Skip to main content

ခရမ္းသီး ေျပာင္းဖူးေစ့အစာသြပ္

ေခါင္းစဥ္ေတြ႔ေတာ့ စိတ္ေနာက္သြားသလား။  အရင္ကဇတ္လမ္းဘဲျပန္ခင္းရမွာ၊ vege potluck အလွည့္က်တိုင္း ေခါင္းေျခာက္ေအာင္စဥ္းစားရတယ္။ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ...ဘယ္လိုခ်က္ရင္အရသာရွိမလဲနဲ႔...
ဒီအပတ္ေတာ့ ေမြးေန႔မွာ ပန္းလွဴဖို႔ ပန္းသြား၀ယ္ရင္းနဲ႔ farm မွာ ေျပာင္းဖူးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔လို႔ ၀ယ္လာ ခဲ့တယ္။ အမွန္ကျပဳတ္စားမလို႔ပါ။ potluck အတြက္ ဘာမွစဥ္းစားမရတဲ့အဆံုး ခရမ္းသီးေတြ၀ယ္လာလာတာ။  အစာသြပ္မလို႔စဥ္းစားတာဘဲ၊ ဒါေပမယ့္သြပ္မယ့္အစာသတ္သတ္လြတ္အတြက္ ဘယ္လိုလုပ္မွ အရသာ ေလး က ေလးျပီးစားလို႔ေကာင္းမလဲစဥ္းစားေနရင္းနဲ႔ ေျပာင္းဖူးေတြကိုသြားၾကည့္မိတာနဲ႔ ကဲ.. ဒီလိုဟိုလုိ စပ္လိုက္ ပါတယ္။
သြပ္မယ့္အစာ အတြက္
  1. ေျပာင္းဖူးေစ့ေလးေတြကိုလွီးထုတ္ပါမယ္။
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴနီနဲ႔၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ နဲနဲကို ဆႏြင္း၊ အေရာင္တင္နဲ႔ ဆီခ်က္ေမြးေမြးသတ္ထားပါ။
  3. မႈိခဲ knorr ကို ၄ ပံု ၁ ပံုထည့္ပါ၊ 
  4. ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ အေပါ့ငံျမည္းျပီး၊ ေျပာင္းဖူးေစ့ေလးေတြပါေရာထည့္ပါ။
  5. အက်က္ျမန္တဲ့အတြက္ အေအးခံထားလို႔ရပါျပီ။
ခရမ္းသီးကုိ လက္ႏွစ္ဆစ္အရြယ္ျဖတ္ပီး တစ္ျခမ္းကုိ ေလးစိတ္ထပ္ခြဲထားျပီးေတာ့၊ ေျပာင္းဖူးေစ့ အႏွစ္ကို ႏို႔ခဲ၊ ဒါမွမဟုတ္ ႏြားႏို႔ပ်စ္ပ်စ္နည္းနည္းထည့္ပီးေရာေမႊပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ လွီးထားတဲ့ခရမ္းသီး တစ္ဖက္၊ ခြဲထားတဲ့ေလးစိတ္ျခမ္းထဲကို အႏွစ္ေလးေတြ ဇြန္းေသးေသးနဲ႔ယူပီး သြပ္ထည့္ပါ၊

အားလံုးျပီးသြားရင္ေတာ့.. ဒယ္အိုးက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ေရေႏြး နဲနဲထည့္ပီး ခရမ္းသီးေလးေဒါင္လိုက္ တန္းစီ ထည့္ အဖံုးအုပ္ ျပီးႏွပ္ပါ။  ေရလိုရင္ထပ္ထည့္ပါ၊  က်က္ခါနီးမွ ငရုတ္ေကာင္းေလးျဖဴးေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ပံုလဲမပ်က္တဲ့ ခရမ္းသီး ေျပာင္းဖူးေစ့အစာသြပ္ ႏွပ္ တစ္ခြက္ ရပါျပီ။  ခရမ္းသီးအရသာေရာ၊ ေျပာင္းဖူးေစ့ ခ်ိဳခ်ိဳေလးေတြပါ ေရာခံစားႏိုင္တဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။

Comments

  1. အင္း.......... နဲနဲေတာ့ အလုပ္ရႈပ္သား....

    အားမွ လုပ္စားၾကည့္မယ္....

    ခုေတာ့....... နဲနဲျမည္းသြားတယ္ေနာ္... :D

    (အေမွာင္ထုထဲက အလင္းစက္မ်ား)

    ReplyDelete
  2. ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးေတာ႕
    စားခ်င္စရာေလးရယ္
    စိတ္၀င္စားတယ္ လုပ္စားမယ္..
    စားေကာင္းမွာ ေသခ်ာတယ္..
    ေက်းဇူး စႏၵကူးေရ...

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္စရာေလး.... ဘုန္းႀကီးေက်ာင္းဆြမ္းကပ္တဲ႔ ေန႔က် သက္သက္လြတ္ ပါကပ္တယ္... အဲဒီေန႔က်ရင္ စမ္းလုပ္ႀကည့္ရမယ္။ ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ။

    ေက်းဇူးမမကူး

    ReplyDelete
  4. ေတာ္ပါေပတယ္မိကူးရယ္။udeaneu

    ReplyDelete
  5. အဆန္းေလးပဲ

    ReplyDelete
  6. http://www.mmsexygirls.com/
    http://www.xmyanmarx.org/

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ