Skip to main content

ကၽြန္မ၏ရံုးပိတ္ရက္-၃

ဒီတစ္ပတ္ကေတာ့.. long weekends ပါ။ တနလၤာေန႕ကဘာေန႕လဲမသိ၀ူး..Working Holiday ကေန Non-working Holiday ၿဖစ္သြားေတာ့..အားတာေပါ့..သံုးရက္ေတာင္..
ေသာၾကာေန႕ကေတာ့ ရံုးေန႕တစ္၀က္ပိတ္တာမို႕.. ပတုန္းမထဲက မမအြန္ေစာေရးထားတဲ့ၾကက္သားသုပ္နည္းကိုဖတ္.. မလုလုဆီက ၾကက္သားသုပ္ကိုငမ္းထားေတာ့ လုပ္စားမယ္ဆိုၿပီးေတာ့
ၾကက္ရင္အံုသားကိုငံၿပာရည္နဲ႕ နဲနဲထည့္၊ ဂ်င္းအၿပားလိုက္လီွးထည့္ၿပီးၿပဳပ္လိုက္တယ္။
ၿပီးေတာ့အေအးခံ၊ အေၿမာင္းေၿမာင္းေလးၿဖစ္ေအာင္ႏႊာ
ေဂၚဖီထုပ္ကို ပါးပါးလွီး ၿပီေတာ့ ေရေအးထဲမွာ သံပုရာ တစ္လံုးညွစ္ထည့္ၿပီးစိမ္ထား၊ (ေဂၚဖီကအစိမ္းနံ႕ကို မၾကိဳက္လို႕ပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ထူထူလွီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိန္ေလးကိုလဲ အပိုင္းရွည္ရွည္ၿဖတ္ထား
ၾကက္သြန္နီကို အကြင္းလိုက္လီွးၿပီးေရနဲ႕ (၂) ခါေလာက္ေဆး၊ ေရစစ္
ၿပီးရင္ေတာ့
ၾကက္သားႏြႊာထားတဲ့အေပၚမွာ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ေဂၚဖီေရစစ္ထည့္၊ ခရမး္ခ်ဥ္သီး၊ ပဲမႈန္႕၊ ဆီစိမ္းနဲနဲထည့္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕နဲ နယ္လိုက္ေတာ့ ၾကက္သားသုပ္ စိမ့္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးရၿပီး၊ အစပ္အတြက္ ကေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲနဲထည့္လိုက္တယ္။
ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႕ နံနံကို အေပၚကအုပ္ၿပီးၿဖဴးလိုက္ေတာ့
စားခ်င္စဖြယ္ေလးၿဖစ္သြားေရာေပါ့။
စေနေန႕ကေတာ့ဘုရားေက်ာင္းသြားၿပီး ၿပန္လာေတာ့ ဆရာ့အိမ္မွာ ထမင္းေခၚေကၽြးေတာ့သြားစားတယ္။ ေကာင္းမွေကာင္း။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို အစိမ္းလိုက္ထူထူလွီးၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲ႔သုပ္ထားတာလဲပါတယ္။ က်န္တာကေတာ့ ဘိုစာေတြေပါ့။။
ညေနက်ေတာ့ ရံုးက ညႊန္မွဴးတစ္ေယာက္ရဲ႕ ႏႈတ္ဆက္ပြဲ.. ေကၽြးတာကေတာ့သတ္သက္လြတ္ေတြခ်ည္းဘဲ.. အရသာကေတာ့ စိမ့္ခ်ိဳ.. ေပါ့.. စားလို႕ေတာ့မေကာင္းပါဘူးး... အသီးေတြကေတာ့ မဆိုးပါဘူး..
ဒါကူးကူးပန္းကန္ေပါ့..


ဘူေဖးလိုမ်ိဳးဆိုေတာ့ ပံုထားလိုက္တယ္. အမ်ားၾကီးစားတယ္မထင္နဲ႕ မကုန္ဘူး။
အကုန္လံုးနီးပါးပံုထည့္လာတာ က multiple choice လုပ္လို႕ရေအာင္..သိတယ္ဟုတ္.. နဲနဲစား..မၾကိဳက္တရင္ တစ္ခုေၿပာင္းေရြးစား...အဲဂလို...
ႏႈတ္ဆက္ပြဲၿပီးတာနဲ႕ ေက်ာင္းက Culture Night အတြက္ေၿပးရၿပန္ေရာ.. ၿမန္မာအဖြဲ႕ေခါင္းေဆာင္က ခ်င္းလူမ်ိဳး..ေက်ာင္းသားတစ္ေယာက္ေပါ့..တစ္ခ်ိန္လံုး..အၿမန္လာ..အခုလာေတာ့ ၿမန္မာခ်ိတ္ထမီနဲ႕ ခါးတို၀တ္ခဲ့ နဲ႕ တစ္ခ်ိန္လံုးေခၚေနတယ္။ အစကေတာ့ တိုင္းရင္းသားအကတစ္ခုခုကမယ္ ေပါ့.. ေနာက္ေတာ့ မကေတာ့ဘူး.. presentation ဘဲ လုပ္ေတာ့မယ္ဆိုလို႕..ပင္ပင္ပန္းပန္းအခ်က္လက္ေတြဆုေဆာင္းေပးတာ..အခ်ိန္နီးေတာ့ သီခ်င္းဆိုမယ္ၿဖစ္ေရာ.. စတာက ၇း၀၀ နာရီ.. ကၽြန္မ ႏႈတ္ဆက္ပြဲၿပီးေတာ့ ၈း၂၀ ရွိၿပီး.. မမီေတာ့ဘူးထင္တယ္။ ဒါေပမယ့္ သြားၿဖစ္ေအာင္ေတာ့သြားလိုက္မယ္ေလဆိုၿပီးေတာ့ ဟိုေရာက္ေတာ့ ၿမန္မာအဖြဲ႕အစီစဥ္က ေနာက္ဆံုးမတိုင္ခင္တစ္ခုဆို ေတာ့ ကၽြန္မလာတာေတြ႔ေတာ့ ၀မ္းသာအားရနဲ႕.. ထမီတစ္ထည္ေပးပတ္လိုက္ၿပီးေတာ့ သီခ်င္းတက္ဆိုၾကေလသတည္းေပါ့... ထမီေပးပတ္တယ္ဆိုတာ..ထမီကမခ်ဳပ္ရေသးဘူး..အသစ္ကြင္လုိက္ကို ပတ္လိုက္တာပါ..သီခ်င္းဆိုေတာ့..ၿပည္ေထာင္စုၿမန္မာႏိုင္ငံေတာ္အလံကို အေလးပု ...လို႕ေခါင္းေဆာင္လုပ္သူထေအာ္ေတာ့ မထိမ္းႏိုင္ေတာ့ဘူးရီတာ(သူကေတာင္ေပၚကခ်င္း..စကားကမပီဘူးေလ)
...ၿမန္မာစုစုေပါင္း (၆) ေယာက္ နဲ႕ ကၽြန္မ၀မ္းကြဲ ေယာက်္ား အင္ဒို က လဲ ကေလးခ်ီၿပီး ကရင္အိကိီ်နဲ႕ စင္ေပၚတက္ရပ္ေပးေတာ့ (၇)ေယာက္ခြဲၿဖစ္သြားေရာ.. ပရိတ္သတ္ေတြကေတာ့ နားမလည္ေတာ့မရီဘူးေပါ့ေလ..
ကၽြန္မတို႕ကေတာ့ ကိုယ့္၀မ္းနာကိုယ္သာသိဆိုသလို...ဟီးဟီး...ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္ လက္ခုပ္ၾသဘာသံေတြကေတာ့ ေသာင္းေသာင္းဖ်ဖ်ေပါ့... သိတယ္မဟုတ္လား..ၿမန္မာမေလးေတြက ေခ်ာသကိုး/ မာနာကလဲ ၾကီးေသး....ဟိဟိ
ၿပီးတာနဲ႕ ဆရာမတစ္ေယာက္အိမ္မွာ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေတြစားၾက.. ညစာေပါ့...ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္။
စေနေန႕ကအိမ္ၿပန္ေရာက္ေတာ့ ေဒါက္တာမမနဲ႕ သူငယ္ခ်င္းက ကၽြန္မအိမ္မွာ လာအိပ္ေတာ့စကားေကာင္းေနၾကတာ မနက္ (၃) နာရီေလာက္မွအိပ္ၾကေတာ့ ေနာက္ေန႕ႏိုးေတာ့ (၉)နာရီေက်ာ္ၿပီေလ... ထမင္းခ်က္ၿပီး
အသားတုရယ္ဒီမိတ္ဗူးကိုေဖာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ေလးနဲ႕ခ်က္၊


မုန္ညွင္းၿဖဴဟင္းခ်ိဳနဲ႕. ခရမ္းသီးကိုၿပဳပ္၊ ခက္ရင္းနဲ႕ ခြဲ ၿခစ္ၿပီး ၾကက္ဥ၊ မဆလာ၊ ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ ႏွစ္ေၾကာ္


ပဲၿပားကို အတံုးေလးေတြတံုးၿပီး ၾကြပ္ၾကြပ္ဗလာေခ်ာင္လိုေၾကာ္
သတ္သက္လြတ္ခ်ည္းဘဲေလ.. ေဒါက္တာမမက အသားမစားဘူး..ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္စားလို႕ေကာင္းတာေတာ့အမွန္ဘဲ..
ေန႕လည္ေလာက္က်ေတာ့ ဘူးသီးေၾကာ္စားတယ္။ အေၾကာ္မႈန္႕ အိမ္ၿပန္တံုးကယူလာတာ..
အခ်ဥ္ေရကေတာ့ မန္က်ည္းမွည့္ကိုေရစိမ္ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နံနံပင္ေတာက္ေတာက္စင္းၿပီး ဆား၊ ခ်ိဳမႈန္႕နဲ႕ ေဖ်ာ္တာ.. ေကာင္းမွေကာင္း..အိမ္နီးခ်င္းေတြ ေတာင္သြားေကၽြးလိုက္ေသးတယ္။။။
ဒါကေတာ့ မုန္႕ႏွစ္ေတြပိုလို႕ အိမ္ေနာက္က ၿမင္းခြာရြက္ေတြသြားႏႈတ္လာၿပီးေရစင္စင္ေဆးၿပီးေရာေၾကာ္ထားတာပါ။
စားၾကပါအံုးလား... ကၽြန္မခ်စ္သူကိုေနာက္လိုက္ေသးတယ္.။။
ရန္ကုန္ၿပန္ၿပီး အေၾကာ္ဘဲေၾကာ္ေရာင္းေတာ့မယ္လို႕...ဟိဟိ

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေၾကာင့္ မႈိေလးေတြနဲနဲတက္ေ

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ