Pages

Tuesday, April 3, 2012

ပဲပုပ္ လုပ္ရေအာင္

 
ပဲပုပ္လုပ္ဖို႔ၾကိဳးစားေနတာၾကာျပီ။ တစ္ခါမွမေအာင္ျမင္တာနဲ႔ဘဲ...လက္ေလွ်ာ့ထားတာ ၅ လ ေလာက္ရွိျပီ။ အရင္လကရန္ကုန္ျပန္ပီးပဲပုပ္အစိုေလးေတြသယ္လာေသးတယ္။
ဒီေရာက္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ဂ်င္းနဲ႔ ခ်က္စားတာ စိမ့္ေနတာဘဲ။ ပဲပုပ္အေျခာက္ေတြထက္ ပဲပုပ္အစိုကိုပိုႏွစ္ျခိဳက္တယ္။
ပဲပုပ္အစိုလုပ္နည္းမ်ိဳးစံုရွိေပမယ့္ ကၽြန္မႏိုင္ငံျခားေရာက္ကာစ ခ်င္းအမ်ိဳးသမီး ဆရာကေတာ္တစ္ေယာက္လုပ္ေပးတဲ့ပဲပုပ္အရသာ ကၽြန္မဘယ္ေတာ့မွမေမ့ဘူး။
အရသာက မဆိုစေလာက္ေလးခါးျပီး စိမ့္လိုက္တာအရမ္းဘဲ.. လတ္လဲလတ္ဆတ္ တယ္။ အဲဒီပဲပုပ္မ်ိဳးလုပ္ဖို႔စမ္းေနတာမေအာင္ျမင္ဘူး။
သူထမင္းေခၚေကၽြးျပီး ေနာက္လဲေ၀းေတာ့မေရာက္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ႏွစ္ပတ္ေလာက္ေန ေတာ့ သူတို႔ အျခားႏိုင္ငံေျပာင္းသြားပီ။
ဒီတစ္ခါေတာ့ ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာသိပ္မေ၀းတဲ့ ေက်ာင္းမွာ ပညာေတာ္သင္လာတဲ့ ခ်င္းမိသားစုထပ္ေရာက္တာနဲ႔သူ႔ဇနီးသည္ဆီမွာပဲပုပ္လုပ္ ေပးဖို႔သြားေတာင္းဆိုပါတယ္..
  1. ပဲပုပ္လုပ္ဖို႔ကေတာ့ soy-bean ပဲကို တစ္ညေရစိမ္၊ pressure cooker နဲ႔ ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ရပါတယ္။ ျပဳပ္ျပီးရင္ ေရကိုစင္ေအာင္စစ္၊ အေအးခံ...
  2. သဖန္းရြက္ေတြကို ေရေဆး၊အ၀တ္နဲ႔သုတ္ပီး ျပဳပ္ထားတဲ့ပဲေတြကိုထည့္..လံုေအာင္ အုပ္ျပီး အထုပ္ေသးေသးေလးေတြထုပ္ျပီး ပိတ္စအျဖဴအပါးနဲ႔စီထုပ္  ထားပါတယ္။ အဲဒါကို ပလတ္စတစ္ ဗန္းထဲထည့္၊ အေပၚကအရြက္ေတြထပ္ဖံုးျပီး အ၀တ္စေလးနဲ႔ထပ္အုပ္ထားတာပါ။ ေနရွိရင္ ေနျပ ထားျပီး ၃ ရက္ဆို စားလို႔ရပါျပီ။ 

သူကသဖန္းရြက္မခံဘဲ အ၀တ္စသန္႔သန္႔နဲ႔ ထုပ္ထားလဲရတယ္လို႔ေျပာပါတယ္။
ေၾကာ္စားစား၊ ခ်က္စားစား... ကၽြန္မကေတာ့ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေၾကာ္စား တာ သေဘာက်ပါတယ္။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားရင္ အရမ္းကိုအရသာရွိျပီး စိမ့္ေနတဲ့ ပဲပုပ္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးပါ။ 
ဒါကေတာ့ ျခံထဲမွာလမ္းေလွ်ာက္ရင္းနဲ႔ ေတြ႔လို႕...  စားလို႔ရရင္ေတာ္ေတာ္အရသာရွိ မယ့္ပံု။ ဒါေပမယ့္ မစားရဲဘူး။။။  း))

15 Comments:

Evy said...

ကူးကူးေရ အဲဒီပဲပုတ္ကုိ မေၾကာ္ခင္ေရေဆးခ်ရေသးလား

စႏၵကူး said...

ေဆးရဘူး... tempe' လိုဘဲ

ခ်စ္စံအိမ္ said...

မိုတတ္ေနသလိုပဲေနာ္ ကူးေရ
မမလည္းပဲပုပ္ၾကိဳက္တယ္..

စႏၵကူး said...

မႈိတက္မွရတယ္လို႔ေျပာတယ္.. အရင္က မႈိတတ္တယ္ဆိုပီး လြင့္ပစ္တာခဏခဏဘဲ... အခုမွအင္ဒိုကသူငယ္ခ်င္းေျပာတာ မႈိတက္ေအာင္ yeast ေတာင္ထည့္တယ္ေျပာတယ္..

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

စားခ်င္စရာေလး..
ဒီမွာေတာ႔ ပဲပုတ္ဝယ္လို႔ရတယ္ဆိုေတာ႔ လုပ္ေတာ႔မလုပ္ျဖစ္ဘူး.
ဒါေပမဲ႕ မွတ္ထားမယ္ လိုအပ္ရင္လုပ္စားလို႔ရေအာင္

Anonymous said...

မိုုက္တယ္ေနာ္။
ပဲပုုပ္လုုပ္တာကိုုျမင္လည္းမျမင္ဖူးဘူးၾကားလည္းမၾကားဖူးဘူး...း)
ခုုမွသိတယ္။
အိုုင္အိုုရာ

မီးမီးငယ္ said...

အဲဒီလိုပဲပုပ္ကိုက်ဳးျမစ္နဲ ့သုပ္စားတာ..။
ေကာင္းမွေကာင္း..ေနာ္။
စမ္းလုပ္ၾကည့္ရအုံးမယ္

မိုးေငြ႔...... said...

ကူးကူးရဲ႔ ပဲပုပ္လုပ္နညး္ေလးလာေလ့လာသြားတယ္....။

san htun said...

ပဲပုပ္လုပ္နည္း မွတ္သြားတယ္ မကူးကူး

Maribel Artaste said...

Hi!Great and interesting blog you have:) Come and visit my site too. http://motors.com.mm/?utm_campaign=mot_mm_lb_blog_martaste&utm_source=mot_lb_blog&utm_medium=lb_blog

Khin said...

ပဲပုတ္ဆိုေတာ့ရွမ္းစာေပါ့.......

Anonymous said...

Hello there! Would you mind if I share your blog with my twitter group?

There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

Feel free to visit my site - ford ranger

Anonymous said...

What's up to every one, it's in fact a nice for me to visit this web page,
it contains priceless Information.

Have a look at my web site: ranger forum

Kyaw Zin said...

ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ပဲပုပ္ဝယ္လို႔မရေတာ့ လုပ္နည္းကို ရွာေန၊ေမးေနတာၾကာပါျပီ။
ေမးခ်င္တာက - ပဲပုပ္ျပားကိုေရာ ဘယ္လိုဆက္လုပ္ရပါသလဲ။
ခုရလာမယ့့္ပဲပုပ္ကိုပဲ ေထာင္းျပီးအျပားလုပ္လိုက္ရင္ရပါျပီလား။
ေက်းဇူးျပဴျပီးေျဖေပးပါ။

စႏၵကူး said...

ပဲပုပ္ျပားေတာ့မလုပ္ဖူးဘူး... ေထာင္းပီးေနခံအေျခာက္လွမ္းရမွာဆိုေတာ့ အနံ႔ၿပင္းလို႔ အေ၀းမွာေနတဲ့သူေတြအတြက္မကိုက္ဘူးေမာင္ေလး..

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger