Skip to main content

ငါးျပဳတ္၊ အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္ နွင့္သရက္ကင္း

ငါးျပဳတ္မြေမႊး

- ငါးျပဳပ္ဖို႔အတြက္ ခရီးထြက္တံုးက တစ္ကူးတစ္က ျပန္သယ္လာတဲ့ ေျမအိုးေလးကို သံုးပါတယ္။  အစကေတာ့ ငပိရည္က်ိဳဖို႔ ဘဲစဥ္းစားတာပါ။  ၀ယ္ခဲ့တဲ့ေနရာမွာ ထမင္းခ်က္လဲ ဒီအိုးဘဲ၊ ဟင္းအရည္လဲဒါဘဲ..အေၾကာ္ေတာင္မွ ေျမအိုးနဲ႔ေၾကာ္ေသး..
အဲဒီေတာ့ ကၽြန္မလဲ အားက်မခံ ထမင္းခ်က္ပါတယ္...  မက်က္ဘဲ လႊင့္ပစ္ရတာ ၄ ခါ။ ေနာက္ဆံုးတစ္ေခါက္ေတာ့ ေအာင္ျမင္သြားခဲ့ဖူးတယ္။

  • ေရေႏြးအိုးအရင္တည္ထားပါတယ္..ပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႔ ေရေႏြးေတြကို ေျမအိုးထဲေလာင္း ထည့္ပီး 
  • ပင္စိမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ
  • ၾကက္သြန္နီ
  • ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္
  • စပါးလင္ အနည္းငယ္ ေထာင္းထားတာထည့္ပါတယ္။
  • ျပီးရင္ေတာ့ ခုတ္သားငါးကို ေရစင္စင္ေဆးပီး ထည့္။
  • ဆားအနည္းငယ္ နဲ႔ သံလြင္ဆီ ႏွစ္စက္ေလာက္ ထည့္လိုက္ပါတယ္။..
သိပ္မၾကာပါဘူး..ငါးျပဳပ္ေမႊးေမြးေလးတစ္ခြက္က်က္ပါျပီရွင့္...
စားၾကတဲ့ကေလးေတြကေတာ့ အရမ္းခ်ိဳပီး creamy ျဖစ္တယ္လို႔ ေျပာၾကတာဘဲ...
တစ္ခါမွငါးမၾကိဳက္တဲ့ကေလးေတြတစ္ခါပီးတစ္ခါလာေတာင္းစားတာေတြ႔ပီး ၀မ္းသာမိပါရဲ႕..တစ္ကယ္လည္းအရမ္းေကာင္းပါတယ္။ စိမ့္ပီးခ်ဳိေနတာဘဲ..ဟင္းခ်ိဳလဲ ေသာက္လို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္။  ဒါေပမယ့္ လွ်ာအလိုလိုက္ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆိုရင္ေတာ့ အခ်ဥ္တစ္တံုးေလာက္ထပ္ထည့္ပီး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းမြမြေထာင္းျပီး ဟင္းရည္ထဲထည့္ေမႊမွာ။ း)

အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္
သန္႔စင္ပီးအမဲေျခေထာက္ကို မီးနဲနဲျမိဳက္ပီး ေပါင္းအိုးနဲ႔အရင္တည္...
မွ်စ္ခ်ဥ္ကို လိုတဲ့အနံ႕အရသာနဲ႔ ငရုတ္အာ၀ါးသီးကုန္ေရာေမႊပီး တည္လို္က္တာပါ။
ဆီမလိုပါဘူး..အမဲရိုးကအဆိမ့္အဆီ၊ မွ်စ္ကအခ်ဥ္ နဲ႔အစပ္႔မို႕ အတူေရာလိုက္တာနဲ႔ အရမ္းကိုစားေကာင္းတဲ့ အမဲရိုးေျခေထာက္မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းတစ္ခြက္ရပါျပီ... း()

သရက္ကင္း 

Comments

  1. ေျမအိုးေလးနဲ႕ ငါးဟင္းကိုသေဘာက်သြားတယ္ ကူးကုူးေရ
    အမဲသားကမစားတာၾကာျပီ. သရက္ကင္းေလးေတြကလဲစားခ်င္စရာဘဲ

    ခ်စ္ခင္လွ်က္

    မဒိုးကန္

    ReplyDelete
  2. I am really impressed with your writing skills and
    also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Either way keep up the excellent quality writing, it's rare to see a great blog like this one these days.

    Feel free to surf to my blog http://shwiing.com/MollyY56

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ