Skip to main content

ငါးအသားလႊာ ကင္ပြန္းခ်က္

အသားငါး မစားတာလဲၾကာပါပီ။ သတ္သတ္လြတ္စားဖို႔ေတာ့ ငါးရယ္၊ ငပိရယ္၊ ငံျပာရည္ရယ္ကို မစြန္႔လႊတ္ ႏိုင္ေသးတာေၾကာင့္ရဲရဲ၀ံ့မေၾကျငာရဲေသးပါဘူး။ ညီမေလးကေတာ့သတ္သတ္လြတ္စားဖို႔ကို တိုက္တြန္းေနေပမယ့္ ကၽြန္မကေတာ့ဆင္ေျခဆင္လက္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔မစားျဖစ္ေသးပါဘူး။  အသား/ငါးမစားဘူးဆိုေတာ့ သိတဲ့သူေတြက ေတာ့ရီေနေရာ့မယ္။ ကူးကူးအသား ငါး ေကာင္းေကာင္းကိုမခ်က္တတ္ဘူး။ ငါးကိုစားေတာ့စားခ်င္တယ္။ ေစ်းထဲသြားငါးတန္းေရာက္တိုင္း ၀င္၀င္ ေငးပါတယ္။ ငါးေတြက မ်က္လံုးျပဴးျပဴးနဲ႕ၾကည့္ေနတာ ေတြ႕ရင္မစားရဲေတာ့ဘူး။ အဟမ္း..သူမ်ားခ်က္ထားရင္ေတာ့ စားပါတယ္။ ခ်က္ေကၽြးမယ့္သူမရွိတဲ့အခုလို အခ်ိန္မ်ိဳးမွာေတာ့ ငါးစားခ်င္ အသားခ်ည္းသတ္သတ္ လႊာေရာင္းတ့ဲဟာေတြ၀ယ္စားပါတယ္။ (ေျပာရင္းဆိုရင္းမွ ငါးေခါင္းဟင္းေလးစားခ်င္လိုက္တာ)
ငါးအသားလႊာေတြကို ကင္ပြန္းရြက္နဲ႔ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး စိမ့္စိမ့္ေလးခ်က္နည္းေျပာျပမယ္ေနာ္။
ငါးကုိေရေသခ်ာထပ္ေဆးပီး ဆားနဲ႔နယ္၊ ေရနဲနဲမွာ ဂ်င္း တစ္ျပားရိုက္ထည့္၊ ငါးငံျပာရည္ နဲနဲထည့္ပီး အရင္ ျပဳတ္လိုက္ပါမယ္။
သိပ္ၾကာဖို႔မလိုပါဘူး။ ငါးၾကက္ေလာက္တာနဲ႔  ခဏခ်ထားပီ ဒယ္အိုးတင္ ဆီပူေအာင္ထားပီး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ ဂ်င္းနဲနဲ၊ ငရုတ္သီး ကိုထည့္ပီးဆီသတ္ပါမယ္။ ပီးရင္ေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ေတြထည့္၊
ႏူးေအာင္ဆက္တည္ပါမယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ၾကီးကိုႏွစ္ျခမ္းျခမ္းထည့္ပီး ဂ်င္း၊ ငံျပာရည္နဲ႔ျပဳပ္ထားလို႔ ေမႊးေနတဲ့ငါးအသာေတြထည့္ပါမယ္။။ အေပ့ါငံစိတ္ၾကိဳက္ထည့္ပီး ေနာက္ဆံုး မွာေတာ့ နံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ရင္..အရမ္းကိုအရသာရွိ၊ ေမႊးလဲေမႊး၊ ခ်ဥ္စပ္ပီး စိမ့္ေနေအာင္ေကာင္းတဲ ငါးအသားလႊာ အခ်ဥ္ဟင္းေလးရပါပီး။ နံနံပင္ကေလ ဒီမွာ၀ယ္လို႔မရပါဘူး။ မာမီ ကနံနံေစ့ေလးေတြ ပို႔ထားေပးေတာ့ ကူးအိမ္ေနာက္က ပန္းအိုးေလးထဲ ထည့္စိုက္ထားတာ.. စားဖို႔အခ်ိန္ မတန္ေသးဘူး ဒါေပမယ့္ နမ္းၾကည့္ေတာ့ အနံ႕စူးစူးေလးက ထြက္ေနပီဆိုေတာ့ ဟင္းအေပၚထပ္အုပ္လိုက္ပါတယ္။ း)


ေဘာစကိုင္းသီး နဲ႔အရြက္ ပံု ေပ်ာက္သြားလို႔ ျမင္ဖူးခ်င္သူမ်ားအတြက္ ပံုျပန္တင္ထားေပးတယ္..
ေဘာစကိုင္း ေတာ့ပစ္မွာျပန္သြားၾကည့္ၾကပါေနာ္.. းP




Comments

  1. စားခ်င္စရာေလးဟယ္။ နံနံပင္ေလးက ဘာေလးနဲ့တူမွန္းမသိဘူး။ နံနံပင္ရုပ္မထြက္ေသးဘူး :)

    ReplyDelete
  2. ၾကိဳက္တယ္.. စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  3. ဟုတ္ပါ့ေနာ္.. တစ္ရြက္ႏွစ္ရြက္ သာ ၾကီးေသးတာ.. အပင္ေပါက္ေလးေတြ.. ဟီးးးဟီးး

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ...
    ငါးနဲ ့ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ဟင္းလည္းႀကိဳက္တယ္
    ပဒတ္စာနဲ ့ဟင္းခ်ိဳခ်က္လည္းႀကိဳက္တယ္...

    ReplyDelete
  5. တူေနျပီ... ငါးဟင္းေလးစားခ်င္လို.ေစ်းသြားတိုင္း ငါးေတြကမ်က္လုံးျပဴးနဲ႕ၾကည့္ၾကည့္ေနတာမို.တျခားခ်က္စရာပဲ ဝယ္ျပီးျပန္ျဖစ္တယ္ ။

    ငါးနဲ.ကင္ပြန္းခ်ဥ္ ထမင္းသိပ္ျမိန္မွာပဲ။စားခ်င္သြားျပီ။:-)

    ReplyDelete
  6. ကူးကူးေရ ႕ ႕ ႕
    မမလုလည္း အဲ့ဒီလုိ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေတြဆုိ သိပ္ၾကိဳက္တာ။ ေဘာစကုိင္းရြက္ႏုေလးေတြနဲ႕ တုိ႕စားရရင္အမုိက္ပဲ။
    ဒါမွမဟုတ္လည္း တညင္းသီးႏုႏုေလးေတြနဲ႕ေပါ့။
    ရွလြတ္

    ReplyDelete
  7. ခ်စ္အုန္းေဖDecember 5, 2009 at 12:23 AM

    1. ငါးၾကက္ေလာက္= ငါး၊ၾကက္သား၊ေလာက္ေကာင္ or ငါးက်က္ခါနီး??
    2. ဂ်င္း တစ္ျပားရိုက္ = ဂ်င္းကိုတျပားတည္းရိုက္ထည့္ or ဂ်င္းဒါးျပားရိုက္???

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ