Pages

Monday, July 25, 2016

သီးသီး ေထာင္း

 

မႏၱေလးသူျဖစ္တဲ့ကၽြန္မ အညာအစားစာေလးေတြအရမ္းကိုၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါတယ္။အဲဒီထဲမွာ ဘယ္ေတာ့မွမရိုးႏိုင္တဲ့သီးသီးလဲပါတယ္။ငယ္ငယ္ကေနခဲ့တဲ့အိမ္ကအေမရိကန္သံရံုးနဲ႕နီး ေတာ့ သံရံုးမွာအလုပ္လုပ္ေနတဲ့ခင္မင္ရတဲ့ဦးေလးၾကီးမ်က္ႏွာနဲ႕အမ်ားၾကီးကေၾကြက ်ေနတဲ့သီးသီးေတြ
ကိုမက္မက္ေမာေမာေကာက္ခဲ့ဘူးတယ္။ သီးသီး ထုတိုငး္ကစားၾကတယ္။မွည့္ေနတဲ့အလံုးေတြ ကိုဇြန္းနဲ႕ေကာ္ပီးထညက္ရည္ေလးနဲ႔စားတယ္။ ေမႊးျပီးခ်ိဳခ်ည္ျမအရသာေလးကိုဘယ္ေသာအခါ မွမေမ့ခဲ့ဘူး။
ဘယ္ေရာက္ေရာက္ျမန္မာအစားစာမက္တဲ့ကၽြန္မအတြက္ဒီမွာရွိတဲ့ဘင္ဂလာဆိုင္တစ္ဆိုင္ကို
ေရာက္တဲ့အခါျမန္မာႏိုင္ငံကငါးဖယ္၊ ကြမ္း၊ ငါးၾကင္း၊ ငါးေသးေသး၊ ပုဇြန္ေသးေသး၊ ဘလေခ်ာင္ေၾကာ္ေတြ၀ယ္လို႔ရလို႕အရမ္းကို၀မ္းသာသြားတယ္။ ဒါထက္ပိုျပီး သီးသီး၊ ေဂြးသီး၊လဲ ရာသီအလိုက္ရပါတယ္။သီးသီးကိုအျမဲမရေပမယ့္ဆိုင္ကေကာင္မေလးကိုအဲဒီအသီးေရာက္လာရင္ဖုန္းလွမ္းေခၚပါလို႕ ေျပာထားေတာ့
အသီးေရာက္တိုင္းအျမန္ေျပး၀ယ္ရပါတယ္။ သူကေတာ့သီးသန္႔ေလးဖယ္ဖယ္ထားေပးတယ္။ ဘယ္သူေတြမ်ားဘယ္ေလာက္ ၾကိဳက္လဲေတာ့မသိဘူး။ ေရာက္တာနဲ႔ ျပိဳက္ကနဲ႔ကုန္သြားတာဘဲ။
မွည့္တဲ့အထိမေစာင္းႏိုင္လို႔အစိမ္းကိုဘဲ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ အနီ၊ ငပိစိမ္းစားေလးနဲ႔ေထာင္းထားပါတယ္။
 

2 Comments:

Anonymous said...

သီးသီးအစိမ္းေထာင္းမစားဖူးဘူးကူးေရ။
ေကာင္းမွာေနာ္။
ငါးဖယ္တုုိ ့ငါးေသးေသး ပုုစြန္ေသးေသးတုုိ ့ရတယ္ဆုုိေတာ့ ေပ်ာ္စရာၾကီးကူးရယ္။
အုုိင္အိုုရာ

ျငိမ္းမိန္းကေလး said...

သီးသီး မစားဖူးဘူး... ဥသွ်စ္သီးနဲ႕ေတာ့ တူတယ္ေနာ္.. ငယ္ငယ္က ရြာမွာ ဥသ်ွစ္သီးကုိ ထန္းလ်က္နဲ႕ေပါက္စားတာကုိ သတိရမိတယ္...

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger