင္ကိုလာထိ

သူ႕ရင္ခြင္မွာေခါင္းကိုမီွလို႕..

(ေနမယ္ဆိုရင္)

တစ္ေန႕တာခံစားရတဲ့အထီးက်န္ေ၀နာေတြ

ေလနဲ႕အတူလြင့္ပါလို႕

ခ်စ္သူမ်ားေန႕ဆိုတာကို ရပ္ထားလိုက္မယ္

ဘယ္ေတာ့မွေနာက္ေန႕မကူးေတာ့ဘူး

ဒါေပမယ့္လည္းေလ

စိတ္ကူးကႏိုးထေတာ့

ဒီလိုေန႕မ်ိဳးေရာက္တိုင္း

လက္ေတြ႕ၿဖစ္မလာတဲ့ဘ၀ကိုမုန္းတီး

ေ၀ဒနာေတြအသစ္ၿပန္ေဆာက္တည္လို႕

ေနာက္နွစ္ဒီလိုေန႕မ်ိဳးကို

ရင္ဆိုင္ဖို႕အားေမြးရအံုးမယ္။

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4