Pages

Thursday, August 8, 2013

ေမ်ာက္ငိုသီးေၾကာ္ ႏွင့္ ဘန္ေကာက္ေစ်း

 
ဘန္ေကာက္ေရာက္တုန္းအငမ္းမရ..ေစ်းသြားတိုင္းလိုက္ရွာပီး၀ယ္စားတဲ့ေမ်ာက္ငိုသီး ေတြပါ။
အသီးနဲနဲႏုတာေလးလဲရေတာ့ အခြံနဲ႔ေရာပီးေၾကာ္စားတယ္.. ပိုစိမ့္ပီးအရသာရွိတယ္။
ပဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငရုတ္သီးေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္း ကို ငါးငံျပာရည္နဲနဲ ထည့္ေၾကာ္ထားတာပါ.... ဆူးပုတ္ရြက္ေလးကေတာ့ ျခံထဲက နဲနဲရလို႔ ေရာထည့္လိုက္တယ္။။...
တစ္တြဲကို သံုးေခ်ာင္းပါတယ္..အဲဒါကို ေစ်းထဲမွာ ဘတ္ ၂၀/ ၂၅ ေပးရတယ္..
ျမိဳ႕ထဲမွာေတာ့ အထမ္းသည္ကေရာင္းတာ တစ္တြဲကို ၅ ေခ်ာင္းပါပီး ဘတ္ ၁၀၀ ေပးရပါတယ္။ 


ေစ်းထဲမွာေရာင္းတဲ့ တစ္ေနလွမ္းငါးေတြကေတာ့ ဥေလးေတြနဲ႔ ေၾကာ္စားရင္အရမ္းအရသာရွိတယ္.. ငါးေၾကာ္ရမွာေၾကာက္လို႔ မ၀ယ္စားျဖစ္ဘူး။ ငါးခ်ဥ္ေတြေတာ့ ၀ယ္ပီးေၾကာ္စားတယ္..သိပ္ေကာင္း...
ငါးေျမြထိုးေတြလဲေတြ႔ေတာ့ ညီမေလးက မာမီ့ကိုဖုန္းဆက္ပီး ဘယ္လိုေၾကာ္ရလဲ လွမ္းေမးေတာ့ မာမီက ဘယ္အရြယ္လဲဆိုေတာ့ သူက ဆိုဒ္ေျပာျပေတာ့..ဟယ္ၾကီး လိုက္တာ..ဒီမွာဆို အဲလို အရြယ္စားခ်င္တာရွိဘူးတဲ့...  ..း)... 














ဘန္ေကာက္ေစ်းထဲက ပံုေလးနဲနဲပါ....  ကိုယ့္အၾကိဳက္ပံုေလးေတြစုပီး ဘေလာ့ေပၚမွာတင္ထားလိုက္ပါတယ္ရွင္..။

4 Comments:

ဟန္ၾကည္ said...

ယိုးဒယားက အစားသမားႀကဳိက္တုိင္းျပည္လို႔ တင္စားရမယ္ထင္ရဲ႕...စားလိုက္ၾကတာမွ ကိုယ္မစားဖူး မျမင္ဖူးတာေတြခ်ည္း...ေမ်ာက္ငိုသီးကေတာ့ အခုမွပဲ ျမင္ဖူးေတာ့တာကလား...ထူးဆန္းပါေပ့ နာမည္က း)

စႏၵကူး said...

အယ္ေတာ့.. ျမန္မာျပည္မွာလဲ စားပါတယ္ေနာ္... အထူးသျဖင့္ ျမန္မာျပည္အထက္ပိုင္းနဲ႔ ခ်င္းေတာင္ဘက္မွာ မပါမျဖစ္ကို စားၾကတာ.. မႏၱေလး စစ္ကိုင္းဘက္မွာ လဲအမ်ားၾကီးဘဲ..

Anonymous said...

ကူးေရ..
ခုုအိမ္နားကလမ္းေဘးမွာအဲဒီအသီးလိုုမ်ဳိးေတြသီးေနတာေတြ ့ေတာ့သိခ်င္လိုုက္တာ။ အဲဒီအပင္လားလိုု ့။
ကူးကုုိလည္းအသီးေတြေတြ ့တုုိင္းသတိရေနတာ။
အုုိင္အိုုရာ

Sandakuu said...

ဟုတ္လား... အဲဒီအပင္ဆိုရင္ေတာ့ပြတာဘဲ... ကူးေတာင္သြားၾကည့္ခ်င္လာပီ..

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger