Pages

Sunday, November 15, 2009

မွ်စ္ ေထာင္း

ေဆာင္းတြင္း၀င္လာပီမို႔ ရက္ေဟာင္းေတြေၾကြ၊ ရြက္ရင့္ေတြ နီ၀ါေရာင္ေျပာင္းလို႔ တစ္ေဆာင္းသစ္ျပန္ပီေပါ့။
မိုးတြင္းပိုင္းသာ အသီးႏွံေပါေပမယ့္ ေဆာင္းတြင္းက်ေတာ့ အသီးရြက္နဲနဲပါးသြားတယ္။
အရင္အပတ္က supermarket မွာ မွ်စ္ေလးေတြထုတ္ထားတာေတြ႔လို႔၀ယ္လာတယ္၊ စိတ္ထဲ တစ္ထင့္ထင့္ ရယ္။ ဒီကမွ်စ္ေတြမ်ား ၀ါးကိုပါးပါးလွီးထားသလားေအာက္ေမ့ရေအာင္ ရင့္မာလွပါတယ္။
အိမ္ေရာက္ေရာက္ျခင္းဖြင့္ၾကည့္ေတာ့ မွ်စ္ေလးေတြက အရမ္းမဟုတ္ေတာင္ အေနေတာ္ေလာက္ႏုေနေတာ့ အရမ္းကိုေပ်ာ္သြားတယ္။ ကားေပၚမွာလဲမဖြင့္ရဲဘူး။ အနံ႔က သင္းလႈိင္ေနတာ။
ဒီကေန ၂နာရီေလာက္ကားစီးရတဲ့ ေနရာမွာ ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ဆရာမတစ္ေယာက္ အိမ္ကို လာလည္ေတာ့ အဲဒီေန႔မွာ မွ်စ္တာလေပါ့ေလးခ်က္ထားတာနဲ႔ၾကံဳေတာ့ သူ႔ကိုေကၽြးလိုက္တယ္။
သူကအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတာဘဲတဲ့ သူတို႔ဘက္မွာေတာ့ မွ်စ္မေရာင္းဘူး မွ်စ္အရမ္းၾကိဳက္တယ္ လို႔ ေျပာပါတယ္။ ေအးေလ.. ဒါနဲ႔ဘဲ ကူးလဲ မွ်စ္ကိုဘယ္လိုရွာပံုေတာ္ဖြင့္ရသလဲ ဆိုတဲ့ဇတ္လမ္းအစက ေန ျပန္ခင္းရျပန္ပါတယ္။ ဒီတစ္ေခါက္ေတာင္ ကံေကာင္းစြာ မွ်စ္ေလးတစ္ထုတ္ရတာပါ။
က်န္ေနတဲ့တစ္၀က္ကိုေတာ့ ေက်ာင္းအလြမ္းေျပ၊ အေရွ႔ေတာင္တိုင္းက ကရင္သူငယ္ခ်င္းမေလးေတြ အလြမ္းေျပ ေထာင္းစားဖို႔ စီစဥ္လိုက္ပါတယ္။
ေရခဲေသတၱာထဲက ငရုတ္သီးစိမ္းေတြလိုက္ရွာေတာ့ ေျခာက္ေနပီ၊ ဒါနဲ႔ဘဲ ပန္းရံုေတြၾကားငရုတ္ပင္ကို လိုက္ရွာပီး ငရုတ္သီးစိမ္းလိုက္ခူးရပါတယ္။
မွ်စ္ကိုေရေႏြးပူပူ မွာထပ္ေဖ်ာလိုက္ပါတယ္။ 
ငရုတ္သီးစိမ္း ၁၂ ေတာင့္
မွ်င္ငပိ (ထမင္းစားဇြန္း ၄ပံု ၁ပံုစာ)
ေျမပဲေၾကာ္ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂ မႊာ)
ၾကက္သြန္နီ (၁ ျခမ္း)
ဆားအနဲငယ္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔အနည္းငယ္ဆိုရပါပီေနာ္။ 

ပထမဦးဆံုး ငရုတ္သီးစိမ္းကုိညက္ေနေအာင္ ဆားနဲ႔ေရာေထာင္းပါမယ္။

ေျမပဲေၾကာ္ေတြ ကိုပါ ညက္ေအာင္ထည့္ေထာင္းပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည့္ ဆက္ေထာင္းပီး 
မွ်င္ငပိကို မီးနဲနဲဲျပပီး ထည့္ေထာင္းပါ
ၾကက္သြန္နီထည့္ဆက္ေထာင္းမယ္
ပီးရင္ေတာ့ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့မွ်စ္ေတြကိုေရစစ္ပီး ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ေလာက္သာ ထပ္ထည့္ ေမႊပီး ငရုတ္ဆံုထဲကို စိတ္ၾကိဳက္ ထည့္ေထာင္းပါေလ..
သတိထားေနာ္.. မ်က္စိစင္မယ္.. အဖတ္ေတြလဲ ငရုတ္ဆံုအျပင္လွ်ံက်တတ္ပါေသးတယ္..လက္ေလးနဲ႔ ကာထား။
ေထာင္းပီးပီဆိုရင္ေတာ့ မေမ့မေလွ်ာ့ သံပုရာသီးေလးညွစ္လိုက္မွာ မွ်စ္ေထာင္းအရသာပိုမိုေပၚလြင္လာ မွာေနာ္။   ကဲ ဒီညေတာ့ မွ်စ္ေထာင္းေလးနဲ႔ ထမင္းျမိန္အံုးမွာေသခ်ာတယ္။

ေနာက္ေန႔ေတာ့ ေပါက္ကရစားတယ္ဆိုပီး အႏုနည္းနဲ႔ အဆူခံဖို႔ ျပင္ဆင္ရပါအံုးမယ္။ :P

13 Comments:

ေက်ာပိုးအိတ္ said...

ကူးကူးေရ

စားခ်င္တာစားျပီးအဆူခံရတာ တန္တယ္ေနာ့။
း)

ၾကံဳတုန္းေျမွာက္သြားတာ။

တကယ္ေတာ့ စားခ်င္စရာေလးပါ။ ေပါက္ကရ ဟုတ္ပါဘူး။ သံပုရာသီးေလးပါေတာ့ ပိုသြားရည္က်သြားတယ္။
း)

ေက်ာပိုးအိတ္ said...
This comment has been removed by the author.
subuueain said...

ဗိုက္စာေနတုန္း ေရာက္လာတယ္ကူးေရ အရမ္းၾကိဳက္တဲ့ဟင္း စားခ်င္လိုက္တာ

မိုးေကာင္းသူ said...

ဗုိက္ေတာင္ဆာလာၿပီ ကူးကူးေရ။ မွ်စ္ဆုိ ဘယ္လုိလုပ္လုပ္ႀကိဳက္ပါသည္။
မေရာက္တာလဲ အေတာ္ၾကာသြားလုိ႔ စိတ္ဆုိးနဲ႔အုံးေနာ္။

Shinlay said...

မွ်စ္ကိုဘယ္လိုခ်က္ခ်က္ ႀကိဳက္တယ္။
ေရွ ့ တပ္ထဲလုပ္စားၾကည့္မယ္။
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

Evy said...

စားေကာင္းမယ္ပံုေလး . တစ္ခါမွအဲလိုလုပ္မစားၾကည္႔ဖူးဘူး။ ဒီတစ္ပတ္ပိတ္ရက္မွလုပ္စားၾကည္႔ရမယ္။

Moe Cho Thinn said...

မွ်စ္ေထာင္းတဲ႔။ မၾကားဖူးဘူး။ အရမ္းေကာင္းမွာပဲ။ လုပ္စားၾကည္႔ခ်င္တယ္။ ဒါေပမဲ႔ ငရုတ္ဆုံ မရွိဘူး ညီမရ။ ညီမဆီကပဲ စားသြားတယ္ေနာ္။ သိပ္ေကာင္း။

ရံုေလး said...

ကူးးးးးးကူးးးးစ ္္ ္ ္ ္
အဟင့္.... မွ်စ္ေထာင္းတဲ့
ျမဴးစ ္္ ္ ္ ္ သိပ္ၾကိဳက္တာသိလား

Vista said...

သားေရေတာင္က်တယ္ လုပ္စားအံုးမယ္ ..ေက်းဇူးကူးစ္

rose of sharon said...

မွ်စ္ေထာင္းၾကိဳက္တယ္ကူးကူးေရ

လုလု said...

အခုပဲ ဟုိဘက္အိမ္ကေန ၾကာဇံခ်က္နဲ႕ ေရွာက္သီးသုပ္စားလာတယ္။ ဒီဘက္အိမ္ေရာက္ေတာ့လည္း မွ်စ္ေထာင္းတဲ့။ ေကာင္းလုိက္တာ။ သြားရည္ေတာင္ က်တယ္။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားမယ္၊ အမဲႏွပ္ေလးနဲ႕၊ ဟင္းခါးေလး တစ္ခြက္ေလာက္နဲ႕ဆုိ ရွယ္ပဲ။
အရမ္းေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္။ သိပ္ၾကိဳက္။

မိုးစက္အိမ္ said...

မွ်စ္ေထာင္းက လန္းပဗ်ာ :)

ခ်စ္အုန္းေဖ said...

ဝါးမ်ိဳးတုန္းေတာ့မွာပဲ။

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger