နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
ကျွန်မချစ်တဲ့မိသားစုလေးရှိတယ်။လေးစားမြတ်နိုးရတဲ့ချစ်သူတစ်ယောက်ရှိတယ်။ တစ်နေ့၊ကျွန်မမရှိတော့တဲ့တစ်နေ့၊ဒါမှမဟုတ်ပြန်ဆုံတဲ့တစ်နေ့မှာအမှတ်တရဖြစ်အောင်ရင်ထဲကစကားတွေ၊ခံစားချက်တွေ၊အတွေ့ကြုံတွေ၊ ချက်ဖြစ်တာလေးတွေနဲ့ဝေမျှခြင်တာလေးတွေ၊ကိုဒီထဲမှာသွန်ချထားတယ်။
ဟယ္..ကိုုယ္နဲ ့တူတာခုုမွၾကားရေတာ့တယ္။
ReplyDeleteကုုိယ္မေလးရွားကိုုလြန္ခဲ့တဲ့၁၀ ႏွစ္ေက်ာ္ေလာက္ကအလုုပ္ရုုံေဆြးေႏြးပဲြသြားတက္တာသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္လည္းပါတယ္။ အဲဒါ ေလးငါးေျခာက္ရက္သူတိုု ့ေကၽြးတာေတြခ်ဳိလြန္းလိုု ့မစားႏုုိင္ဘူး။ ပဲသီးေၾကာ္ေလးကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ေလးေတာ့မခ်ဳိေလာက္ဖူးဆုုိႏွုုိက္လိုုက္တာဆက္ကိုုမစားႏုုိင္ဘူး။ သြန္ပစ္ရမွာလည္းအခက္နဲ ့။ ေနာက္ေတာ့ မီးဖုုိထဲကဆားေတာင္းျပီးထမင္းကိုုဆားျဖဴးေတာင္စားခဲ့ရတယ္။ ႏွစ္ေယာက္သားမ်က္တြင္းေတြေတာင္ေခ်ာင္တယ္။ ေနာက္ေတာ့ဘရိတ္ဖတ္စ္ေကၽြးတဲ့ အသားညွပ္ေပါင္မုုန္ ့ေတြကိုုမနက္ထဲကယူထားျပီးအုုပ္ရတယ္။ သူမ်ားေတြကုုိေျပာျပရင္သူမ်ားေတြက မယံုုဘူး။ ကုုိယ္လည္းအဲဒီတစ္ခါအဲမွာၾကံဳဘူးတာ။ ေနာက္တေခါက္ကေတာ့လြန္ခဲ့တဲ့ေျခာက္ႏွစ္ေလာက္ကသြားတာ။ ျမိဳ ့ခ်င္းေတာ့မတူဘူး။အဲဒါက်ေတာ့ဟုုိတယ္ ကေကၽြးတာဆုုိေတာ့အစံုုဘဲ။ အျပင္မွာ၀ယ္စားေတာ့လည္း ဒန္ေပါက္ကအရမ္းေကာင္းတယ္။ မေလးေခါက္ဆြဲက်ေတာ့သိပ္အေကာင္းၾကီးမဟုုတ္ျပန္ဘူး။
ေမ်ာက္ငုုိသီးနဲ ့တူတာေလးေတြေတြ ့လိုု ့ကူးကိုုသတိရေနတာ။
အုုိင္အိုုရာ