Skip to main content

ခရမ္းသီးၾကပ္တိုက္ ႏွပ္

ခရမ္းသီးၾကိဳက္တဲ့သူမ်ားအတြက္ပါ။ အရင္တစ္ပတ္က (၁)နာရီေလာက္ေ၀းတဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေစ်းကို ေရာက္သြားခဲ့တယ္။ ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ေတာ့ သိရိမဂၤလာေစ်းလိုမ်ိဳးေပါ့.. ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ အမ်ားၾကီး ေသခ်ာသပ္သပ္ရပ္ရပ္စီပီးေရာင္းေနတာ။ ဒီမွာေဆာင္းတြင္းဆို အသီးရြက္က ရွားလာပီေလ။ ဒါနဲ႔ ခရမ္းသီးေတြ လဲလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ႔တာမို႕၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္.. ျပန္ေရာက္ပီးလဲ မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ ခရမ္းသီးကို ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားရင္ တစ္ျဖည္းျဖည္းအေရာင္ေျပာင္းလာပီးေတာ့ ပုပ္သြားတယ္..အျခားသီးႏွံေတြနဲ႔ မတူဘူး။ မပုပ္ရင္လဲ ေျခာက္သြားတယ္။ ဒါေၾကာင့္တစ္မ်ိဳးစမ္းၾကည့္ဖို႔စဥ္းစားပီ အရမ္းလဲေျခာက္မသြားၾကပ္တိုက္သေလာက္ေလး အပူေပးပီ နဲနဲအေရခြံေလးေတြေျခာက္သြားေအာင္ကင္ထားလိုက္ပါတယ္..  တစ္ပတ္ေက်ာ္မွ မွခ်က္ျဖစ္တာပါ..

ရိုးရိုးခရမ္းသီးႏွပ္ပံုစံမ်ိဳး..
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔နဲ႔
ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔
ခရမ္းသီးၾကပ္တိုက္ထားတာေလးေတြထည့္ပီး၊ ငါးငံျပာရည္လဲနဲနဲျဖန္းပီး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔သင့္တင့္ေအာင္ ထည့္ပီးခ်က္လိုက္တာပါ..
နဲနဲႏူးသြားေအာင္ေရေလးထည့္ခ်က္ပါ..အရသာကေတာ့ဘယ္လိုကြာလဲဆိုတာ ခ်က္စားမွသိမွာေနာ္..
ကူးကူးေတာင္ ရိုးရိုးအစိမ္းခ်က္တာထက္ကိုပိုအရသာေတြ႔ေနလို႔ ခက္ေနပီ.. း)

လိုအင္ၾကံဆနည္းလမ္းရဆိုပါေတာ့ေလ.. း)

Comments

  1. စားခ်င္စရာေလး ခရမး္သီးႏွပ္ဆို သိပ္ၾကိဳက္တာ ...
    ခရမ္းသီးကုိ ဘာနဲ႔ အပူေပးလဲရင္ .. လုပ္စားၾကည့္ခ်င္လို႔ ... :-)

    ReplyDelete
  2. ovan နဲ႕အပူေပးတာပါ... မီးေအးေအးနဲ႔ အေပၚက သံျပားလိုခံပီး တင္ထားလဲရပါတယ္..
    ဒီမွာေတာ့ မိုးရြာေတာ့ၾကံဖန္ရတာ.. ဟိ

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္တယ္ကြယ္။
    နည္းနည္းေလာက္ေကၽြးပါလား။

    ReplyDelete
  4. လန္းတယ္ဗ်ိဳ ့ တစ္ခြက္ေလာက္ပို ့ေပးပါ :)

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးက အၾကံပိုင္တယ္ေနာ္...
    ဒီမွာလည္း ခရမ္းသီး မေတြ ့ေတာ့ဘူး...

    ReplyDelete
  6. ကူးးးးးးးးကူးးစ္ ္္္ ္
    ေကာင္းမွာေနာ္
    ကိုမိုးစက္အိမ္လို
    ေျပားသြားမယ္သိလား
    တခြက္ေလာက္ လာပို ့ေပးေနာ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

ေခြးအီးပုတ္သီး

နာမည္ၾကားတာနဲ႔ စိတ္မညစ္သြားနဲ႔အံုး... စားဖူးမွအရသာရွိမွန္းသိတာ.... ကၽြန္မတို႔ဦး၀ိစာရလမ္းမွာေနတံုးကညေနပိုင္းဆိုမိသားစုလမ္းေလွ်ာက္ရင္း လွ်ာက္လမ္းေဘးကအပင္အံုေတြေပၚႏြယ္တက္ေပါက္ေနတဲ့ေခြးအိီးပုတ္ ညြန္႔ေတြခူးခူးလာတတ္တယ္...အန္ကယ္တစ္ေယာက္ကေျပာဖူးတယ္ ေဆးဖက္အေတာ္၀င္တဲ့အပင္တဲ့။ကၽြန္မကေတာ့မၾကိဳက္ဘူး။နံလို႕... ဒါေပမယ့္အနံ႔က ေဘာစကိုင္းညြန္႔အစိမ္းလိုအနံ႕မ်ိဳးပါ။ က်မ္းမာေရးအတြက္ေကာင္းတယ္ ေျပာတာဘဲ.. ေခြးအီးပုတ္သီးကိုေတာ့ ေတာင္ငူ၊ တာေျပာဘက္ေရာက္မွစားဖူးတာပါ.. ငပိရည္ရယ္၊ တာလေပါ့ရယ္.. ေခြးအီးပုတ္သီးတို႔စရာရယ္... စေတြ႔ေတြ႔ျခင္းက မစားရဲဘူး.. မဲမဲ ၾကီး  တကယ့္ ေခြးဟိုဟာအေျခာက္လုိဘဲလို႕...  ေနာက္မွ ျခံဳပုတ္ေတြၾကား ႏြယ္နဲ႔ ေပါက္ေနတဲ့ အပင္ေတြကေန အသီးေတြလိုက္ခူးမွ အသီးအစစ္လို႔ျမင္ရပီး မွဘဲ စားရဲေတာ့တယ္.. စားၾကည့္တာ ေမ်ာက္ငိုသီးလိုဘဲ..အရသာက ဒညင္းသီးအႏုေလးလို အနံ႔ျပင္းျပင္းနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလး..အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္...  စားပီးရင္ လွ်ာေတြမဲေနတာကလြဲလိဳ႕ပါ.. စားဖူးတဲ့သူလဲရွိမွာပါေနာ္...  မသိေသးသူေတြအတြက္ ဗဟုသုတအျဖစ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။  ကၽြန္မဆီေရာက္ေတာ့ ၁ ပတ္ေလာက္ၾကာသြားပီ... ဒါေ...

ေငြေဆာင္ အစားစာမ်ား

ေငြေဆာင္မွာေတာ့ ပထမရက္ ေဟာ္တယ္ကဘဲအဆင္ေျပတာမွာစားတယ္၊ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ ရြာထဲကိုသြားစားျဖစ္တယ္၊ စားစရာရယ္အေထြထူးမရွိပါဘူး။ ေမာင္ေလးကေတာ့ ငါးကင္၊ ပုဇြန္ကင္နဲ႔အလုပ္ရႈပ္ေနတာ။ သူက ဂဏန္းစားခ်င္တာ အရမ္းဘဲ၊ ပါးပါးက ဗိုက္ပ်က္မွာစိုးလို႔ မစားခိုင္းဘူး။  ရိုက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့အစားေသာက္ပံုေလးေတြပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ ေရာက္တုန္း ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေတာ့ ထမင္းပြဲတိုင္းမွာစားတယ္။ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္။   သတ္သတ္လြတ္ ဘာဘီကယူးးးးး ငါးကင္  ငါးပုတ္ေျခာက္ - တစ္ေကာင္ ၅၀၀၀  ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္  ေက်ာက္ပြင့္သုပ္  ပင္လယ္ငါး ပဲငပိခ်က္  ငါးနီတူသုပ္  ေက်ာက္ပုဇြန္..  တစ္ေကာင္ ၁၀၀၀၀ ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ   ပင္လယ္ငါးမခ်က္မွီ  ပင္လယ္ငါးခ်က္  ငပိရည္တို႕စရာ  ေခါင္းရြက္ဗ်ပ္ထိုးေစ်းသည္ထံမွ မခ်က္ရေသးေသာငါးမ်ား ၾကက္သားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (ရြာတြင္းထမင္းဆိုင္) ထမင္းဆိုင္မွေၾကာင္ကေလး..  ပါးပါးဦးထုပ္က်သြားတာကိုသူက အဆင္သင့္၀င္ထိုင္ေနတာ။

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ...