Pages

Wednesday, April 10, 2013

ငါးျပဳတ္၊ အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္ နွင့္သရက္ကင္း

ငါးျပဳတ္မြေမႊး

- ငါးျပဳပ္ဖို႔အတြက္ ခရီးထြက္တံုးက တစ္ကူးတစ္က ျပန္သယ္လာတဲ့ ေျမအိုးေလးကို သံုးပါတယ္။  အစကေတာ့ ငပိရည္က်ိဳဖို႔ ဘဲစဥ္းစားတာပါ။  ၀ယ္ခဲ့တဲ့ေနရာမွာ ထမင္းခ်က္လဲ ဒီအိုးဘဲ၊ ဟင္းအရည္လဲဒါဘဲ..အေၾကာ္ေတာင္မွ ေျမအိုးနဲ႔ေၾကာ္ေသး..
အဲဒီေတာ့ ကၽြန္မလဲ အားက်မခံ ထမင္းခ်က္ပါတယ္...  မက်က္ဘဲ လႊင့္ပစ္ရတာ ၄ ခါ။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေခါက္ေတာ့ ေအာင္ျမင္သြားခဲ့ဖူးတယ္။

  • ေရေႏြးအိုးအရင္တည္ထားပါတယ္..ပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ ေရေႏြးေတြကို ေျမအိုးထဲေလာင္း ထည့္ပီး 
  • ပင္စိမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ
  • ၾကက္သြန္နီ
  • ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္
  • စပါးလင္ အနည္းငယ္ ေထာင္းထားတာထည့္ပါတယ္။
  • ျပီးရင္ေတာ့ ခုတ္သားငါးကို ေရစင္စင္ေဆးပီး ထည့္။
  • ဆားအနည္းငယ္ နဲ႔ သံလြင္ဆီ ႏွစ္စက္ေလာက္ ထည့္လိုက္ပါတယ္။..
သိပ္မၾကာပါဘူး..ငါးျပဳပ္ေမႊးေမြးေလးတစ္ခြက္က်က္ပါျပီရွင့္...
စားၾကတဲ့ကေလးေတြကေတာ့ အရမ္းခ်ိဳပီး creamy ျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာၾကတာဘဲ...
တစ္ခါမွငါးမၾကိဳက္တဲ့ကေလးေတြတစ္ခါပီးတစ္ခါလာေတာင္းစားတာေတြ႔ပီး ၀မ္းသာမိပါရဲ႕..တစ္ကယ္လည္းအရမ္းေကာင္းပါတယ္။ စိမ့္ပီးခ်ဳိေနတာဘဲ..ဟင္းခ်ိဳလဲ ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္။  ဒါေပမယ့္ လွ်ာအလိုလိုက္ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆိုရင္ေတာ့ အခ်ဥ္တစ္တံုးေလာက္ထပ္ထည့္ပီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမြမြေထာင္းျပီး ဟင္းရည္ထဲထည့္ေမႊမွာ။ း)

အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္
သန္႔စင္ပီးအမဲေျခေထာက္ကို မီးနဲနဲျမိဳက္ပီး ေပါင္းအိုးနဲ႔အရင္တည္...
မွ်စ္ခ်ဥ္ကို လိုတဲ့အနံ႕အရသာနဲ႔ ငရုတ္အာ၀ါးသီးကုန္ေရာေမႊပီး တည္လို္က္တာပါ။
ဆီမလိုပါဘူး..အမဲရိုးကအဆိမ့္အဆီ၊ မွ်စ္ကအခ်ဥ္ နဲ႔အစပ္႔မို႕ အတူေရာလိုက္တာနဲ႔ အရမ္းကိုစားေကာင္းတဲ့ အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းတစ္ခြက္ရပါျပီ... း()

သရက္ကင္း 

2 Comments:

မဒမ္ကိုး said...

ေျမအိုးေလးနဲ႕ ငါးဟင္းကိုသေဘာက်သြားတယ္ ကူးကုူးေရ
အမဲသားကမစားတာၾကာျပီ. သရက္ကင္းေလးေတြကလဲစားခ်င္စရာဘဲ

ခ်စ္ခင္လွ်က္

မဒိုးကန္

Anonymous said...

I am really impressed with your writing skills and
also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
Either way keep up the excellent quality writing, it's rare to see a great blog like this one these days.

Feel free to surf to my blog http://shwiing.com/MollyY56

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger