Skip to main content

ဟိုမေရာက္ဒီေရာက္

ေကာ္ဖီမေသာက္တတ္ဘူး။ ဒါေပမယ့္ သူငယ္ခ်င္းေတြတိုက္ရင္ေတာ့ တစ္ငံုႏွစ္ငံု ၾကိတ္မွိတ္မ်ိဳခ်တတ္တယ္။
ရန္ကုန္ေရာက္တုန္းသူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က Cafe Aroma မွာ ခ်ိန္းေတာ့ ေကာ္ဖီထပ္မ်ိဳခ်ရျပန္တယ္။ 
ေကာ္ဖီဆိုတာဘယ္လိုအမ်ိဳးစား၊ ဘာေတြရွိမွန္းလဲမသိဘူး၊ အထူးသျဖင့္ star buck ေရာက္ရင္အရမ္းေခါင္းစား တယ္။ ဘာမွာလို႔မွာရမွန္းမသိဘူးရယ္။  ေကာ္ဖီခါးတဲ့အရသာမၾကိဳက္ဘူး။  instant coffee ေတြေတာ့ ႏို႔မႈန္႔ ေတြအမ်ားၾကီးေရာျပီးသံုးလ (၁)ခါေလာက္ေသာက္တယ္၊ တစ္ႏွစ္လံုးေနမွ ၂ ခါေလာက္လဲေသာက္ေသးတယ္။
Cafe Aroma ကအရင္တုန္းကေတာ္ေတာ္ေကာင္းတဲ့ဆိုင္ပါ၊ အခုေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးစုတ္ျပတ္ေနပီ၊ အစားေသာက္ေတြေရာ..ေကာ္ဖီီေလးကေတာ့ ခ်စ္စရာေလးပါ..အသည္းပံုေလးနဲ႔... 
အဲလိုဘဲ..အသည္းပံုရွိေသးတယ္။ KL မွာ...  မာမားဆိုင္ကငါးေၾကာ္..အသည္းပံုေလးနဲ႔...
ရွားရွားပါးပါးမို႔ဓာတ္ပံုရိုက္လိုက္တယ္ေနာက္သြားစားလဲ ငါးေၾကာ္ေတြကအသည္းပံုေတြထပ္ေတြ႔ရျပန္တယ္။

ဖုန္းနဲ႔ရိုက္ေတာ့နဲနဲေတာ့၀ါးတယ္။  ေရႊတိဂံုေပၚတက္တယ္...  စိတ္ေအးခ်မ္းလို႔သြားထိုင္ေနေသးတယ္။  သူငယ္ခ်င္းေလးကေတာ့ ဘုရားကန္ေတာ့ေနေတာ့ကၽြန္မ ဟိုေငးဒီေငးလုပ္ဖို႔အခ်ိန္ရတယ္။  ဘုရားေပၚကဆင္းေတာ့ ေမွ်ာ္စင္ကၽြန္းလိုက္ပို႔တယ္။  ခရစၥမတ္ သစ္ပင္တဲ့.. ကၽြန္မၾကည့္တာ ေစတီပံုတုပီး လုပ္ ထားသလားလို႔။  


 


ဆာကူရာ အထပ္(၂၀)က စားစရာရွားလို႔သြားစားခဲ့တဲ့ ဆန္း၀ွခ်္...








ေယာမင္းၾကီးလမ္းနား ရွမ္းဆိုင္ကစားခဲ့တဲ့အသားလံုးေခါက္ဆြဲ..

ဒါကေတာ့မသထာေရစာလိုက္ေကၽြးထားတဲ့ ဦးကပ္စီးရဲ႕ mustafa နားက ကုလားထမင္း..
ပန္ကိုး ကၽြန္းေပၚက ငါးစပ္စပ္ဟင္း....
လန္ကာ၀ီက ဘာဂါ..
ဘာလီပင္လယ္ေသာင္ေျခက ငါးကင္..
boracay က အုန္းပင္.
အုန္းပင္အရိုက္ေကာင္းလို႔ အုန္းသီးျပဳတ္က်တာ ကၽြန္မေရွ႔တစ္လွမ္းေလာက္မွာဘဲ...ေနာက္ဆို အုန္းပင္ ေအာက္တည့္တည့္ ဓာတ္ပံုမရိုက္ဖို႔ဆံုးျဖတ္လိုက္တယ္။

Comments

  1. အုန္းစိမ္းရည္ေသာက္ခ်င္တယ္။ ေတာ္ပါေသးရဲ့၊
    အုန္းသီးနဲ ့မထိလို ့။

    ReplyDelete
  2. ငါးကင္ေလးက တကယ္စားခ်င္စရာ
    အုန္းေရနဲ႕ဆို သိပ္မိုက္

    ReplyDelete
  3. ဟုတ္ပကူးေလးရယ္ ႕ ႕ အုန္းသီးသာ ထိလုိ႕ကေတာ့ မလြယ္ဘူး။
    ငါးကင္ေလးလည္း ၾကိဳက္တယ္။
    အသည္းေတြ ၂ ထပ္ကြမ္းျဖစ္ေနတာလား။
    ဓာတ္ပံုေလးေတြ အမ်ားၾကီး ၾကည့္သြားတယ္ေနာ္။
    ခ်စ္တဲ့
    မမလု

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ႕......

    ကုလားထမင္းပဲစားခ်င္တာ.......။

    ခင္မင္ျခင္းအားျဖင့္....
    ဏီလင္းညိဳ

    ReplyDelete
  5. ဦးကပ္ေစးဘယ္သူလဲသိခ်င္တယ္ေၿပာၿပပါ။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ