Skip to main content

မုန္႔ကၽြဲသည္း

မုန္႔ကၽြဲသည္း... အရမ္းၾကိဳက္တယ္။  ျမန္မာျပည္က မုန္႔ကိုေတာ့ ဘယ္မွီပါ့မလဲေလ။
ဒါေပမယ့္အရသာေတာ္ေတာ့္ကိုတူတယ္... Farmer's market က၀ယ္လာတာ။ 

Comments

  1. ေအာ္ ေခါင္းစဥ္ျမင္လိုက္႕ေတာ႕ ကိုယ္႕စားခ်င္တာနဲ႕အၾကံတူေနလို႕ ဘယ္လိုလုပ္သလဲ ၾကည္႕ရေတာ႕မယ္ဟဲ႕ဆိုျပီး ေအာက္လဲက်ေရာ ၀ယ္လာတယ္တဲ႕ လူဇိုးးးးးးး))))

    ReplyDelete
  2. စႏၵကူး ျမန္မာျပည္အလည္ျပန္လာရင္ တီတင့္ကိုဆက္သြယ္လိုက္ေနာ္။
    မုန္႔ကြ်ဲသည္းလုပ္ေကြ်းမယ္ :P
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  3. လာယူသြားမလားလို့လာေခ်ာင္းတာ.ဟီဟီ အၾကံၾကီးတယ္...

    ReplyDelete
  4. မဒမ္ကိုး... ကူးလဲလုပ္ခ်င္တယ္အဲဒီမုန္႔ကို.. မလုပ္တတ္ဘူး။ မမလု ကိုသြားေျပးေမးထားလိုက္အံုးမယ္။ ေနာက္မွ လုပ္နည္းတင္ေပးမယ့္ေနာ္။
    ျပာရည္လိုတာသိတယ္.. ျပာမွမရွိဘယ္လိုလုပ္ရပါ့.. း)

    တီတင့္... မုန္႔လုပ္နည္းေျပာျပေနာ္... အရမ္းကိုၾကိဳက္တာ.. ကိုယ္မလုပ္တတ္လို႔သာ.. ျမန္မာျပည္ျပန္ရင္ အရင္ဆံုးေျပးလာခဲ့မယ္။

    ခ်စ္စံ.. ယူသြား...အကုန္.. ရက္ေရာတယ္.. ဟီးးးး

    ReplyDelete
  5. မုန္႔ကြ်ဲသည္း
    အသားကုန္ၾကိဳက္...
    ထသီးမုန္႔ (ထန္းသီးမုန္႔)လဲၾကိဳက္တယ္..။
    (အျဖဴေရာင္)


    ေပါက္

    ReplyDelete
  6. မုန္ ့ကဲြ်သည္း သိပ္ျကိုက္တာ တခါ ရန္ကုန္ျပန္ေရာက္တဲ့ ၇ရက္ ေျမာက္မွာ လမ္း၃၀ က ေစ်းမွာ ေရာင္းတာ ၀ယ္စားတာ တခါတည္း ေလ်ာဘရားသား ျဖစ္သြားတယ္။ ေနာက္ဆံုး လက္က်န္ တလလံုး ရန္ကုန္မွာ ဘာမွ မစားရဘဲနဲ ့ဆန္ျပဳတ္နဲ ့ဘဲ ျပီးခဲ့ရတယ္။

    မုန္ ့ကြ်ဲသည္း ဆုိေတာ့ ကူးကူးမ်ား လုပ္တတ္သလား ဆုိျပီး ၀မ္းသာအားရ နဲ ့ ... ၀ယ္လာတာ ဆုိေတာ့ ငတ္ျပီး ျပန္သြားရတယ္။

    ReplyDelete
  7. ကူးကူးမ်ား လုပ္စားသလားလို႔ အေျပးအလြား လာၾကည္႕တာ
    ဝယ္စားတာနဲ႔တိုးသြားတယ္
    ငယ္တုန္းက တအားစားရတာ မုန္႕ကၽြဲသည္းကို
    ၾကိဳက္တယ္
    ခုလည္း ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  8. မုန္ ့ကႊ်ဲသဲ လုပ္နည္းမ်ား တင္သလားလို ့..ဝယ္လာတာတဲ့..ဟြန္ ့

    ReplyDelete
  9. လုပ္တတ္ပါဘူးဆို..

    ReplyDelete
  10. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure
    whether this post is written by him as nobody else know such detailed
    about my problem. You're incredible! Thanks!

    My web blog ... ranger forum

    ReplyDelete
  11. A person necessarily lend a hand to make severely posts I might state.
    This is the first time I frequented your website page and to this point?
    I amazed with the research you made to make this particular submit extraordinary.
    Great activity!

    Here is my homepage ... ford ranger forum

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ