Skip to main content

အၿပင္မွ အတြင္းသို႕

ငါအၿပင္မွာအၿမဲရပ္ေနရတယ္။
ၿပတင္းေပါက္ကေနအထဲကိုလွမ္းၾကည့္လိုက္ေတာ့

အၿခားသူေတြေပ်ာ္ရႊင္တက္ၾကြ
ေနထိုင္မႈဘ၀ေတြနဲ႕
အေပ်ာ္အတိပီးလို႕ေပါ့
အခ်စ္..ငါဘယ္ေတာ့မွ
ရလာႏိုင္ေတာ့မွာမဟုတ္ပါဘူး
ငါလုပ္ခဲ့သမွ်အားလံုး
ေရာက္ခဲ့သမွ်ေနရာအားလံုး
ငါ အၿပင္မွာဘဲရပ္ၿပီး
အထဲကိုေငးၾကည့္ေနရတယ္။
ငါ..ေအာင္ၿမင္ရမယ္၊ လို႕ေတြးလိုက္တိုင္း
အသက္တာမွာ အထီးက်န္မြန္းၾကပ္
လစ္ဟာေနတဲ့ႏွလံုးသာက
နာၾကင္မႈအၿပည့္နဲ႕
အနာဂတ္ေရာင္ၿခည္ေတြကို
၀ါးမ်ိဳသြားၿပီး
အထီးက်န္ေအးစက္ေနတဲ့မိုးေရေအာက္မွာ
ငါ့ တစ္ေယာက္တည္းထားခဲ့ၿပန္တယ္
ငါ..
အထဲကိုေငးၾကည့္ေနတာကိုရပ္
ငါ့စိတ္ဘယ္ေလာက္ၿပင္းၿပခိုင္မာလဲဆိုတာၿပဖို႕
ငါၾကိဳးစားတယ္
သူမ်ားေတြဘ၀ထဲ၀င္ၿပီး
ေဖ်ာ္ေၿဖမိတဲ့စိတ္အလ်ဥ္အေတြးဆိုးေတြကိုရပ္
ငါ့ကိုယ္ငါအၿပင္မွာ မားမားမတ္မတ္ရပ္တည္ႏိုင္ေအာင္
ၾကိဳးစားတယ္..
အစကေတာ့ ေ၀၀ါး၀ါးနဲ႕ ခံယူခ်က္ကမၿငိမ္ဘူး
တစ္ဆဆနဲ႕ သန္မာလာၿပီး
ေနပူေအာက္မွာ ရပ္ေနတဲ့ငါ့ကို
အရိပ္ေပးလာတယ္
ငါ့အိမ္မက္ေတြ အခ်ိန္နဲ႕အမွ်
အေကာင္ထည္ေပၚလာတယ္
ငါ..ဖိတ္ေခၚၿခင္းမခံရတုန္းက
ေနာက္ဆံုမွာ အၿမဲထားခံခဲ့ရတာေတြကို
စဥ္းစားမိရင္ေတာင္
အားငယ္ေနတာထက္
ထက္ၾကြတဲ့စိတ္အဟုန္က ပိုၿပင္းၿပေနတယ္
ငါ့အနာဂတ္ကိုလဲ တစ္စိုက္မတ္မတ္ၾကည့္ေတာ့
ဘယ္လမ္းကိုေလွ်ာက္ရမလဲဆိုတာကြဲကြဲၿပားၿပားသိလာတယ္
အထီးက်န္အားငယ္တဲ့စိတ္ေတြဟာ
ငါ့ကိုၿခိမ္းေၿခာက္တာသက္သက္လဲဆိုတာ
ငါနားလည္လာတယ္
လိုအပ္ခ်က္ေတြလစ္ဟာေနတဲ့ဘ၀ကို
အေတြးမွာေမ်ာပစ္လိုက္ေတာ့
ငါ့ကိုဘယ္ဆီေခၚသြားေနလဲဆိုတာ
ငါခံစားလာရတယ္
ဒါေၾကာင့္
ငါ...
ကိုယ့္ကိုကိုယ္အားတင္း
သူတကာေငးၿပီး အထီးက်န္အားငယ္ေနတာကိုရပ္
အၿပင္မွာငါတစ္ေယာက္တည္းၿဖစ္ပါေစ
ငါ.ဆိုတာဘာလဲဆိုတာကိုၿပဖို႕
ငါ့ေနရာမွာဘဲ ၿမဲၿမဲရပ္ေနဖို႕
ဆံုးၿဖတ္လိုက္တယ္

Comments

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4