Skip to main content

ကင္ဆာ ႏွင့္ ဒူးရင္းၾသဇာ

ကၽြန္မတုိ႔ရံုးႏွစ္ပတ္လည္အစည္းေ၀းအတြက္ ႏိုင္ငံအသီးသီးကတက္ေရာက္လာတဲ့ ကုိယ္စားလွယ္ေတြ ထဲမွာ တစ္ေယာက္ကၽြန္မေတြ႔ေတာ့ ေတာ္ေတာ္အံ့အားသင့္သြားတယ္။ ဒီႏွစ္စမွာဘဲ ေဆးစစ္တဲ့အခါ ကင္ဆာလို႔အေျဖထြက္ပီးကၽြန္မတို႔တစ္ေတြစိတ္မေကာင္းျဖစ္ေနခဲ့တာပါ။ အခုျပန္ေတြ႔ေတာ့ လန္းဆန္းက်မ္းမာတက္ၾကြေနေတာ့ စကားစျမည္ေျပာရင္းနဲ႔ ေဆးနည္းေလးတစ္ခုရလာတာကို ေ၀မွ်ျခင္လို႔ပါ။

အခုတစ္ေလာ ကင္ဆာ ဆုိတာနဲ႔ လူေတြကလန္႔ေနၾကပါပီ။ ခီမိုသြင္းရတာနဲ႔ မိသားစု၀င္ေတြစိတ္ပင္ပန္းၾကတာနဲ႔ ရုတ္တရက္ ေသဆံုးသြားတာ နဲ႔ ဒါေၾကာင့္ ကၽြန္မတို႔ရံုးက အန္တီဆိုရင္ သူ႔ကင္ဆာျဖစ္တာသူမ်ားကိုမသိေစခ်င္ဘူး၊ သူမ်ားေတြသူ႔ကိုေသလူလို႔ ၾကည့္ေနတဲ့အၾကည့္ေတြမခံႏိုင္ဘူးဆိုပီးရင္ဖြင့္ရွာပါတယ္။ ကၽြန္မ ရဲ႔ အခ်စ္ဆံုး ၾကီးၾကီး လဲ ကင္ဆာနဲ႔ဆံုးသြားသလို အမလိုခင္မင္ပီးခ်စ္ရတဲ့ ေရွ႔ေနမမ တစ္ေယာက္လဲ ကင္ဆာနဲ႔ ဘ၀ဆံုးသြားရရွာပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ကၽြန္မတို႔မိသားစုနဲ႔ ႏွစ္အိမ္တစ္အိမ္လိုျဖစ္ေနတဲ့ မိုးေကာင္းက အန္တီနဲ႔အန္ကယ္လဲ ကင္ဆာနဲ႔ဘဲဆံုးပါးသြားၾကတယ္။ အရင္ကေတာ့ ပန္းခါး ဆိုတာအရမ္းကုိ နာမည္ၾကီးတယ္။ ပန္းပင္အေျခာက္ေလးေတြကိုေရေႏြးၾကမ္းလိုလုပ္ေသာက္ရတာပါ၊ အရမ္းကိုခါးေတာ့ ကၽြန္မေတာင္စမ္းေသာက္ၾကည့္ပီးတြန္႔သြားတာနဲ႔ မေသာက္ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။ ခီမိုသြင္းထားတဲ့လူနာေတြဆို ခံတြင္းထဲဘာထည့္ထည့္အရသာမရွိေတာ့ဘူး။ အရမ္းလဲသနားဖို႔ေကာင္းပါတယ္။ 
ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေနသူမ်ားအတြက္သတင္းေကာင္းပါ။
အရသာလဲမဆိုးတဲ့ဘဘာ၀အသီးပင္ရဲ႔အရြက္ကုိျပဳတ္ေသာက္ရံုတင္နဲ႔ ကင္ဆာေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းသက္ သာေစတာ ကၽြန္မမ်က္စိေရွ႔မွာတင္ ၄ ေယာက္ေလာက္ေတြ႕ခဲ့လို႔ ရဲရဲၾကီးမွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။
ေဆးပညာအေၾကာင္းအစံုလင္နားမလည္ေပမယ့္ ခီမိုသြင္းတာ ကင္ဆာ cell အေကာင္းေရာအဆိုးပါသတ္ပစ္ တာျဖစ္ပီး ဒီဒူးရင္းၾသဇာအရြက္ျပဳတ္ရည္ရဲ႕ အာနိသင္ကေတာ့ ကင္ဆာ ဆဲလ္ ခ်ည္းသတ္သတ္ကိုသာ သတ္ပစ္တယ္လို႔ ရွင္းျပပါတယ္။
ကၽြန္မညီမေလးေက်ာင္းက ပေရာ္ဖက္ဆာကေတာ့ လူတိုင္းေတာ့ ေပ်ာက္ႏိုင္မွာမဟုတ္ဘူး၊ တစ္ေယာက္နဲ႔ တစ္ေယာက္ ကင္ဆာျဖစ္ပံုအမ်ိဳးစားျခင္းမတူသလို ခႏၱာကိုယ္က တုံ႕ျပန္ပံုျခင္းလဲမတူႏိုင္ပါဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မအၾကံေပးျခင္တာကေတာ့ အနည္းနဲ႔အမ်ား ေပ်ာက္သြားသည္ျဖစ္ေစ သက္သာသြားသည္ျဖစ္ေစ အႏၱရယ္မရွိတာမို႔ စမ္းေသာက္ၾကည့္ၾကဖို႔တိုက္တြန္းပါရေစ။ ကိုယ္နဲ႔သိတဲ့ မိတ္ေဆြ သူငယ္ခ်င္း ေဆြမ်ိဳးသားျခင္းမ်ားမွာလဲ ကင္ဆာေရာဂါရွိတဲ့သူမ်ားရွိရင္ ထပ္ဆင့္ ေ၀ဌေပးၾကပါ ေနာ္။ ကင္ဆာဆဲလ္ ေတြ စစ္တဲ့အခါတိုးတက္မႈရွိမရွိကို သိလာပါလိမ့္မယ္ေနာ္။


ဒူးရင္းၾသဇာလို႔ ျမန္မာျပည္မွာေခၚတဲ့အသီးကုိ သိၾကမယ္ထင္ပါတယ္ေနာ္။
အဲဒီအသီးပင္ရဲ႔အရြက္ ကိုျပဳပ္ေသာက္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေဆးနည္းကေတာ့
အရြက္ (၂၀) ရြက္ ကို ေရ ၆-၈ ခြက္ထည့္ပီး မီးေအးေအးနဲ႔ (၂) နာရီၾကာေအာင္တည္ရပါမယ္။
တစ္ရက္ကို (၃) ခါ ႏွစ္ခြက္စီ ေသာက္ပါ
(၅)ရက္ေသာက္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
လိုအပ္ရင္  ဆက္ေသာက္သြားလို႔ရပါတယ္။ အသီးလဲၾကိဳက္တတ္ရင္ရန္ဖန္ရံခါစားေပးပါ။

ကင္ဆာေရာဂါရွိသူမ်ား၊ အသိမိတ္ေဆြအမ်ိဳးထဲမွ ေရာဂါရွိသူမ်ားကုိ သဘာ၀ေဆးျဖစ္တာေၾကာင့္ ေဘးဥပဒ္မသင့္မွာမို႔ စမ္းၾကည့္ၾကဖို႔ တိုက္တြန္းၾကပါေနာ္။
သက္သာေပ်ာက္ကင္းသြားတယ္ဆိုရင္ ...ကိုယ့္အတြက္အျမတ္ပါဘဲ...

Comments

  1. ဟုတ္တယ္ ကူးကူးေရ။ ဒီအသီးအေၾကာင္းကို email ရဖူးတယ္။ လြန္ခဲ႔တဲ႔ တစ္ပတ္ေလာက္ကပဲ။ တစ္ခါမွေတာ႔မစားဖူးဘူး။

    ReplyDelete
  2. အရြက္ကပိုအာနိသင္ရွိတယ္လို႕ဆိုပါတယ္။ အသီးကေတာ့အေပ်ာ္စား.. း)

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးကို တို႔ရဲ႔ blog list ထဲမွာထည္႔ထားတယ္ေနာ္..ခုနကေၿပာဖို႔ေမ႔သြားလုိ႔

    ReplyDelete
  4. ဟုတ္ Evy ထည့္ပါ.. ရပါတယ္။။ ေပ်ာ္ေတာင္ေပ်ာ္ေသး.. း)

    ReplyDelete
  5. ဒီလို ေဆးဖက္၀င္တယ္ဆိုတာကို အရင္က မသိဘူး .. မွ်ေ၀တာေက်းဇူး .. ဒူးရင္းၾသဇာကိုေတာ့ အနံအရသာၾကိဳက္တာနဲ႔ ေဖ်ာ္ရည္ေတာ့ အျမဲလုပ္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္ :-)

    ReplyDelete
  6. မစႏၵကူးေရ

    အ တယ္လုိ႔ ေျပာရင္ ခံရမလားမသိ
    ဒူးရင္းၾသဇာကုိ ဒီစာေလး ဖတ္ျပီးမွ ၾကားဖူး ျမင္ဖူးတာပါ

    မွ်ေဝေပးလုိ႔ ေက်းဇူးပါ


    ခင္မင္စြာျဖင့္
    သီဟသစ္

    ReplyDelete
  7. သိပ္ေကာင္းတဲ ့မွွ်ေ၀မႈေလးပါ ေက်းဇူးအထူး တင္ပါတယ္ မရွင္းလို ့ေမးခ်င္ပါတယ္ ကူညီျပီး ေျဖျကားေပးပါလား သိခ်င္တာေလးေတြက (၁)ေရ ၆..၈ ခြက္ဆိုရာမွာ လီတာဒါမွမဟုတ္ စီစီနဲ ့ေျပာေပးပါလားခင္ဗ်ာ (၂)တရက္၃ခါ ၂ခြက္ေသာက္မွာလည္း ဘယ္အရြယ္ခြက္လဲဆိုတာသိခ်င္တာပါ ေက်းဇူးလဲတင္တယ္ အားလဲနာတယ္ က်ေနာ ့အတြက္ေတာ ့ဟုတ္ပါဘူး မိတ္ေဆြ တေယာက္အတြက္ပါ သူ ့ခမ်ာေဆးေတြ ေသာက္ရလြန္းလို ့ ေခါင္းမွာဆံပင္ေတာင္လံုးလံုးမရွိေတာ ့ဘဲ သူ နဲ ့ေတြ ့တဲ ့အခါ သူဟာအျမဲ ပူေဆြး ေသာကေရာက္ေနတာေတြ ့ရတယ္ ဒါေျကာင္ ့သူ ့ကိုဒီသတင္းေလးလက္ဆင္ ့ ကမ္းေပးခ်င္တာပါ ခင္မင္မႈမ်ားစြာျဖင္ ့ သုေျဒၷ ဒီေကာမန္ ့ထဲကေနျပန္လည္ေျဖျကားေပးပါခင္ဗ်ာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  8. ဟုတ္.. အတိုင္းတာက ၆-၈ ခြက္က 240 ml ပါ။ အရမ္းအတိက်ၾကီးမလိုပါဘူး။ အဓိက မီးေအးေအးနဲ႔ အာနိသင္က်ေအာင္က်ိဳထားတာကို သင့္ေတာ္တဲ့ခြက္ေလးနဲ႔ ႏွစ္ခြက္ထည့္ေသာက္ဖို႔ပါ။

    ReplyDelete
  9. မဂၤလာပါ မစႏၵကူး ေရ .. ဦးသုေျႏၵေျပာျပလို ့ ဒီပို ့စ္ေလးကို လာဖတ္ပါတယ္ ။
    သိခ်င္တာေလးေတြ ရွိပါေသးတယ္ ။ ေက်းဇူးျပဳျပီး ေျပာျပေပးပါေနာ္ ။
    (၁) ေရပမာဏ ၂၄၀ ဆိုတာက စုစုေပါင္းေရပမာဏလို ့ ဆိုလိုတာပါလား ။
    (၂) ၅ ရက္ဆိုတာက ၅ ရက္ ဆက္တိုက္ ကိုေျပာတာပါလား ။ တကယ္လို ့ ေန ့တိုင္းလိုလို ေသာက္မယ္ဆိုရင္ေရာ .. အာနိသင္ပမာဏထက္ ပိုမ်ားျပီး တခုခုကို ထိခိုက္ေစနုိင္ပါသလား ၊ ဥပမာ ေက်ာက္ကပ္ ..
    (၃) အကယ္၍ အရြက္ကို လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မရနုိင္ဘူး ဆိုလွ်င္ေရာ .. အေျခာက္ခံထားတဲ ့ အရြက္ကို အသံုးျပဳနိုင္ပါသလား ။

    ေက်းဇူးတင္စြာျဖင့္
    ကိကိ ။

    ReplyDelete
  10. ကူးကူးေရ...မႀကိီးမရွင္းလို႔ပါေနာ္
    ၂၄၀mlx၆...၈ခြက္လား
    အရြက္ေျခာက္ဆိုရင္ေရာ
    ေသာက္လို႔ရလား
    ဒီမွာအရြက္ေတြေျခာက္ကုန္လို႔

    ReplyDelete
  11. ဟုတ္ကဲ။ ေသာက္တဲ့သူေတြျပန္ေမးေနရလို႔ေျဖတာၾကာ သြားပါတယ္။
    သူတို႔ က ေရေသာက္တဲ့ခြက္လို႔ေခၚေျပာပါတယ္။အရမ္းအတိ က်ၾကီးခ်ိန္ဖို႔မလိုပါဘူးတဲ့.. kfc တို႔ mcdoc တို႔က medium ခြက္ဆိုဒ္ေလာက္ပါ။
    ဟုတ္ကဲ့ (၅)ရက္ဆက္တိုက္ေသာက္ခိုင္းတာပါ။
    240ml ၆ ခြက္ (သုိ႔) ၈ ခြက္ ထည့္ၾကိဳပါ။
    မီးေအးေအးနဲ႔ (၂) နာရီတည္ပါ
    ပီးရင္ ေသာက္ပါ တဲ့။

    ReplyDelete
  12. ဟုတ္ကဲ။ ေသာက္တဲ့သူေတြျပန္ေမးေနရလို႔ေျဖတာၾကာ သြားပါတယ္။
    သူတို႔ က ေရေသာက္တဲ့ခြက္လို႔ေခၚေျပာပါတယ္။အရမ္းအတိ က်ၾကီးခ်ိန္ဖို႔မလိုပါဘူးတဲ့.. kfc တို႔ mcdoc တို႔က medium ခြက္ဆိုဒ္ေလာက္ပါ။
    ဟုတ္ကဲ့ (၅)ရက္ဆက္တိုက္ေသာက္ခိုင္းတာပါ။
    240ml ၆ ခြက္ (သုိ႔) ၈ ခြက္ ထည့္ၾကိဳပါ။
    မီးေအးေအးနဲ႔ (၂) နာရီတည္ပါ
    ပီးရင္ ေသာက္ပါ တဲ့။
    အရြက္စိမ္းက ပိုအာနိသင္ရွိတယ္ေျပာပါတယ္။

    ReplyDelete
  13. မစႏၵကူးေရ

    မွ်ေ၀တာ ေက်းဇူးပါ
    သူငယ္ခ်င္း ကင္ဆာေ၀ဒနာရွင္ ႏိုင္ငံျခားသားကို ဒီေဆးနည္းေျပာျပခ်င္လို႔ပါ
    မကူး တို႔ရံးက အသိဆိုတာ ကေကာ ႏိုင္ငံျခားသားလား ဟင္.. ဘယ္ကရတဲ့ေဆးနညး္လဲဟင္
    မီးေအးေအး ဆိုေတာ့ ဘယ္ေလာက္ temperature ေလာက္ မွန္းေျပာရမလဲ ေမးေပးပါေနာ္
    ေက်းဇူးပါေနာ္

    ReplyDelete
  14. ကူးကူးေရ
    အစ္မကကီမို၁၂ႀကိမ္ယူၿပီးသြားၿပီ။ကူးကူးရဲ႕နည္းအတိုင္းဒူးရင္းၾသဇာကိုေသာက္ေနတယ္။
    ၅ရက္ေက်ာ္ရင္ေရာဆက္ေသာက္ဖို႕လိုလားသိခ်င္လို႕ပါ။
    ကူးကူးရဲ႕မိတ္ေဆြကဘာကင္ဆာျဖစ္တာလဲဟင္အစ္မကအဆုပ္မွာျဖစ္ေနတာ။
    မ်ွေဝေပးတာေက်းဇူးပါညီမေရ။

    ReplyDelete
  15. ကူးရံုးကအသိက ႏိုင္ငံျခားသားေတြပါ။ ျမန္မာဆို ကူးတစ္ေယာက္ဘဲရွိတယ္။ တစ္ေယာက္က အစာအိမ္ကင္ဆာတဲ့၊ ေနာက္တစ္ေယာက္ကေတာ့ ဘာကင္ဆာလဲမေမးမိဘူး။
    ကူးေရးထားသလို လူတစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္မတူတဲ့အတြက္ အာနိသင္သက္ေရာက္ပံုျခင္းကြဲႏိုင္ပါတယ္။
    ကင္ဆာေ၀ဒနာရွင္မ်ားအားလံုးသက္သာ က်မ္းမာႏိုင္ပါေစ။

    ReplyDelete
  16. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ မစႏၵၵကူေရ။ ေဆးက်ဳိတယ့္အခါထည့္ရမယ့္ေရခြက္က ဘယ္ေလာက္ဆံ႔တယ့္ခြက္နဲ႔းးလဲ။တစ္ေန႔စာ တစ္ေန႔က်ဳိရမွာလားဆိုတာေလးေျပာေပးပါ

    ReplyDelete
  17. ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ မစႏၵၵကူေရ။ ေဆးက်ဳိတယ့္အခါထည့္ရမယ့္ေရခြက္က ဘယ္ေလာက္ဆံ႔တယ့္ခြက္နဲ႔းးလဲ။တစ္ေန႔စာ တစ္ေန႔က်ဳိရမွာလားဆိုတာေလးေျပာေပးပါ

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ