Pages

Sunday, July 24, 2016

တန္ဒိုရီ ၾကက္ကင္

ဒီတစ္ပတ္ရံုးပိတ္ရက္မွာကြ ်န္မေနထိုင္တဲ့ျမိဳ႕မွာရွိတဲ့ျမန္မာမိသားစုေလးေတြစုစည္းပီးကေလးေတြအခ်င္းခ်င္း ရင္းႏွီးေအာင္၊ ျမန္မာမိသားစုအဖြဲ႕၀င္ေတြအခ်င္းခ်င္းပိုမိုသိရွိလာေအာင္စုပီးပစ္ကနစ္ ထြက္ဖို႕ျပင္ဆင္ၾကပါတယ္။ အစားေသာက္ေတြအတြက္ ဘာဘီက ်ဴးအဓိကလုပ္မယ္လို႔ တိုင္ပင္ထားတဲ့အတြက္ေသာၾကာေန႔ညေန ခ်စ္သူေမာင္ အလုပ္ပီးေတာ့ ၾကက္သားေတြ၀ယ္လာပီး ၾကက္ကင္ လုပ္ဖို႕ၾကိဳတင္နယ္ႏွပ္ထားပါတယ္။
တန္ဒိုရီၾကက္ကင္
အစားေသာက္ခ်စ္သူေတြအတြက္  တန္ဒိုရီၾကက္ကင္လုပ္နည္းကိုျပန္ပီးေ၀မွ ွ်ပါ့မယ္။  အင္ဒီးယန္းလိုေတာ့ အေမႊ႕နံ႔သာေတြမစံုဘူး၊  အနံ႔ေပါင္းစံုသြားရင္ စားလို႔သိပ္မေကာင္းဘူး။ ျမန္မာ ၾကက္ကင္အရသာေလးကုိ တန္ဒိုရီ စပိုက္စ္ ေလးနဲနဲသံုးထားတဲ့သေဘာပါဘဲ။
ၾကက္ေပါင္ ၅ ေခ်ာင္း - ကင္ပီး ၁ ေခ်ာင္းကို (၃)ပိုင္းပိုင္းရင္အပိုင္း ၃၀ ရပါတယ္။
ၾကက္ေပါင္ကို အေရခြံဆုတ္၊ အဆီေတြဖယ္ထုတ္ပီးသားကို
ခြက္တစ္ခြက္ထဲမွာ...
ဒိန္ခ်ဥ္
ဆား
ဆီ (၂)ဇြန္း
တန္ဒိုရီမဆလာမႈန္႕
နံနံေစ့
အေရာင္တင္ငရုတ္မႈန္႕ (ငရုတ္သီးအစိမ္းကိုေထာင္းထည့္ပါတယ္) စပ္တယ္
ငရုတ္ေကာင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႕ ဂ်င္းေထာင္း
အားလံုးေရာေမႊပီး ၾကက္သားနဲ႔ႏွပ္ထားပါတယ္။  ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေငြေရာင္စကၠဴဖုန္းပီး ညသိပ္ထားလိုက္တာပါ။ ကင္ခါနီးဆိုရင္ ထုတ္ပီး အေပၚယံမွာ ငရုတ္မႈန္႕နဲ႔ဆီနဲ႕ေရာေမႊထားတာကိုထပ္သုတ္ပီးကင္လိုက္ရံုပါဘဲ။   oven ထဲထည့္ကင္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကင္မယ့္ ေရက ်ေအာင္ေအာက္ကအေပါက္ေလးေဖာက္ပီး ဗန္းခံထားေပးပါ။  ဘာဘီက ်ဴးစဆိုင္ open flame ဆိုရင္ေတာ့ ကင္မယ့္စင္ေပၚတန္းတင္လိုက္ရံု ပါဘဲ။

အျပင္ဆင္တြက္ကေတာ့ လတ္ဆတ္နဲ႔ ေဂၚဖီရယ္၊ ၾကက္သြန္နီဥၾကီး (အျဖဴမိ်ဳး) ရယ္ နံနံပင္ေလးရယ္အုပ္လိုက္ရင္ ေမႊးၾကိဳင္ပီး စားလို႔အရမး္ေကာင္းတဲ တန္ဒိုရီ ၾကက္ကင္ေလးရပါပီ။

0 Comments:

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger