Skip to main content

ကၽြန္မေရာက္ေနေသာေနရာ

အစားေကာင္းေတြစားပီးဘေလာ့ကိုေမ့ေနတာၾကာေပါ့။ ကၽြန္မသာမေလးမွာေနရရင္ေတာ့၀လာ
မွာေသခ်ာတယ္။ ထမင္း၊ ပဲဟင္း၊ အသားဟင္း၊ သီးရြက္ေၾကာ္၊ တုန္ယမ္ဟင္းခ်ိဳ၊ ထိုင္းထမင္းေၾကာ္
ေန႔တိုင္းကို၀ါးေနတာ၊ တစ္ခါစားရင္ ရင္းဂစ္ ၆၊ အရင္တုန္းကၿမိဳ႔နဲ႔ေ၀းေတာ့ဒီေလာက္ဆုိင္ေတြ
ေပါမွန္းလဲမသိပါဘူး။ ကၽြန္မေနတဲ့ႏိုင္ငံနဲ႔တြက္ရင္တစ္ခါစား ၁၀၀၊ ဘာမွမရဘူး။ ကားခေလာက္ဘဲ
ရွိတယ္။ ေစ်းေပါတယ္လို႔ေၿပာလုိ႔ရမလားမသိဘူး။ ေစ်းေပါတာၾကီးတာထက္ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ထမင္း
ဟင္းေလးေကာင္းေကာင္းစားရတာကိုကစိတ္ခ်မ္းသာစရာ။ အရာရာစိတ္၀င္စားစရာေတြကိုၿဖစ္ေန
တာ၊ဘယ္ေနရာသြားသြား၊ စားေသာက္ဆိုင္၊ ေခြဆိုင္၊ မုန္႔ဆိုင္၊ အနဲဆံုးၿမန္မာတစ္ေယာက္စီေတာ့
ေတြ႔တယ္။ ၿမန္မာေတြအရမ္းမ်ားတာဘဲဒီမွာ။ ေပ်ာ္စရာၾကီးေပါ့ေနာ္။ downtown က ေဇယ်ာဆို
လားအဲဒီမွာသြားၿပီးဆမူဆာေၾကာ္၊ အခ်ဥ္ေရနဲ႔ လဘက္ရည္သြားေသာက္လိုက္ေသးတယ္။ ေကာင္း
မွေကာင္း၊ အခ်ဥ္ရည္ကလဲၿမန္မာၿပည္ကအနံ႕ေလးနဲ႔.. ဟူးးးးး စိတ္ခ်မ္းသာပါ့။ အၿပင္ထြက္ရင္ေန
ကအရမ္းပူ၊ အေဆာက္ဦထဲ၀င္ရင္အဲယားကြန္းကအေသေအး၊ ေခါင္းေတာ့ခဏခဏကိုက္တယ္။
အုန္းရည္ေတြလမ္းေဘးမွာေရာင္းတာကၽြန္မအၾကိဳက္၊ ဘယာေၾကာ္ေလး၊ ပဲေၾကာ္ေလးနဲ႔၊ ၿမန္မာ
႔ၿပန္ေရာက္သြားသလိုကိုခံစားရတယ္။ ဒီမွာအလုပ္လုပ္ေနတဲ့သူေတြကေတာ့မလြယ္ၾကပါဘူး။ သူ
တို႔ေၿပာၿပတဲ့အေၿခေနေတြရဆိုေတာ္ေတာ္ဆိုးတာ။ ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္အားလံုးအဆင္ေၿပေအာင္ေတာ့
ဆုေတာင္းေပးရမွာဘဲ။ အခုတစ္ေလာစာေရးၿပီးမတင္ႏိုင္ေအာင္အင္တာနက္မရွိေတာ့ေရးခ်င္ရင္
ေတာင္မတင္ႏိုင္ဘူး။ ဒီေန႔ wireless တစ္ခုခ်ိတ္မိလို႔ေတာ္ေသးတယ္။ ဆက္ပါအံုးမည္လို႔ဘဲ......
ဒီေန႔ေတာ့သူငယ္ခ်င္းအလုပ္လုပ္ေနတဲ့ပုလဲဆိုင္မွာသြား၊ တစ္ကံုးၿပီးတစ္ကံုးစြပ္၊ ဓာတ္ပံုရိုက္ပီး
ၿမန္မာဆိုင္မွာထမင္းအတူ၀င္စားၾကတယ္။ မစားရတာၾကာတဲ့ငါးသေလာက္နဲ႔ရံုးပေတသီးေၾကာ္၊
ခရမ္းသီးႏွပ္၊ ေကာင္းမွေကာင္းဘဲ။ ေကာ္နက္ရွင္မေကာင္းဘူးကြယ္။ ပံုေနာက္မွဘဲတင္ေပးေတာ့
မယ္။ မနက္ၿဖန္ဆိုၿပန္ေတာ့မယ္။ ေရႊႏိုင္ငံကိုေပါ့။ အိမ္ေရာက္မွ အၿပတ္၀ါးတီးတုတ္ရမယ္။

Comments

  1. ကူးကူးေပ်ာက္ေနပါတယ္လုိ႔၊ ခရီးသြားေနတာကိုး။
    Enjoy your holiday!!
    ျပန္လာမွ ကူးကူးနည္းနဲခ်က္ထားတဲ့ ပဲထမင္းလာအားေပးပါဦးေနာ္။

    ReplyDelete
  2. ေအာ္ ကူးကူးက KL ေရာက္ေနတာကိုး။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ပဲပြုပ် Sprouted Yellow Pea

နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။  အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1  2  3 4

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ...