Skip to main content

မန္က်ည္းပြင့္

မန္းက်ည္းရြက္ႏုေလးေတြၾကိဳက္ၾကလားဟင္။
ကၽြန္မေတာ့အရမ္းၾကိဳက္တယ္၊ မန္းက်ည္းရြက္ႏုေလးေတြကို ဆီစိမ္းေလးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီေလးနဲ႔သုပ္စား။
ေကာင္းမွေကာင္း။
အိမ္မွာ မာမီက မန္က်ည္းပင္ေသးေသးေလးေတြစိုက္ထားေပးတယ္ေလ..
အဲဒါ မန္းက်ဥ္းရြက္ႏုေပၚခ်ိန္မဟုတ္လဲ ကၽြန္မ စားဖို႔ တစ္ခါစာေတာ့ အျမဲလိုလိုရတတ္တယ္။
ဒီတစ္ခါနဲနဲအဆင့္ျမင့္သြားပီ။ အရြက္တင္မက အဖူးေရာအပြင့္ပါ စားတယ္။
ရံုးပိတ္ရက္က ေစ်းမွာ အပြင့္ေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔လို႔ အဖူးေလးကို ကိုက္ျမည္းၾကည့္ေတာ့ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး မို႔ ငပိခ်က္ေလးခ်က္စားရေကာင္းမယ္ဆိုပီး၀ယ္လာတာပါ။
အိမ္ေရာက္ေတာ့ အဖူးအပြင့္ေလးေတြ..နဲနဲသုပ္စားတယ္၊ ေကာင္းတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ စိမ္းစားငပိေလးနဲ႔ ငပိခ်က္ေလးလဲခ်က္စားတယ္။ ေကာင္းမွေကာင္း။  း)))

Comments

  1. ေဆာင္းႏွင္း အၾကိဳက္ဆံုးးး အစားးအစာ ...
    မစားရေတာင္ ေတာ္ေတာ္ၾကာေပါ့ ...

    ရန္ကုန္မွာေတာ့ ေတာ္ေတာ္ ႏုႏု ရဖို႕ခက္တယ္ ..

    ReplyDelete
  2. အင္း စားခ်င္တယ္...ပိုလြမ္းေအာင္ ကူးကူးကေတာ့ လုပ္ၿပီ...

    ReplyDelete
  3. ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ.. မန္က်ည္းရြက္မစားရတာ ၾကာလွျပီ

    ReplyDelete
  4. ေကာင္းလိုက္တာ..မစားရတာ ၾကာလွၿပီ...မန္က်ည္းဖူးေလးေတြဆုပ္၊ အ၀ါေရာင္အလံုးေလးေတြလုပ္ၿပီး ေရာင္းတာကို ပုစြန္ေျခာက္ငပိနဲ႔ေၾကာ္စားတာ သိပ္ႀကိဳက္တာ။ မန္က်ည္းရြက္ေၾကာ္လည္း ႀကိဳက္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  5. မ လာလည္သြားပါတယ္ ခင္ခြင္႕ၿပဳေနာ္
    မစူးႏြယ္အိမ္သြားသြားရွဳပ္ရင္း မဆီလည္းလာရွုပ္တာ
    မန္က်ည္းရြက္ႏုသုပ္ ညီမလည္းတအားၾကိဳက္တယ္သိလား..

    ReplyDelete
  6. မန္က်ည္းပြင့္ မစားဖူးဘူး..
    မန္က်ည္းရြက္ခ်ဥ္ေရေတာ့ မၾကာမၾကာစားဖူးတယ္..
    ကူးကူးေရ..
    ရက္စက္တာကို လာဖတ္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူး..
    ဟီးးဟီး

    ReplyDelete
  7. @ ေဆာင္း.. ဟုတ္တယ္. ရန္ကုန္မွာ အႏု၀ယ္ဖို႔ မလြယ္ဖူး။ အပင္ရွိရင္တစ္မ်ိဳးေပါ့.. ကူးတို႔ ဒဂံုမွာေလ သူမ်ားလာလာေရာင္းတယ္၊ အပင္ေပၚတက္ပီးခူးတဲ့ကေလးေတြ
    ကာရံ.. း) ဟုတ္ပါ့ေနာ္.. အခုရွိတုန္းေလး တင္ထားတာပါ ႏွိပ္စက္တာဟုတ္ပါဘူး။ ေနာက္ မရွိတဲ့ေနရာေရာက္ရင္ အလြမ္းေျပၾကည့္လို႔ရေအာင္

    စူးႏြယ္။ အလံုးေလးေတြဆုပ္ပီးေရာင္းတာ.မစားဖူးေသးဘူး. စားၾကည့္ခ်င္တယ္။

    ေက်ာ္ႏွင္းဆီ.. ဟုတ္ခင္လို႔ရပါတယ္။ ဟီးဟီး..

    ေပါက္စ္္ ္ ္ ္ ္.... ရက္စက္တယ္.. း))

    ReplyDelete
  8. ဟယ္ မန္က်ည္းရြက္ႏုသုတ္ေလး စားခ်င္လာျပီ... ရွလြတ္.. ပံုေတြ႔တာနဲ႔ သေရ က်လာတယ္...

    ReplyDelete
  9. မန္က်ည္းရြက္သုတ္ေလး မစားရတာ တကယ္ပါ ႏွစ္နဲ႔ခ်ီၿပီ၊ အဲဒီထဲမွာ အေမသုတ္တာပုိၾကဳိက္တယ္၊

    ReplyDelete
  10. စားခ်င္လိုက္တာ..မန္က်ည္းရြက္ရွာ ၿပီး စႏၵကူးေၿပာ သလိုသုတ္စားၾကည့္မယ္..

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ