Pages

Saturday, March 19, 2011

ခ်ဥ္ေပါင္နီသီးေဖ်ာ္ရည္

ဒီတစ္ခါေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္သီးအေျခာက္ေလးေတြကိုေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္ေသာက္ရေအာင္။  ငယ္ငယ္တုံးကလမ္းေဘး တြန္းလွည္းသယ္မွာေသာက္ဖူးတဲ့ဇီးေဖ်ာ္ရည္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္ပါ။
ခ်ဥ္ေပါင္ပင္အရိုးေရာက္အရြက္ပါနီတဲ့အပင္ကိုေတြ႔ဖူးၾကလားမသိဘူး။ တစ္ခ်ိဳ႕ကအိမ္မွာအလွစိုက္ပန္းပင္ အေနနဲ႔စိုက္ၾကတယ္။ အဲဒီအပြင့္ေလးေတြေၾကြအသီးေတြသီးလို႔ရင့္လာရင္အထဲက အဆံကိုထုတ္ အခြံေလးေတြ ဘဲအေျခာက္ခံျပီးသိမ္းထားလို႔ရတယ္။ ေဖ်ာရည္လုပ္ေတာ့မယ္ဆိုမွ အဲဒီခ်ဥ္ေပါင္သီးအေျခာက္ေလးေတြကို ေရေလးနဲ႔တစ္ခါေလာက္ေဆး၊ ဆားနဲနဲ (နည္းနည္းမွနည္းနည္း)ေလးထည့္ျပီးေရနဲ႔ျပဳပ္ပါမယ္။
ျပီးရင္ေတာ့ အေအးခံ။ သၾကားရည္ထည့္၊ ေရခဲထည့္၊ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီးေဖ်ာ္ရံုပါဘဲ။ အေရာင္ေလးက လဲ နီနီရဲရဲေလးနဲ႔ ခ်ဥ္ျပံဳးျပံဳးေလး.. တစ္ခါေသာက္မိရင္ ၾကိဳက္သြားမွာေသခ်ာတယ္။ ရင္လဲေအးတယ္ရွင့္။
ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္း ထိုင္းက အမၾကီးေဖ်ာ္တိုက္တာပါ။ စိတ္၀င္စားတဲ့သူမ်ားရွိရင္စမ္းၾကည့္လို႔ရေအာင္ တင္ေပး လိုက္ပါတယ္ေနာ္။

6 Comments:

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အေမ႔အိမ္မွာ အဲဒီခ်ဥ္ေပါင္နီေတြ ရွိတယ္.. ပန္းအလွအေနနဲ႔စိ္ုက္ရင္လည္း တစ္ပင္လံုး နီနီရဲရဲေလးမို႔ သိပ္လွတယ္.. အဲ အသီးကိုေဖ်ာ္ေသာက္ရတာေတာ႔ သိဘူး
ဒီတစ္ခါ အေမ႔ကို အသီးသီးရင္ အေျခာက္လွန္းထားေပးဖို႔ ေျပာဦးမွ း)
လုပ္ေသာက္ဦးမယ္ စိတ္၀င္စားတယ္။
ေက်းဇူး ေနာ္ ကူးကူးေရ

rose said...

ခ်ဥ္ေပါင္နီ ေဖ်ာ္ရည္ေလးက ေသာက္ခ်င္ စရာေလး။ အေရာင္ေလးက ဆြဲေဆာင္မႈ ရွိတယ္။ အစ္မကူးကူး ေျပာမွ ခ်ဥ္ေပါင္ဖူးယုိ ေတာင္ စားခ်င္လာျပီ။

Anonymous said...

ထုိင္းက အစ္မႀကီးေဖ်ာ္တိုက္တာ ဆိုတာ ေသခ်ာတာေပါ့... အစ္မရာ...

ထိုင္းေတြ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မစားၾကဘူးဗ်.... ခ်ဥ္ေပါင္သီးကို အဲ့လိုပဲ စားေသာက္ၾကတယ္..

သူတို ့ပဲ စားလိုက္ၾကတဲ့ အခ်ဥ္နဲ ့ အခ်ဳိ... ဒါမယ့္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ မစားတာေတာ့ အ့ံေအာတာ လက္ပါလန္တယ္ဗ်ာ....

အစ္မရဲ့ ပိတ္သတ္တေယာက္...

...အလင္းစက္မ်ား

Sandakuu said...

အမေတြ႔တဲ့ထိုင္းေတြစားတယ္ေမာင္ေလးေရ..
ဒီမွာခ်ဥ္ေပါင္စားခ်င္ရင္ သူတို႔ျခံထဲမွာ သြားေတာင္းခူးရတာသိလား...
သူတို႔အခ်ဥ္ခ်က္စားတယ္..အခ်ိဳလဲစားတယ္..

ေငြစႏၵာ said...

ကူးကူးေရဒီကလူမဲေတြကခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မစားဘူး၊အသီးအစိုကုိ
ဂ်င္း၊ဆား၊သၾကားနဲ႕ႀကိုၿပီးေဖ်ာ္ရည္ပဲေသာက္ၾကတာ။

Anonymous said...

ေဖ်ာ္ရည္ေလးက လွလုိက္တာ အရသာရိွမွာဘဲ..
ေဆာင္း

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger