Pages

Wednesday, October 13, 2010

အသားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ ႏွင့္ တံုမ္ယမ္း

ခ်စ္သူဆီက ရထားတဲ့ recipe ခိုးတင္တာ ပါ။ သူက ကၽြန္မကိုအတန္တန္သတိေပးပါတယ္၊ ဘေလာ့ေပၚမတင္ ပါနဲ႔ တဲ့။ 
အရင္အပတ္ေတြက ဖလူး.. ဖလူး.. ေၾကာင့္ ဖ်ားေနတာ.. ထမင္းလဲမခ်က္ဘူး၊ အစာလဲမယ္မယ္ရရမစား ဘူး။ ဒါနဲ႔ ခံတြင္းပ်က္တယ္လို႔ ေျပာမိတာေၾကာင့္ ခ်စ္သူက အဲဒါေလးလုပ္စားပါလားေျပာတယ္။  ဘယ္လို  ခ်က္ရမလဲဆိုတာလဲအေသးစိပ္ေျပာျပပါတယ္။ အမွန္ကေတာ့ ျမန္မာေတြ potluck လုပ္ရင္ယူသြားမလုိ႔ ပါ။ ဒါေပမယ့္လည္း ရုတ္တရက္စားခ်င္၀ါးခ်င္စိတ္ျပန္ေပါက္လာေတာ့ လုပ္ျဖစ္သြားတယ္၊ ဘေလာ့ေပၚမတင္နဲ႔ ေျပာေပမယ့္ ကိုယ္လုပ္ၾကည့္ျပီးေတာ့အရသာက အရမ္းကုိေကာင္းလြန္းေတာ့ မေနႏိုင္မထုိင္ႏိုင္ ကြန္ယက္ ေပၚက သူငယ္ခ်င္းေတြလဲ ၾကိဳက္ရင္ လုပ္ၾကည့္လို႔ရေအာင္ တင္လိုက္ပါတယ္။

  • အမဲသား (သို႔) ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအသားႏုႏု... 
  • အာလူး တစ္လံုး
  • ၾကက္သြန္နီ အျဖဴဥၾကီး (၁) လံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆မႊာ
  • ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္
  • စပါးလင္ (၂)ေခ်ာင္း
  • ဇီယာ အနည္းငယ္
  • နံနံေစ့ အနည္းငယ္
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ (၃)ရြက္
  • ဒိန္ခ်ဥ္ (သို႔) ဒိန္ခဲ (full cream yogurt)






 photo credited to




 အသားကုိ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။  ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဇီယာ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္၊ နံနံေစ့၊ ဂ်င္း ႏွင့္ စပါးလင္ ညက္ေအာင္ၾကိတ္ပါ။  အသား မ်ားကုိ ေရစစ္ျပီး ၾကိတ္ထားေသာအစာမ်ားႏွင္ထည့္နယ္ပါ၊ ဒိန္ခ်ဥ္ ပ်စ္ပ်စ္ထမင္းစားဇြန္းႏွစ္ဇြန္း ထည့္ပါ၊ အသားမ်ားႏွံ႕စပ္ေအာင္နယ္ေပးပါ၊ အာလူးကိုခပ္ထူထူေလး လွီးျပီး အတူေရာနယ္ပါ။
oven ကို အပူေပးထားပါ။  နယ္ထားေသာ အသားမ်ားကုိ ဆား ႏွင့္ ဆီထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ထပ္ နယ္ျပီး ဖုတ္မည့္ ခြက္ေလးထဲသို႔ အာလူးမ်ားအရင္စီထည့္ပါ၊ ျပီးမွ အသားလႊာမ်ားတစ္ဆင့္ခ်င္းထပ္ထည့္ပါ။  (အသားမွစိ္္မ့္လာေသာအရည္မ်ားအာလူးထဲစိမ့္၀င္သြားျပီးက်က္လွ်င္ အင္မတန္အရသာရွိပါသည္)။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပီဆိုရင္ေတာ့ မီး 165 ဒီဂရီ ႏွင့္ မိနစ္ ၃၀ ၾကာေအာင္ ႏွပ္ျပီးဖုတ္ထားလိုက္ပါ။  ဖုတ္မည့္ခြက္ေလးအေပၚမွာ ေငြစကၠဴအုပ္ထားပါ။ (ပိုအႏူးျမန္ပါသည္)။
ျပီးရင္ေတာ့ ဖြင့္ၾကည့္ျပီး မဆလာေလးနဲနဲထပ္ျဖဴးျပီးရင္ေတာ့ အရမ္းကိုႏူးစိမ့္ျပီး လွ်ာေပၚတင္ အရည္ေပ်ာ္ ေလာက္တဲ့ အရသာမ်ိဳးနဲ႔ အမဲသားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္တစ္ခြက္ရပါျပီ။

အဲဒါနဲ႔တြဲစားဖို႔ေတာ့ မရိုးႏိုင္တဲ့ တုမ္ယမ္းပါ။  ဒီေန႔မႈိေလးေတြ ၀ယ္လို႔ရလာလို႔ မႈိတုမ္ယမ္းစပ္စပ္ေလး ခ်က္ ပါတယ္။
  • တုမ္ယမ္း အႏွစ္ တစ္ဇြန္း
  • ငရုတ္သီးေတာင့္
  • ဂ်င္း
  • ၾကက္သြန္ ျဖဴ
  • ၾကက္သြန္နီ
  • စပါးလင္
  • မႈိ
  • Knorr ၾကက္သားခဲ (သုိ႔) ပုဇြန္ခဲ 
ဟင္းခ်ိဳက ခ်က္ရလြယ္ျပီး ကၽြန္မနဲ႔ခ်စ္သူအႏွစ္သက္ဆံုး အစာမို႔ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္လုပ္စားျဖစ္တယ္။ သူ႔ကို ေတာ့မေကၽြးရဲပါဘူး၊ သူက ကၽြန္မထက္ ခ်က္တာပိုေတာ္တာမို႔ ေ၀ဖန္ခံရမွာ က်ိန္းေသတယ္။ အဲေတာ့ ကိုယ္ လုပ္ကိုယ္စား...
ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူရင္ အကုန္ ထည့္၊  ေနာက္ဆံုးမွ မႈိေတြထည့္..အေပါ့ငံျမည္းျပီး စားလို႔ရျပီ။

14 Comments:

baby taster said...

အမဲသားဒိန္ခ်ဥ္ႏွပ္ၾကိဳက္တယ္။
အိႏၵိယန္းေတြေတာ့ ဒန္သူရီ လို႔ေခၚတယ္ထင္တာပဲ
သူတို႔က ၾကက္သားနဲ႔လုပ္စားတာမ်ားတယ္။
တုမ့္ယမ္းလည္းၾကိဳက္တယ္။

စႏၵကူး said...

ဟုတ္တယ္.. အိႏၵိယဆိုင္ေတြက ေတာ့ spice ပိုစံုလိမ့္မယ္။ ဒါေပမယ့္ သူတို႔က ၾကက္သားနဲ႔လုပ္တာမ်ားတယ္။ ျပီးေတာ့ မီးေပါင္းဖိုထဲ ထည့္ဖုတ္တာ။ထင္တာဘဲ။ တစ္ခါမွေတာ့ မစားဖူးဘူး။ ကုလားဆိုင္ေရာက္ရင္ ပဲသီးစံုနဲ႔တင္ေက်နပ္ေနျပီ။

Evy said...

sar chin sa yar lay par lar ku ku yae.

Anonymous said...

look so yuumy....
(reader)

Anonymous said...

look so yummy .........(reader)

subuueain said...

စားခ်င္တယ္ေတာ္ ေကာင္းလိုက္တာ

Mon Petit Avatar said...

Thanks for sharing, I love to eat tandoori chicken, vegetables curry, etc, too.

Anonymous said...

ေကာင္းတယ္ ကူးကူးေရ...အသားလုပ္စားဦးမယ္ အဆာပလာေတြလည္း႐ိွတယ္ အေတာ္ပဲ

စူးႏြယ္ေလး

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

အမဲသားေတာ႕ မစားဘူး ကူးေရ
၀က္သားႏုႏုေလးနဲ႕လုပ္ရင္ စားေကာင္းမယ္ေနာ္
စိတ္၀င္စားတယ္
လုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္
ေက်းဇူး

မိုးေငြ႔...... said...

စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ ကူူးကူးေရ...လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္...

ခင္တဲ႔
မိုးေငြ႔

rose of sharon said...

စားခ်င္စရာေလး... စမ္းခ်က္ၾကည္႔ဦးမယ္ ခေလးေတြလဲၾကိဳက္မွာ

ေဆာင္း said...

နနြင္း (ဆနြင္း) ပါတယ္ ထင္တယ္ေနာ္ ၀ါ၀ါ၀င္း၀င္းေလး

စႏၵကူး said...

ဆႏြင္းပါတယ္ ေဆာင္း..
ဘာခ်က္ခ်က္ဆႏြင္းထည့္တယ္။
အသားေရလွတယ္တဲ့.. ဟီးး

Anonymous said...

Greetings Folks

I Found This great resource on [url=http://www.milesgershon.com][b]Contemporary Wall Units[/b][/url]
Hope you enjoy going over it as much as I did.

Cheers

Levon

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

 
Powered by Blogger