Skip to main content

ေမ်ာက္ငိုသီးေၾကာ္ ႏွင့္ ဘန္ေကာက္ေစ်း

 
ဘန္ေကာက္ေရာက္တုန္းအငမ္းမရ..ေစ်းသြားတိုင္းလိုက္ရွာပီး၀ယ္စားတဲ့ေမ်ာက္ငိုသီး ေတြပါ။
အသီးနဲနဲႏုတာေလးလဲရေတာ့ အခြံနဲ႔ေရာပီးေၾကာ္စားတယ္.. ပိုစိမ့္ပီးအရသာရွိတယ္။
ပဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငရုတ္သီးေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ/နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္း ကို ငါးငံျပာရည္နဲနဲ ထည့္ေၾကာ္ထားတာပါ.... ဆူးပုတ္ရြက္ေလးကေတာ့ ျခံထဲက နဲနဲရလို႔ ေရာထည့္လိုက္တယ္။။...
တစ္တြဲကို သံုးေခ်ာင္းပါတယ္..အဲဒါကို ေစ်းထဲမွာ ဘတ္ ၂၀/ ၂၅ ေပးရတယ္..
ျမိဳ႕ထဲမွာေတာ့ အထမ္းသည္ကေရာင္းတာ တစ္တြဲကို ၅ ေခ်ာင္းပါပီး ဘတ္ ၁၀၀ ေပးရပါတယ္။ 


ေစ်းထဲမွာေရာင္းတဲ့ တစ္ေနလွမ္းငါးေတြကေတာ့ ဥေလးေတြနဲ႔ ေၾကာ္စားရင္အရမ္းအရသာရွိတယ္.. ငါးေၾကာ္ရမွာေၾကာက္လို႔ မ၀ယ္စားျဖစ္ဘူး။ ငါးခ်ဥ္ေတြေတာ့ ၀ယ္ပီးေၾကာ္စားတယ္..သိပ္ေကာင္း...
ငါးေျမြထိုးေတြလဲေတြ႔ေတာ့ ညီမေလးက မာမီ့ကိုဖုန္းဆက္ပီး ဘယ္လိုေၾကာ္ရလဲ လွမ္းေမးေတာ့ မာမီက ဘယ္အရြယ္လဲဆိုေတာ့ သူက ဆိုဒ္ေျပာျပေတာ့..ဟယ္ၾကီး လိုက္တာ..ဒီမွာဆို အဲလို အရြယ္စားခ်င္တာရွိဘူးတဲ့...  ..း)... 














ဘန္ေကာက္ေစ်းထဲက ပံုေလးနဲနဲပါ....  ကိုယ့္အၾကိဳက္ပံုေလးေတြစုပီး ဘေလာ့ေပၚမွာတင္ထားလိုက္ပါတယ္ရွင္..။

Comments

  1. ဟန္ၾကည္August 11, 2013 at 8:36 AM

    ယိုးဒယားက အစားသမားႀကဳိက္တုိင္းျပည္လို႔ တင္စားရမယ္ထင္ရဲ႕...စားလိုက္ၾကတာမွ ကိုယ္မစားဖူး မျမင္ဖူးတာေတြခ်ည္း...ေမ်ာက္ငိုသီးကေတာ့ အခုမွပဲ ျမင္ဖူးေတာ့တာကလား...ထူးဆန္းပါေပ့ နာမည္က း)

    ReplyDelete
  2. အယ္ေတာ့.. ျမန္မာျပည္မွာလဲ စားပါတယ္ေနာ္... အထူးသျဖင့္ ျမန္မာျပည္အထက္ပိုင္းနဲ႔ ခ်င္းေတာင္ဘက္မွာ မပါမျဖစ္ကို စားၾကတာ.. မႏၱေလး စစ္ကိုင္းဘက္မွာ လဲအမ်ားၾကီးဘဲ..

    ReplyDelete
  3. ကူးေရ..
    ခုုအိမ္နားကလမ္းေဘးမွာအဲဒီအသီးလိုုမ်ဳိးေတြသီးေနတာေတြ ့ေတာ့သိခ်င္လိုုက္တာ။ အဲဒီအပင္လားလိုု ့။
    ကူးကုုိလည္းအသီးေတြေတြ ့တုုိင္းသတိရေနတာ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  4. ဟုတ္လား... အဲဒီအပင္ဆိုရင္ေတာ့ပြတာဘဲ... ကူးေတာင္သြားၾကည့္ခ်င္လာပီ..

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...