ျမစ္၀ကၽြန္းေပၚကေန ေတာင္ေပၚတစ္ခါတက္ပါအံုးမယ္။ မႏၱေလးကေနစစ္ကိုင္း၊ စစ္ကိုင္းကေန ကေလး၀၊ အဲဒီက ေနတဆင့္ကေလးၿမိဳ႕၊ မဟူရာေတာနက္ၾကီးကိုၿဖတ္ ဖလန္း၊ ဟားခါး ေရာက္ခဲ့တုန္းက အေၾကာင္းေလး ေတြကိုေၿပာ ၿပခ်င္လို႔ပါ။ ကၽြန္မအဖြားကဟားခါးခ်င္းဆိုေတာ့ ဟားခါးၿမိဳ႔ေရာက္တဲ့ အခါတစ္ၿမိဳ႕လံုးနီးပါးအမ်ိဳး ေတြ ခ်ည္းပါဘဲ။ ခရီးသြားခဲ့တုန္းကအေတြ႕ၾကံဳကေတာ့ သည္းထိတ္ရင္ဖိုစရာေကာင္းလွတာမို႔ ျပန္လာပီးေနာက္ပိုင္းတစ္ခါမွာေတြး မၾကည့္မိပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ျပီးခဲ့တဲ့အပတ္က ဒီမွာေက်ာင္းလာတက္တဲ့ မီဇို မိသားစုတစ္စုေရာက္လာေတာ့ ေတာင္ ေပၚက ပဲပုပ္ေၿခာက္ေလးေတြနဲ႔ ငရုတ္သီး ေၿခာက္ေတြ လက္ေဆာင္ လာေပးလို႔ ေတာင္ေပၚေဒသ ကိုတစ္ခါျပန္သ တိရမိပါေတာ့တယ္။ ေတာင္ေပၚမွာ အမဲသားဆို အတုံးအတစ္ လိုက္ၿပဳပ္၊ ဆားနဲ႔ငရုတ္သီးနဲ႔ တို႔စားၾကတယ္။ ေၿပာင္း ဖူးၿပဳတ္ကေတာ့ကၽြန္အႏွစ္သက္ ဆံုးအစားစာ ဘဲ၊ေၿပာင္းဖူးအေၿခာက္ေထြကိုေၿခြအခြံ ကြာေအာင္ေထာင္း ထားၿပီး ေလွာင္ထားေလးရွိတယ္။ အဲဒါကိုၿပဳပ္၊ ဆားနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ေထာင္း ေၿပာင္းဖူးၿပဳပ္ရည္နဲ႔ အတူတြဲစား၊ တစ္ခ်ိဳ႕ ကဂ်င္းစိမ္းကိုအၿပားေလး ွီးၿပီးတို႔စား တတ္ေသးတယ္။ ေၿပာင္းဖူးၿပဳပ္ရည္ထဲကိုက်က္ခါနီးမွာ ပဲရြက္၊ ဖရံုရြက္ ၊ ဟင္းႏုႏြယ္စသည္ၿဖင့္ ထည့္ၿပဳပ္စားတယ္။ စားလို႔အရမ္းကိုေကာင္းပါတယ္။ ေတာင္ေပၚထြက္အစားေသာက္ ေတြထဲမွာ ပန္းသီး၊ ေၿပာင္းဖူး၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေအာင္ေလာက္ (ပဲေစ့တစ္မ်ိဳးကိုအပုပ္ခံထားတာ)၊ ပဲအမ်ိဳးစား ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား လဲေတာင္ေပၚထြက္ေတြပါဘဲ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ပဲပုပ္ေစ့အေၿခာက္ေလးေတြရလို႔ပဲပုပ္ အေၾကာင္းေရးမလို႔ပါ။ ရွမ္းပဲပုပ္ကအရသာစိမ့္ေနေအာင္ေကာင္းသလို၊ ေတာင္ေပၚခ်င္းေတာင္ဖက္ကပဲပုပ္ ကလဲအနံ႕ဆူးရွရွနဲ႔ အရသာေလးနက္လွပါတယ္။ ဆားမပါဘဲအေၿခာက္ခံထားတဲ့အတြက္ ေၾကာ္စားစား၊ ေရေႏြး နဲ႔စိမ္ၿပီးဆီဆား နဲ႔နယ္စားစား အရမ္းစားလို႔အရသာရွိပါတယ္။ ေတာင္ေပၚေဒသမွာအေၿခာက္ခံထားတဲ့ပဲပုပ္ေစ့ ေလးေတြ၊ ေၿပာင္းဖူးေစ့ေတြနဲ႔ ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတြကိုအရမ္းေအးၿပီး အပင္ေတြစိုက္ပ်ိဳးလို႔မရေတာ့အတဲ့အခ်ိန္ ထိသိမ္း ထားၿပီးစားေလ့ရွိတယ္။ရန္ကုန္မွာေရာင္းတဲ့ပဲပုပ္ေစ့ေတြလိုငံက်ိက်ိနဲ႕အရသာမေပါ့ပါဘူး။ကၽြန္မေတာ့ ရလာတဲ့ ပဲပုပ္ေလးေတြနဲ႔ငရုတ္သီးေၿခာက္ေလးေတြကိုေၾကာ္စားပါတယ္။
ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့် အ ကောင်တော်တော်များများကို အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊ အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။ ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည
ကူကူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ReplyDeleteစားခ်င္လိုက္တာ
ဒီေန ့ပဲစဥ္းစားေနတာ
သြား၀ယ္ျပီး ပဲပုပ္လုပ္မယ္လို ့
ေက်းဇူးေနာ္....ဒီတိုင္းေလးခ်က္စားမယ္
ေကြ်းမယ္သိလား...ကူကူးကိုေလးေနာ္
ပဲပုတ္ႀကိဳက္တယ္။ စားခ်င္တယ္ေနာ္။
ReplyDelete