Pages

Tuesday, November 24, 2009

ခရမ္းသီးၾကပ္တိုက္ ႏွပ္

ခရမ္းသီးၾကိဳက္တဲ့သူမ်ားအတြက္ပါ။ အရင္တစ္ပတ္က (၁)နာရီေလာက္ေ၀းတဲ့ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေစ်းကို ေရာက္သြားခဲ့တယ္။ ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ေတာ့ သိရိမဂၤလာေစ်းလိုမ်ိဳးေပါ့.. ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ အမ်ားၾကီး ေသခ်ာသပ္သပ္ရပ္ရပ္စီပီးေရာင္းေနတာ။ ဒီမွာေဆာင္းတြင္းဆို အသီးရြက္က ရွားလာပီေလ။ ဒါနဲ႔ ခရမ္းသီးေတြ လဲလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ႔တာမို႕၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္.. ျပန္ေရာက္ပီးလဲ မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ ခရမ္းသီးကို ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားရင္ တစ္ျဖည္းျဖည္းအေရာင္ေျပာင္းလာပီးေတာ့ ပုပ္သြားတယ္..အျခားသီးႏွံေတြနဲ႔ မတူဘူး။ မပုပ္ရင္လဲ ေျခာက္သြားတယ္။ ဒါေၾကာင့္တစ္မ်ိဳးစမ္းၾကည့္ဖို႔စဥ္းစားပီ အရမ္းလဲေျခာက္မသြားၾကပ္တိုက္သေလာက္ေလး အပူေပးပီ နဲနဲအေရခြံေလးေတြေျခာက္သြားေအာင္ကင္ထားလိုက္ပါတယ္..  တစ္ပတ္ေက်ာ္မွ မွခ်က္ျဖစ္တာပါ..

ရိုးရိုးခရမ္းသီးႏွပ္ပံုစံမ်ိဳး..
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔နဲ႔
ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔
ခရမ္းသီးၾကပ္တိုက္ထားတာေလးေတြထည့္ပီး၊ ငါးငံျပာရည္လဲနဲနဲျဖန္းပီး ဆားအခ်ိဳမႈန္႔သင့္တင့္ေအာင္ ထည့္ပီးခ်က္လိုက္တာပါ..
နဲနဲႏူးသြားေအာင္ေရေလးထည့္ခ်က္ပါ..အရသာကေတာ့ဘယ္လိုကြာလဲဆိုတာ ခ်က္စားမွသိမွာေနာ္..
ကူးကူးေတာင္ ရိုးရိုးအစိမ္းခ်က္တာထက္ကိုပိုအရသာေတြ႔ေနလို႔ ခက္ေနပီ.. း)

လိုအင္ၾကံဆနည္းလမ္းရဆိုပါေတာ့ေလ.. း)

6 Comments:

sskyaw said...

စားခ်င္စရာေလး ခရမး္သီးႏွပ္ဆို သိပ္ၾကိဳက္တာ ...
ခရမ္းသီးကုိ ဘာနဲ႔ အပူေပးလဲရင္ .. လုပ္စားၾကည့္ခ်င္လို႔ ... :-)

စႏၵကူးေမ said...

ovan နဲ႕အပူေပးတာပါ... မီးေအးေအးနဲ႔ အေပၚက သံျပားလိုခံပီး တင္ထားလဲရပါတယ္..
ဒီမွာေတာ့ မိုးရြာေတာ့ၾကံဖန္ရတာ.. ဟိ

လုလု said...

စားခ်င္တယ္ကြယ္။
နည္းနည္းေလာက္ေကၽြးပါလား။

မိုးစက္အိမ္ said...

လန္းတယ္ဗ်ိဳ ့ တစ္ခြက္ေလာက္ပို ့ေပးပါ :)

moemoestar said...

ကူးကူးက အၾကံပိုင္တယ္ေနာ္...
ဒီမွာလည္း ခရမ္းသီး မေတြ ့ေတာ့ဘူး...

ရံုေလး said...

ကူးးးးးးးးကူးးစ္ ္္္ ္
ေကာင္းမွာေနာ္
ကိုမိုးစက္အိမ္လို
ေျပားသြားမယ္သိလား
တခြက္ေလာက္ လာပို ့ေပးေနာ္

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger