Skip to main content

မနာဒို ဆန္ျပဳတ္




ဆန္ျပဳတ္ၾကိဳက္တတ္လာတဲ့ကၽြန္မအတြက္ ေနာက္ထပ္နည္းသစ္တစ္မ်ိဳးပါ။

ကၽြန္မေနတဲ့ ေနရာမွာ ေရႊဖရံုသီးေတြအမ်ားၾကီးရွိတယ္။ အရင္က ခဏခဏ၀ယ္ခ်က္စားျဖစ္ေပမယ့္ စီးလဲမစီး၊ အရသာလဲ ဖြာတာတာနဲ႔မို႕ ေနာက္ဆို လံုး၀ကိုမ၀ယ္စားေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ဒီတစ္ခါေတာ့ ထိုင္းက ယူလာတဲ့မ်ိဳးေစ့နဲ႔ စိုက္ထားတဲ့အပင္ကို ျခံထဲက အင္ဒိုအေရွ႕ပိုင္းကလာတဲ့ အန္တီတစ္ေယာက္ ကေပးထားလို႔ ခပ္စီးစီးေလး ေရႊဖရံုသီးကိုစားခြင့္ရတယ္။
  ျခံထဲကအလုပ္သမားေတြ ပိုင္ရွင္မရွိဘူးထင္ျပီးခူးမွာစိုးလို႔နာမည္တပ္ထားတာ.. း)
သူက ေရႊဖရံုသီးနဲ႔ ဆန္ျပဳတ္ခ်က္စားရင္အရမ္းေကာင္းတဲ့အေၾကာင္းလဲေျပာျပလို႔ သူ႔ဆီက ခ်က္နည္းေလးေမးထားတယ္။ သူက အင္ဒိုအေရွ႕ပိုင္းကပါ။  အဲဒီဖက္က လူေတြကအသားေတာ္ေတာ္ျဖဴၾကတယ္..တရုတ္နဲ႔စပ္သလားမဆိုတတ္ဘူး။  ဂ်ကာတာေရာက္တုန္းကလဲ အဲဒီကသူေတြ မနာဒို(အင္ဒုိအေရွ႕ပိုင္း)က ဆန္ျပဳတ္က နာမည္ၾကီးတယ္ေျပာတယ္... ဆန္ျပဳတ္ျပဳတ္တာကေတာ့လြယ္ပါတယ္။

  • ဆန္ကိုထည့္... ေရႊဖရံုသီးကိုပါအတံုး ေလးေတြတံုးျပီးတစ္ခါတည္းထည့္ျပဳတ္တာဘဲ... 
  • ဆန္ျပဳတ္က်က္တဲ့အခါဆန္ေက်သြားေအာင္ေမႊရင္းနဲ႔ ေရႊဖရံုသီးေလးေတြကိုပါဖိေမႊ.. အဲဒီေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ကေရႊ၀ါေရာင္ေလးျဖစ္လာေရာ..
  • ဆားေလးနဲနဲထည့္...  က်က္ခါနီးမွာ ကန္းဇြန္းရြက္ နဲ႔ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ကို ေတာက္ေတာက္ စဥ္းျပီးေမႊလိုက္ပါတယ္...
  • စားဖို႔ျပင္ဆင္တဲ့အခါမွာေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ရယ္၊ ငရုတ္သီးအႏွစ္ခ်က္ရယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္.. ငါးမုန္႔ေၾကာ္ရယ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္အၾကီးကိုပါးပါးလွီးပီး...ၾကိဳက္တဲ့အတြဲဖက္ေရာစပ္ျပီးစားလို႔ရပါပီ...
အရမ္းလဲအရသာရွိ..အဟာရလဲျပည့္စံုတဲ့ ေရႊ၀ါေရာင္ဆန္ျပဳပ္တစ္ခြက္ရပါျပီ။ ...

Comments

  1. ဖ်ားေနေတာ့ ဆန္ျပဳတ္ေလးနဲ႔ ကြက္တိပဲကြာာာာ း)

    ReplyDelete
  2. want to eat. I like porridge very much

    ReplyDelete
  3. ဒီလိုုဆုုိေတာ့လည္းစားခ်င္စရာ။
    ခက္တာကဖရုုံသီးေရာဆန္ျပဳတ္ေရာမၾကိဳက္ေတာ့ကူးစီမွာအရင္လာတုုတ္မွျဖစ္မယ္။ ကိုုယ့္ဖာသာကိုုယ္ဆုုိလုုပ္ျဖစ္မယ္မထင္ဘူး။
    ဒါေပမဲ့ဆန္နဲနဲေလးထဲ့ျပီးအျခားအသီးအရြက္ေတြကိုုကူးထဲ့သလိုုထဲ့လိုုက္ရင္ေတာ့ၾကိဳက္မွာဘဲ။ း)
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  4. ဆန္ၿပဳတ္ေတာ့ၾကိဳက္ဘူးေရႊဖရုံသီးေတာ့ၾကိဳက္တယ္ :D

    ReplyDelete
  5. ေက်းဇူးပါ..ဆန္ၿပဳတ္ၾကိဳက္တယ္..လုပ္စားၾကည့္ပါမယ္

    ReplyDelete
  6. လုပ္စားမယ္။

    ReplyDelete
  7. မေန ့ကတင္ ဆန္ျပဳတ္ ျပဳတ္စားရေသးတယ္။ အ၀ါေရာင္ဆန္ျပဳတ္ေလး လွလုိ ့သေဘာက်ေနတာ

    ReplyDelete
  8. ေရႊဖရံုသီးဆန္ၿပ ုတ္ တခါမွ မစားဘူးဗ်ိဳ ့..ၾကံ ုရင္ လုပ္စားဦးမယ္...

    ReplyDelete
  9. တီတင့္သားငယ္အတြက္ ဘာလုပ္ေကြ်းရမလဲ စဥ္းစားေနရင္း ဘေလာ့တကာ ေလွ်ာက္လည္ခဲ့တာ စႏၵကူးရဲ႕ မနာဒိုဆန္ျပဳတ္ကိုေတြ႔သြားၿပီ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  10. တီတင့္သားငယ္ေလး ၾကိဳက္ပါေစလို႔ဆုေတာင္းေနမယ္.. း)))
    ေယာက်္ားေလးေတြမ်ားမ်ား ဆန္ျပဳတ္ၾကိဳက္က်ဘူး..

    ReplyDelete
  11. မိန္းကေလးေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားလည္းဆန္ျပဳတ္မႀကိဳက္ဘူး..........

    ReplyDelete
  12. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your
    article seem to be running off the screen in Opera. I'm not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I'd post to
    let you know. The style and design look great though! Hope you get
    the problem solved soon. Many thanks

    My page: ford ranger forum

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ