Skip to main content

ပဲပုပ္ လုပ္ရေအာင္

 
ပဲပုပ္လုပ္ဖို႔ၾကိဳးစားေနတာၾကာျပီ။ တစ္ခါမွမေအာင္ျမင္တာနဲ႔ဘဲ...လက္ေလွ်ာ့ထားတာ ၅ လ ေလာက္ရွိျပီ။ အရင္လကရန္ကုန္ျပန္ပီးပဲပုပ္အစိုေလးေတြသယ္လာေသးတယ္။
ဒီေရာက္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ဂ်င္းနဲ႔ ခ်က္စားတာ စိမ့္ေနတာဘဲ။ ပဲပုပ္အေျခာက္ေတြထက္ ပဲပုပ္အစိုကိုပိုႏွစ္ျခိဳက္တယ္။
ပဲပုပ္အစိုလုပ္နည္းမ်ိဳးစံုရွိေပမယ့္ ကၽြန္မႏိုင္ငံျခားေရာက္ကာစ ခ်င္းအမ်ိဳးသမီး ဆရာကေတာ္တစ္ေယာက္လုပ္ေပးတဲ့ပဲပုပ္အရသာ ကၽြန္မဘယ္ေတာ့မွမေမ့ဘူး။
အရသာက မဆိုစေလာက္ေလးခါးျပီး စိမ့္လိုက္တာအရမ္းဘဲ.. လတ္လဲလတ္ဆတ္ တယ္။ အဲဒီပဲပုပ္မ်ိဳးလုပ္ဖို႔စမ္းေနတာမေအာင္ျမင္ဘူး။
သူထမင္းေခၚေကၽြးျပီး ေနာက္လဲေ၀းေတာ့မေရာက္ျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ႏွစ္ပတ္ေလာက္ေန ေတာ့ သူတို႔ အျခားႏိုင္ငံေျပာင္းသြားပီ။
ဒီတစ္ခါေတာ့ ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာသိပ္မေ၀းတဲ့ ေက်ာင္းမွာ ပညာေတာ္သင္လာတဲ့ ခ်င္းမိသားစုထပ္ေရာက္တာနဲ႔သူ႔ဇနီးသည္ဆီမွာပဲပုပ္လုပ္ ေပးဖို႔သြားေတာင္းဆိုပါတယ္..
  1. ပဲပုပ္လုပ္ဖို႔ကေတာ့ soy-bean ပဲကို တစ္ညေရစိမ္၊ pressure cooker နဲ႔ ႏူးေနေအာင္ျပဳပ္ရပါတယ္။ ျပဳပ္ျပီးရင္ ေရကိုစင္ေအာင္စစ္၊ အေအးခံ...
  2. သဖန္းရြက္ေတြကို ေရေဆး၊အ၀တ္နဲ႔သုတ္ပီး ျပဳပ္ထားတဲ့ပဲေတြကိုထည့္..လံုေအာင္ အုပ္ျပီး အထုပ္ေသးေသးေလးေတြထုပ္ျပီး ပိတ္စအျဖဴအပါးနဲ႔စီထုပ္  ထားပါတယ္။ အဲဒါကို ပလတ္စတစ္ ဗန္းထဲထည့္၊ အေပၚကအရြက္ေတြထပ္ဖံုးျပီး အ၀တ္စေလးနဲ႔ထပ္အုပ္ထားတာပါ။ ေနရွိရင္ ေနျပ ထားျပီး ၃ ရက္ဆို စားလို႔ရပါျပီ။ 

သူကသဖန္းရြက္မခံဘဲ အ၀တ္စသန္႔သန္႔နဲ႔ ထုပ္ထားလဲရတယ္လို႔ေျပာပါတယ္။
ေၾကာ္စားစား၊ ခ်က္စားစား... ကၽြန္မကေတာ့ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးေၾကာ္စား တာ သေဘာက်ပါတယ္။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားရင္ အရမ္းကိုအရသာရွိျပီး စိမ့္ေနတဲ့ ပဲပုပ္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးပါ။ 
ဒါကေတာ့ ျခံထဲမွာလမ္းေလွ်ာက္ရင္းနဲ႔ ေတြ႔လို႕...  စားလို႔ရရင္ေတာ္ေတာ္အရသာရွိ မယ့္ပံု။ ဒါေပမယ့္ မစားရဲဘူး။။။  း))

Comments

  1. ကူးကူးေရ အဲဒီပဲပုတ္ကုိ မေၾကာ္ခင္ေရေဆးခ်ရေသးလား

    ReplyDelete
  2. ေဆးရဘူး... tempe' လိုဘဲ

    ReplyDelete
  3. မိုတတ္ေနသလိုပဲေနာ္ ကူးေရ
    မမလည္းပဲပုပ္ၾကိဳက္တယ္..

    ReplyDelete
  4. မႈိတက္မွရတယ္လို႔ေျပာတယ္.. အရင္က မႈိတတ္တယ္ဆိုပီး လြင့္ပစ္တာခဏခဏဘဲ... အခုမွအင္ဒိုကသူငယ္ခ်င္းေျပာတာ မႈိတက္ေအာင္ yeast ေတာင္ထည့္တယ္ေျပာတယ္..

    ReplyDelete
  5. စားခ်င္စရာေလး..
    ဒီမွာေတာ႔ ပဲပုတ္ဝယ္လို႔ရတယ္ဆိုေတာ႔ လုပ္ေတာ႔မလုပ္ျဖစ္ဘူး.
    ဒါေပမဲ႕ မွတ္ထားမယ္ လိုအပ္ရင္လုပ္စားလို႔ရေအာင္

    ReplyDelete
  6. မိုုက္တယ္ေနာ္။
    ပဲပုုပ္လုုပ္တာကိုုျမင္လည္းမျမင္ဖူးဘူးၾကားလည္းမၾကားဖူးဘူး...း)
    ခုုမွသိတယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  7. အဲဒီလိုပဲပုပ္ကိုက်ဳးျမစ္နဲ ့သုပ္စားတာ..။
    ေကာင္းမွေကာင္း..ေနာ္။
    စမ္းလုပ္ၾကည့္ရအုံးမယ္

    ReplyDelete
  8. ကူးကူးရဲ႔ ပဲပုပ္လုပ္နညး္ေလးလာေလ့လာသြားတယ္....။

    ReplyDelete
  9. ပဲပုပ္လုပ္နည္း မွတ္သြားတယ္ မကူးကူး

    ReplyDelete
  10. ပဲပုတ္ဆိုေတာ့ရွမ္းစာေပါ့.......

    ReplyDelete
  11. Hello there! Would you mind if I share your blog with my twitter group?

    There's a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Thank you

    Feel free to visit my site - ford ranger

    ReplyDelete
  12. What's up to every one, it's in fact a nice for me to visit this web page,
    it contains priceless Information.

    Have a look at my web site: ranger forum

    ReplyDelete
  13. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
    ပဲပုပ္ဝယ္လို႔မရေတာ့ လုပ္နည္းကို ရွာေန၊ေမးေနတာၾကာပါျပီ။
    ေမးခ်င္တာက - ပဲပုပ္ျပားကိုေရာ ဘယ္လိုဆက္လုပ္ရပါသလဲ။
    ခုရလာမယ့့္ပဲပုပ္ကိုပဲ ေထာင္းျပီးအျပားလုပ္လိုက္ရင္ရပါျပီလား။
    ေက်းဇူးျပဴျပီးေျဖေပးပါ။

    ReplyDelete
  14. ပဲပုပ္ျပားေတာ့မလုပ္ဖူးဘူး... ေထာင္းပီးေနခံအေျခာက္လွမ္းရမွာဆိုေတာ့ အနံ႔ၿပင္းလို႔ အေ၀းမွာေနတဲ့သူေတြအတြက္မကိုက္ဘူးေမာင္ေလး..

    ReplyDelete
  15. ဒီလို အံ့ဖွယ်အမှုတွေ တစ်သက်လုံး တစ်ခါမှ မတွေ့ဖူးဘူး။
    ကျွန်မခင်ပွန်းက ကျွန်မနဲ့ အသက် ၅ နှစ်သားလေးကို ထားခဲ့ပြီး ၉ လကျော်၊
    ကျွန်မ အရမ်းစိတ်ထိခိုက်ပြီး စိတ်ပျက်မိတယ်၊ ကျွန်မခင်ပွန်းအပေါ်ထားတဲ့ ချစ်ခြင်းမေတ္တာကြောင့် သူ့ကို ကျွန်မဆီပြန်ပို့ဖို့ နေရာအမျိုးမျိုးက အကူအညီတောင်းခဲ့ပေမယ့် ကွာခြားမှုမရှိပါဘူး။ ကျွန်မအမေက ကျွန်မကို (DR DAWN) နဲ့ မိတ်ဆက်ပေးမချင်း ဒီဆရာဝန်က ကျွန်မကို ပြောပြပြီး ၄၈ နာရီအတွင်း ကျွန်မခင်ပွန်းက ကျွန်မဆီပြန်လာမယ်လို့ ကတိပေးခဲ့ပြီး ၄၈ နာရီအကြာမှာ ကျွန်မခင်ပွန်းက ကျွန်မကို ဖုန်းဆက်ပြီး ခွင့်လွှတ်ပေးဖို့ တောင်းပန်ခဲ့ပါတယ်။ သူက ကျွန်မကို ဘယ်တော့မှ ထားသွားတော့မှာ မဟုတ်ပါဘူး၊ ဒေါက်တာ DAWN ကို ကျေးဇူးအများကြီးတင်ပါတယ် ဘာလို့လဲဆိုတော့ အခုဆို ကျွန်မခင်ပွန်းနဲ့ ပျော်နေတာ 3 နှစ်ကျော်ပြီ၊ သူက ကျွန်မကို ဘုရင်မလို ဆက်ဆံတယ်၊
    ပြဿနာတစ်စုံတစ်ရာရှိပါက DR DAWN သို့ ဆက်သွယ်ပါ။

    *မင်းရဲ့ချစ်သူကို ပြန်ရဖို့။
    * ပြန်လည်ညှိနှိုင်းရန်
    *ကိုယ်ဝန်ဆောင်ရန်
    *ကင်ဆာကို ကုသရန်
    *လက်စားချေရန်
    *စီးပွားရေးကိုမြှင့်တင်ရန်
    * သင့်ငွေ/ပိုင်ဆိုင်မှုကို ပြန်လည်ရယူရန်
    *HIV/AIDS သို့မဟုတ် အခြားရောဂါများကို ကုသရန်။
    သူ့ကို ဆက်သွယ်ပါ: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp- +2349046229159

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ