ဘေလာ့ကိုျပင္ေနရတာစိတ္တုိင္းမက်ႏိုင္တာမို႕ေတာ္ေတာ့ကိုစိတ္ထိခိုက္ေနရတာ။
အလုပ္လုပ္ရင္ေတာင္စိတ္ကမေၿဖာင့္ဘူး။ FB ရဲ႕ လယ္ကြက္ထဲကမထြက္ႏိုင္တာလဲ ပါတယ္။ အပင္စိုက္လိုက္၊ ေျမတူးလိုက္၊ သူမ်ားလယ္ကြင္းမွာအလုပ္သြားလုပ္လိုက္ နဲ႔မဟုတ္တာေတြရႈပ္ေနတာဆိုးတယ္။ ကၽြန္မပဲပင္ေပါက္ (ဘယ္လိုေခၚလဲမသိလို႔) ပဲပင္ေပါက္လိုေတာ့မရွည္ဘူး၊ တိုတုတ္တုတ္ေလးေတြ။ အဲဒါေလးေတြကိုေၾကာ္စား ရင္ ၀ါးလို႔ေကာင္းတယ္။ အမဲလံုးကေတာ့လက္၀င္တယ္။ အမဲသားၾကိတ္ၿပီးသားကို ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔၊ စပါးလင္ အားလံုးညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ၿပီးရင္ အသားၾကိတ္ထားတဲ့အထဲကိုေရာေမႊ၊ စီးေနေအာင္နယ္ၿပီးလံုးေၾကာ္ထားတာပါ။ လက္၀င္ေပမယ့္ စားလို႔ေကာင္းတယ္။ အၾကာၾကီးလဲအထားခံတယ္။ ဟင္းအေနနဲ႔ ခ်က္စားစား၊ ပ်င္းလို႔ဘဲ ထိုင္စားစား၊ အသီးရြက္ထဲထည့္ေၾကာ္စားစား၊ အေတာ္ကို အဆင္ေၿပတယ္။ အၾကာၾကီးလဲခ်က္စရာမလိုဘူးေလ. း) စိတ္၀င္စားရင္စမ္းၾကည့္။
နည်းပေါင်းစုံနဲ့စမ်းကြည့်ပီးအဆင်ပြေလို့ ထပ်ရှယ်လိုက်ပါတယ်။ Yellow Pea ပဲစေ့လေးတွေကိုရေတစ်ညစိမ်၊ ဇကာနဲ့စစ်ပြီး ရေတစ်ရက် ၂ခါလောင်းပေးပြီးအဖုံးအုပ်ထားရင် ၂ရက်ဆို အမြီးလေးနဲ့ပဲလေးတွေအဆင်သင့်ရပါပြီ။ ဇလုံထဲကိုပဲညှောင့်စေ့လေးတွေထည့်၊ ပဲငံပြာရည်အချိ ုရယ်၊ ထညက်ခဲလေးတွေခြေထားတာရယ်ကို (အချိ ုပမာဏကကိုယ့်စိတ်ကြိ ုက်ကိုယ်ထည့်ပါမယ်) ထည့်ပြီး လက်လေးနဲ့ဖွဖွလုံးပြီးနယ်လိုက်ပါ။ ပဲကအရေလေးတွေနဲနဲထွက်လာမယ် ဒီတိုင်းဘဲအကုန်ပေါင်းအိုးထဲထည့်ပါ။ ရေလုံးဝထပ်မထည့်ပါဘူး၊ ကူးအတွက်တော့ဆောဒါလဲမတည့်လို့မထည့်ပါဘူး။ ပေါင်းအိုးစတည်ပြီး ၁၀ ခါအသံမြည်အော် ပြီးတာနဲ့ မီးပိတ်လိုက်ပါ။ အေးတဲ့အထိခဏစောင့်ပြီး ရင်တော့ ပဲလုံးပုံမပျက်ဘဲ အရမ်းနူးအိပြီး အရသာရှိတဲ့ပဲပြုတ်ချို စိမ့်လေးရပါပြီ။ 1 2 3 4
Comments
Post a Comment
ကူးကူးေရ...