Skip to main content

မုန္လာသီးခ်ဥ္ရည္ (ရြက္စား)

ဒီဇင္ဘာရန္ကုန္ျပန္ပီးျပန္ေရာက္ေတာ့စိုက္ထားတဲ့ရြက္စားမုန္လာအေသးေတြအပြင့္ေတြ ပြင့္လို႔အသီးေတာင္ထြက္ေနပီ...ျပန္ေရာက္ပီးတစ္ပတ္အတြင္းခရီးစဥ္ရွိေသးတာနဲ႔ ဒီတစ္ေခါက္ ခရီးကျပန္လာရင္ေတာ့ ႏႈတ္ပစ္ပီးအသစ္ေလးေတြထပ္စုိက္မယ္လို႔ စိတ္ကူးနဲ႔ မွန္းၾကည့္ပီး.... ကၽြန္မေရာက္ခဲ့တဲ့ေနရာမွာ ထံုးစံအတိုင္း အသီးရြက္ေစ်း သြားလွည့္ၾကည့္ရင္းနဲ႔ မုန္လာသီးေလးေတြကို အထုပ္ေလးေတြနဲ႔ စနစ္တစ္က်ထုပ္ ျပီး ေရာင္းေနတာေတြ႔တာနဲ႔ ၀မ္းသာအားရ..အဲဒါစားလို႔ရသလား... ဘယ္လိုခ်က္စားလဲ ဆိုပီးစပ္စုခဲ့ပါတယ္..သူတို႔က ေတာ့ Himbabao လို႕ေခၚတဲ့ ေျမွာင္ေျမွာင္ရွည္ရွည္အသီးေလးေတြနဲ႔ soup ခ်က္စားၾကတယ္။
ျပန္ေရာက္ေတာ့ ျခံထဲကို၀မ္းသာအားရေျပးသြားပီး ရြက္စားမုန္လာသီးေလးေတြကို ခူးလာခဲ့တယ္။  အဲဒီ Himbabao က တီေကာင္နဲ႔တူလို႔မစားရဲတာေၾကာင့္ ကင္ပြန္းပင္က ရွိတဲ့ ႏွစ္ညြန္႔ကို ျဖတ္ပီး ေရာျပြန္းပီးအခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္တာ
ေကာင္းမွေကာင္းပါဘဲ။ ငရုတ္သီး ေတာင့္ေလးေတြနဲ႔တူလို႔ facebook ေပၚတင္ေတာ့ အားလံုးက မစားဖို႔ ၀ိုင္းတားၾကတယ္...
အမွန္ကေတာ့ ငရုတ္သီးမဟုတ္ရပါ...  ရြက္စားမုန္လာသီးေလးေတြပါ။
အခ်ဥ္ဟင္းခ်က္လိုက္ေတာ့ အရမ္းကိုအရသာရွိလို႔ ေနာက္ဆို အသီးေလးေတြထြက္ လာမွဘဲစားေတာ့မယ္။  အခ်ဥ္တည္ရင္လဲအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတဲ့အေၾကာင္းလဲ အဲဒီက နယ္ခံတစ္ေယာက္ က ေဖာက္သည္ခ်လိုက္ေသးတယ္။  အရသာကလဲ ပဲသီးေလးေတြလိုပါဘဲ.. စိမ့္တယ္။
ဒါကေတာ့ ရြက္စားမုန္လာသီးခ်ဥ္ရည္ဟင္းတည္ေနတုန္း ရိုက္ထားတာပါ။
ကင္ပြန္းခ်ဥ္နဲနဲ
ၾကက္သြန္၊ ျဖဴနီ
ငါးငံျပာရည္
ငရုတ္သီးအစိမ္း ၄ ေတာင့္
ငါးငပိအနည္းငယ္
ငါးျပဳပ္အနည္းငယ္
သံလြင္ဆီ အနည္းငယ္ပါ...
အားလံုးကိုေရာသမေမႊနယ္ပီး တည္လိုက္ရံုပါဘဲ။ လြယ္တယ္ေနာ္။  း))


Comments

  1. လမ္းႀကံဳလို႕ ဝင္ႀကိတ္သြားတယ္ ကူးေရ..း)

    ReplyDelete
  2. ေရေနြးေဖ်ာျပီ ခ်ဥ္စပ္ သုပ္စားၾကည့္ အရမ္းေကာင္းပဲ
    ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းနဲ႔ သုပ္ေနာ္ ေဂၚရခါးသုပ္ေလး အရမ္းေကာင္းတယ္

    ReplyDelete
  3. ၾကိတ္ပါနတ္သမီးေလးေရ.... း))

    ေဘဘီ.. ေကာင္းပီ..ကူးလုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္... နည္းသစ္တစ္မ်ိဳးေပါ့.. ေက်းဇူးေနာ္..

    ReplyDelete
  4. အဲဒီအသီးေလးေတြကိုုပုုဇြန္ေျခာက္၊ငါးပိေလးနဲနဲနဲ ့လည္းႏွပ္စားၾကတယ္။ နယ္မွာေတာ့ပုုဇြန္ေျခာက္မပါပဲငါးပိေလးနဲနဲနဲ ့အိအိေလးႏွပ္စားၾကတယ္။
    စားလိုု ့ေကာင္းတယ္။ ကူးလည္းၾကိဳက္မွာ။ ကုုိယ္လည္းၾကိဳက္တယ္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  5. မုန္လာသီးကင္ပြန္း ေရာသမေမႊ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး
    အားေပးသြားတယ္ စႏၵကူးေရ း)
    တီတင့္အိမ္မွာ ဒီကေန႔ေထာင္းတဲ့ အညာေထာင္းေလးနဲ႔ဆိုရင္....:P
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  6. Hey there just wanted to give you a quick heads up.
    The text in your article seem to be running
    off the screen in Internet explorer. I'm not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I thought I'd
    post to let you know. The design look great though! Hope you
    get the problem resolved soon. Many thanks

    my site; ranger forum

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ