Skip to main content

တုိရန္တို

ကၽြန္မအထက္တန္းေက်ာင္းသူအရြယ္ေလာက္မွာ ပါးပါးက ကေနဒါကို အစည္းေ၀း သြားတက္တယ္။ သူကေျပာတယ္.. အစည္းေ၀းက တိုရန္တို မွာတဲ့။   အဲဒီမွာ သူတုိ႔တည္းတဲ့ဟိုတယ္မွာထမင္းမရွိလို႔ တရုတ္တန္းဘက္ကို တစ္ကိုယ္ေတာ့ ရွာေဖြ သြားပီးထမင္းသြား၀ယ္စားတယ္ဆိုတာေျပာခဲ့ဖူးတယ္။
ကၽြန္မလဲ ကေနဒါေရာက္မွ ဒီကလူေတြ ထမင္းအစား အာလူး နဲ႔ ေရႊဖရံုသီးကို ထမင္းလိုစား ေနရ သလားေအာက္ေမ့ရပါတယ္။  victoria က ဟိုတယ္မွာ ၂ ပတ္နီးပါး ထမင္းမစား ရလို႔  အားျပတ္ခါနီးပါ။.. း)  
ကၽြန္မဒီတစ္ေခါက္ ကေနဒါသြားမယ္ဆိုေတာ့ ပါးပါးကတိုရန္တို ကိုေရာက္မလားလို႔ သူက သံေယာဇဥ္မျပတ္ႏိုင္ေမးျပန္တယ္။
ေရာက္ခဲ့တယ္...  ဒါေပမယ့္ အာရွသားေတြေနတဲ့ျမိဳ႕လို႔ေတာင္ေျပာလို႔ရေလာက္  ေအာင္ အာရွသားေတြ အမ်ားၾကီးပါ။  china town လဲရွိပါတယ္။...  ပစၥည္းေတြစံုပလံုေအာင္ လဲ ၀ယ္လို႔ရပါ တယ္.. ပဇြန္ေျခာက္ နဲ႔ အျခား ျမန္မာအစားစာ ခ်က္ျပဳတ္ဖို႔ ပစၥည္းအေျခာက္ျခမ္း အကုန္၀ယ္လာခဲ့တယ္...
ဒါေပမယ့္ လူအရမ္းရႈပ္လို႔ ကၽြန္မေတာ့ တိုရန္တို ဆိုတဲ့ျမိဳ႕ၾကီးကို သေဘာမက်ခဲ့ပါဘူး။  း)
တရုတ္တန္းမွာ ၅၀ တန္ ဓားတစ္ေခ်ာင္းေတာ့၀ယ္ခဲ့တယ္.. ဟင္းခ်က္ရင္ခုတ္ထစ္ဖို႔.. း))

Comments

  1. ဓားမပါဘူး.. း))
    ေအာက္ဆုံးကပုံေလးစားခ်င္လြန္းလို႔..
    ညွင္းဆဲရက္တယ္ :P

    ReplyDelete
  2. အသီးအရြက္ေတြသေဘာက်တယ္

    ReplyDelete
  3. အဲဒါေတြကိုုအဲမွာခ်က္စားဘုုိ ့၀ယ္တာလား။
    ျပန္သယ္သြားဘိုု ့၀ယ္တာလား။ း)
    ေအာက္ဆံုုးက၃ပံုုေျမာက္နဲ ့၇ ပံုုေျမာက္ကတံတားဖရိန္ပံုုေတြကိုုသေဘာက်တယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  4. ဓာတ္ပံုေတြက ဒါအကုန္ပဲလားဟင္..ရိွရင္ ထပ္တင္ပါဦး..တိုရန္တို ေရာက္ဖို ့ မလြယ္ေတာ့ သူမ်ားေတြ သြားလည္တဲ့ ဓာတ္ပံုေတြ ၾကည့္ၿပီး ၿမင္ဖူးခ်င္လို ့ပါ...

    ReplyDelete
  5. ရွိေသးတယ္... ထပ္တင္ဖို႔ အခ်ိန္မရေသးလို႔ပါ... ဖိုင္ေတြျပန္စီေနရလို႕..
    ေနာက္ဆက္တင္ေပးမယ္ေနာ္..

    ဘာမွေတာ့ မ၀ယ္ျဖစ္ဖူး... ဓားတစ္ေခ်ာင္ဘဲ... ျပီးေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္... း))

    ReplyDelete
  6. Ice cream ကစားခ်င္စရာၾကီး....
    (၉)ပံုေျမာက္က ဘာအသီးလဲဟင္...
    ခ်စ္စရာၾကီး...

    ReplyDelete
  7. အဲဒီခ်စ္စရာၾကီးက ဗူးသီးေလ... ပံုေလးကတစ္မ်ိဳးေလးဟုတ္... ဟီးဟီး

    ReplyDelete
  8. ဘာမွဘူးသီးမဟုတ္ဘူး.........ဖရံုသီး......ဟားဟားသိလည္းသိဘူး...

    ReplyDelete
  9. What i don't realize is in truth how you're no longer actually much more smartly-favored than
    you might be now. You're very intelligent. You know therefore considerably in terms of this matter, made me personally consider it from a lot of numerous angles. Its like men and women aren't involved unless it
    is something to accomplish with Girl gaga! Your own stuffs
    outstanding. All the time deal with it up!

    My blog post - ford ranger

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ