Pages

Saturday, August 16, 2014

ေပါင္မုန္႔သီး

 
Bread Fruit ကိုေတာ့သိႏွင့္ျပီးသားသူေတြရွိမွာပါ။ ျမန္မာၿပည္မွာေတာ့ အဲဒီအသီးရွိမရွိမသိဘူး။
ဖိလိပိုင္မွာေတာ့ ျခံထဲမွာအပင္ၾကီးေတြရွိေပမယ့္အသီးမေအာင္ဘူး။ supermarket ေတြမွာေတာ့ ေရာင္းတယ္..ေစ်းၾကီးလို႔တစ္ခါမွမ၀ယ္စားခဲ့ရတာ။
ဒီမွာေတာ့ Mexico ကသြင္းတဲ့အသီးေတြတစ္ေပါင္ကို ၂ ေဒၚလာ၊ တစ္ခါတစ္ေလ ၁ေဒၚလာခြဲနဲ႔ေရာင္းလို႔ ျမည္းၾကည့္ခ်င္တာလဲပါတယ္..  မေလးရွား နဲ႔ ၾသဇီက အလုပ္အတူလာလုပ္ၾကတဲ့ အန္တီေတြေျပာျပဖူးတာလဲရွိေတာ့ ကိုယ္တိုင္၀ယ္ပီးစမ္းၾကည့္ပါတယ္။
အရသာကေတာ့ေပါင္မုန္႔ခ်ိဳခ်ိဳေလးလိုဘဲ.. ကၽြန္မအတြက္ေတာ့ ကေလာဥ/ပီေလာပီနီဥ ခ်ိဳခ်ိဳေလးနဲ႔တူတယ္။ အသီးကိုအလံုးလိုက္မီးဖိုထဲထည့္ဖုတ္စားၾကသလို၊ ျပဳတ္ပီးေတာ့ ဆီေလးနဲ႔ နဲနဲျပန္ေၾကာ္စားၾကတယ္..အခ်ိဳ႕ကေတာ့ ျပဳတ္ပီးပါးပါးလွီး..အသုတ္လုပ္စားၾကတယ္..
အရသာကစိမ့္ျပီး စီးစီးေလးနဲ႔ခ်ိဳေတာ့အရမ္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
အခြံကိုခြာျပီးရင္ ထက္ျခမ္းျခမ္း...အလယ္ကအူတိုင္ေတြကိုအကုန္လွီးထုတ္ပစ္ဖို႔ေတာ့လိုပါတယ္..
မဟုတ္ရင္အနံစိမ္းရႊင္ရႊင္ေလးတစ္မ်ိဳးရမွာမို႔ ကၽြန္မတို႔ေတြအတြက္ခံတြင္းမေတြ႔ႏိုင္ပါဘူး။
ကၽြန္မကေတာ့ အေျမာင္းလိုက္လွီးပီး ေၾကြစကၠဴနဲ႔ထုပ္ပီး ၂၅၀ ဒီဂရီနဲ႔ ၄၅ မိနစ္ဖုတ္ပီး ဆီ၊ဆား ေလးနဲ႔ တို႔စားပါတယ္။  အာလူး၊ ကေလာဥ ေတြလိုစီးစီးေလးနဲ႔ခ်ိဳခ်ိဳေလးမို႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းပါတယ္။



 




**********@***********

1 Comments:

ျမတ္ၾကည္ said...

မစားဖူးဘူး။ အခုမွ ျမင္ဖူးတာ။ :)

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger