ၾကက္ရင္အံုသားကိုငံၿပာရည္နဲ႕ နဲနဲထည့္၊ ဂ်င္းအၿပားလိုက္လီွးထည့္ၿပီးၿပဳပ္လိုက္တယ္။
ၿပီးေတာ့အေအးခံ၊ အေၿမာင္းေၿမာင္းေလးၿဖစ္ေအာင္ႏႊာ
ေဂၚဖီထုပ္ကို ပါးပါးလွီး ၿပီေတာ့ ေရေအးထဲမွာ သံပုရာ တစ္လံုးညွစ္ထည့္ၿပီးစိမ္ထား၊ (ေဂၚဖီကအစိမ္းနံ႕ကို မၾကိဳက္လို႕ပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ထူထူလွီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိန္ေလးကိုလဲ အပိုင္းရွည္ရွည္ၿဖတ္ထား
ၾကက္သြန္နီကို အကြင္းလိုက္လီွးၿပီးေရနဲ႕ (၂) ခါေလာက္ေဆး၊ ေရစစ္
ၿပီးရင္ေတာ့
ၾကက္သားႏြႊာထားတဲ့အေပၚမွာ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ေဂၚဖီေရစစ္ထည့္၊ ခရမး္ခ်ဥ္သီး၊ ပဲမႈန္႕၊ ဆီစိမ္းနဲနဲထည့္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕နဲ နယ္လိုက္ေတာ့ ၾကက္သားသုပ္ စိမ့္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးရၿပီး၊ အစပ္အတြက္ ကေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲနဲထည့္လိုက္တယ္။
ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႕ နံနံကို အေပၚကအုပ္ၿပီးၿဖဴးလိုက္ေတာ့
စားခ်င္စဖြယ္ေလးၿဖစ္သြားေရာေပါ့။
ၿပီးေတာ့အေအးခံ၊ အေၿမာင္းေၿမာင္းေလးၿဖစ္ေအာင္ႏႊာ
ေဂၚဖီထုပ္ကို ပါးပါးလွီး ၿပီေတာ့ ေရေအးထဲမွာ သံပုရာ တစ္လံုးညွစ္ထည့္ၿပီးစိမ္ထား၊ (ေဂၚဖီကအစိမ္းနံ႕ကို မၾကိဳက္လို႕ပါ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ထူထူလွီး၊ ၾကက္သြန္ၿမိန္ေလးကိုလဲ အပိုင္းရွည္ရွည္ၿဖတ္ထား
ၾကက္သြန္နီကို အကြင္းလိုက္လီွးၿပီးေရနဲ႕ (၂) ခါေလာက္ေဆး၊ ေရစစ္
ၿပီးရင္ေတာ့
ၾကက္သားႏြႊာထားတဲ့အေပၚမွာ ၾကက္သြန္နီထည့္၊ ေဂၚဖီေရစစ္ထည့္၊ ခရမး္ခ်ဥ္သီး၊ ပဲမႈန္႕၊ ဆီစိမ္းနဲနဲထည့္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕နဲ နယ္လိုက္ေတာ့ ၾကက္သားသုပ္ စိမ့္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးရၿပီး၊ အစပ္အတြက္ ကေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲနဲထည့္လိုက္တယ္။
ၾကက္သြန္မိတ္နဲ႕ နံနံကို အေပၚကအုပ္ၿပီးၿဖဴးလိုက္ေတာ့
စားခ်င္စဖြယ္ေလးၿဖစ္သြားေရာေပါ့။
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...