Pages

Sunday, June 19, 2011

ပဒဲေကာ ဒန္႔သလြန္ဟင္းခါး

ျခံထဲမွာတူးဆြရင္းနဲ႔ အျမစ္ဥေလးေတြ႔တယ္။ ဥေလးေတြက စိုေနေသးတယ္..ျပီးေတာ့ဂ်င္းနဲ႔လဲခပ္ဆင္ဆင္မို႔ ဂ်င္းထင္ျပီးေျမထဲျပန္ျမဳပ္ထားတယ္... လြန္ခဲ့တဲ့ ၁ လေလာက္ကေပါ့။ အခုတစ္ေလာမုန္တိုင္းခဏခဏ ၀င္တာေၾကာင့္မိုးေတြက ေတာ္ေတာ္သည္းတယ္။  အဲဒီညေလးေတြကအေညွာင့္ေပါက္အပင္ေလးေတာင္  ၾကီးလာပါေရာ။  ေစ်းမေရာက္ျဖစ္တာၾကာေတာ့အိမ္မွာ ဂ်င္းမရွိေတာ့တာနဲ႔ အပင္တစ္ပင္ ဆြဲႏႈတ္လာခဲ့တယ္ ဂ်င္းထင္ျပီး ပဲခ်က္မလို႔လုပ္တုံးအနံ႔ကတစ္မိ်ဳးေလးျဖစ္ေနတာမို႔..  အြန္လိုင္းမွာရွာရင္းနဲ႔ ပဒဲေကာပင္မွန္း သိ ရတယ္။ ဂ်င္းမျဖစ္လဲ၀မ္းသာတယ္။  ပဒဲေကာဆိုတာ ဒီမွာ၀ယ္လို႔ရတာမဟုတ္၊ပဒဲေကာပင္စည္ႏုႏုေလး   
ေတြ ငပိခ်က္ေလးနဲ႔တို႔စားအရမ္းေကာင္းတယ္။
အိမ္မွာဆိုရင္မာမီက ပဒဲေကာပင္ေလးေတြစိုက္ထားတယ္။ ေမာင္ေလးက သိပ္ၾကိဳက္၊  ထမင္းစားရင္ တို႔ တို႔ စားတတ္တယ္။  ကၽြန္မလဲစားတယ္.. တစ္ခါတစ္ေလေပါ့၊ ေမာင္ေလးလိုေတာ့ ထမင္းစားတိုင္း ပဒဲေကာ မရွာ တတ္ဘူး။ 
ျခံထဲမွာလဲအပင္ေလးေတြအမ်ားၾကီးဆက္ထြက္လာတာမို႔..  ေသခ်ာေျမဆြျပီးထားခဲ့တယ္။  တူးလာတဲံ  ပဒဲေကာဥကိုေတာ့ ရခိုင္မုန္႔တီခ်က္စားမယ္လို႔ ညီမေလး၀မ္းကြဲကို ဖုန္းဆက္လွမ္းတိုင္ပင္ျပီးေတာ့ ဟင္းရည္ ခ်က္တာဟုတ္ပါျပီး၊ မုန္႔ဖတ္မွမရွိတာ... ဟုတ္လဲဟုတ္တယ္.. ဒီမွာ ထိုင္းကလာတဲ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲ အျပားနဲနဲ ေသးတဲ့ဟာကိုမုန္႔ဖတ္လုပ္စားရတာ။  အခုအဲဒီအျပားေသးေသးေတြမ၀င္ေတာ့ဘူး၊ ေကြးသယို လို ဆန္ျပားၾကီးေတြဘဲရွိေတာ့မယ္။  ဒါနဲ႔ဘဲ.. ဟင္းခါးခ်က္ျဖစ္တယ္။ 
ဒန္႔သလြန္ပင္အကိုင္းျဖတ္ျပီး စိုက္ထားတာ..အရြက္စားဖို႔ နီးနီးနားနားကိုယ့္အိမ္ေဘးမွာသြားခူးမယ္ေပါ့..
အရြက္ကမတက္လာဘူး..တက္လာတဲ့နဲနဲကေန အပြင့္ေတြပြင့္ အသီးေတြအရင္စသီးပါေလေရာ.. ဒါနဲ႔ ကိုယ္ စိုက္ထားတဲ့အပင္ေလးက ဒန္႔သလြန္သီးေလးေတြခူးလာျပီး ျခံထဲက မုန္လာပင္ေပါက္ေလးေတြပါေရာျပီး၊ ဟင္းခါးခ်က္ေသာက္တယ္။
  1. ပဒဲေကာ ပင္စည္ (သို႔) အျမစ္ဥ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏိုင္ႏိုင္
  3. ငရုတ္သီးစိမ္း (၃) ေတာင့္
  4. knorr ၾကက္သားခဲ ေလးပံုတစ္ပံု
  5. ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔
  6. ဒန္႔သလြန္သီး + မုန္လာပင္ေပါက္ (သို႔မဟုတ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး)
  7. ဆားအနည္းငယ္ 
  8. စိမ္းစားငပိ အနံ႔ေလးရတယ္ဆိုရံုေလာက္သာ.... 
ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴႏိုင္ႏိုင္+ ငရုတ္သီးစိမ္း+ ပဒဲေကာင္ပင္စည္ကိုျဖတ္၊ ဒါမွမဟုတ္ အျမစ္ကို အခြံႏႊာျပီးညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ေရေႏြးဆူဆူထဲထည့္ျပီး knorr ၾကက္သားခဲေလးထည့္ပါ။ 
ဒန္႔သလြန္သီးကိုအရင္ထည့္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ဆက္တည္ပါ၊ ႏူးေလာက္မွ..စိမ္းစားငပိအနည္းငယ္၊ ဆားနဲ႔.. မုန္လာပင္ေပါက္ကိုအုပ္ျပီး.. ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ခတ္ပါ။
အခုတစ္ေလာအစားေသာက္ပ်က္ေနသူမ်ားအတြက္ေရာ.. ရႈးရွဲေသာက္ခ်င္သူမ်ားအတြက္ပါ.. ထမင္းျမိန္ေစ မယ့္ ဟင္းခါးတစ္ခြက္ပါ။ 

4 Comments:

SHWE ZIN U said...

ကူးကူး ေရ

စားခ်င္စရာေလး

Anonymous said...

ဟယ္..ကူးကူးရယ္..လက္ဆိပ္ရွိလိုုက္တာ။ အဲဒီလိုု ခူးရတာတိုု ့၊ ျမင္ရတာတိုု ့ဆုုိ ဒိုု ့ကသိပ္ေပ်ာ္တာ။ ၾကည့္လိုု ့ကုုိမ၀ႏုုိင္ဘူး။ အားက်တယ္။ စားခ်င္တယ္။ သေဘာက်တယ္။
အိုုင္အိုုရာ

T T Sweet said...

ပဒဲေကာလဲမရွိ။ ဒန္႔သလြန္သီးလဲ မရွိတဲ႔ အရပ္မွာမွ ... အဟင္႔ ... း(

Anonymous said...

naturally like your web-site but you have to test the spelling on several of your posts.
Several of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to
tell the reality nevertheless I'll surely come back again.

Review my webpage: ranger forum

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger