Skip to main content

Pain >>aching>>> Excercise!!

ပုခံုးနဲ႔ေနာက္ေၾကာဖက္ေတြမွာ မီးပူထိိုးဆိတ္ေနသလိုနာၾကင္ေနသူမ်ားအတြက္ ေလ့က်င့္ခန္း လုပ္နည္းတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ စာနဲ႔ေရးရတာခက္ေနတာရယ္ေၾကာင့္ model လိုက္ရွာေန တာ။ အခုမွအဆင္ေျပလို႔တင္ေပးလိုက္တယ္။ တစ္ကယ္တမ္းလုပ္ၾကည့္ရင္ အခ်ိန္မၾကာပါဘူး။ မနက္တစ္ခါ၊ ေန႔လည္တစ္ခါ၊ ညဖက္တစ္ခါ ပံုမွန္ေလးလုပ္ေပးမယ္ဆိုရင္ နာၾကင္တဲ့ေ၀းနာ ေတြအေတာ့္ကိုသက္သာသြားမွာပါ။  ေလ့က်င့္ခန္းမလုပ္ခင္ နာၾကင္ေနတဲ့ ေနရာကို ေရေႏြးအိတ္ နဲ႔ (၁၅) မိနစ္ေလာက္အပူေပးဖို႔လဲအေရးၾကီးပါတယ္။  ဒီတိုင္းအစိမ္းသတ္သတ္ လုပ္မယ္ဆိုရင္ၾကြက္သားေတြ မာေနပီး ပိုဆိုးလာႏိုင္ပါတယ္တဲ့။
ကၽြန္မကိုေတာ့ ဆရာ၀န္က ဘယ္ဖက္တစ္ျခမ္းေသြးစီးဆင္းတာ မမွန္ဘူးေျပာပါတယ္။  ၾကြက္သားေတြနဲ႔ အေၾကာေတြ ထိုင္းေနတဲ့ပံုမ်ိဳးပါ။  အရမ္းကိုက္တယ္၊ ေအးတဲ့အခ်ိန္ဆို ပိုဆိုးတယ္။ အေလးနဲနဲမရင္လဲကိုက္ခဲေနတာမ်ိဳးပါ။
ကဲေလ့က်င့္ခန္းေလးစရေအာင္။

ခံုေပၚတြင္မတ္မတ္ထိုင္ျပီး၊ ညာဖက္လက္ဖ၀ါးကို ေပါင္ေအာက္သို႔ထည့္ျပီး ဘယ္ဖက္လက္ျဖင့္ ေခါင္းကိုဖိခ်ပါ။ (၁-၁၀) ထိေရတြက္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေခါင္းကိုလႊတ္ျပီး တည့္တည့္ ခဏျပန္ထားပါ။ ျပန္ဖိခ်ပါ၊ (၁-၁၀) ထိေရတြက္ပါ။ စုစုေပါင္း (၅) ၾကိမ္၊ အၾကိမ္ (၅၀) တစ္ခါဖိခ်လွ်င္ (၁၀) ထိျဖစ္သည္။ ညာဖက္လက္မွေတာင့္ခံထားပါ။
ျပီးလွ်င္ တစ္ဖက္သို႔ေျပာင္း ေခါင္းကို ဆြဲျပီးဖိခ်ပါ၊ အၾကိမ္ (၅) ၾကိမ္၊ တစ္ၾကိမ္လွ်င္ ၁ မွ ၁၀ ထိေရတြက္ပါ။
ပုခံုး တစ္ဖက္တည္းသာ နာက်င္ေနသူမ်ားအတြက္ ဆန္႔က်င္ဖက္ တစ္ဖက္သို႔သာ ဖိခ်ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။  ဥပမာ ကၽြန္မဆိုရင္ ဘယ္ဘက္ဘဲ နာေနတဲ့အတြက္ ေခါင္းကို ညာဖက္ကို ဖိခ် ရပါတယ္။












လက္ႏွစ္ဖက္ကိုတန္းတန္းဆန္႔ထုတ္ပါ။













လက္ဖ၀ါးကိုအေပၚသို႔ ဆြဲတင္ပါ။













လက္ႏွစ္ေခ်ာင္းအေပၚသို႔ေျမာက္ပါ။













လက္ႏွစ္ေခ်ာင္းကို ေဘးသို႔ခြဲထုတ္ပါ။










အေပၚသို႔ဆက္ဆြဲတင္ပါ။
 











ရင္ဘတ္နားထိျပန္ခ်ပါ။













လက္တစ္ေတာင္ဆစ္ကို အထဲသို႔ ခ်ိဳးပါ။လက္သီးဆုပ္ပီး လက္သီးကို အထဲသို႔ေကြးပါ။













လက္သီးဆုပ္ကိုအျပင္သို႔လွည့္ထုတ္ပါ။













ေဘးသို႔ေကြးပါ။













မတ္မတ္ထပီး ကိုယ္လံုးကိုေရွ႔သို႔ကိုင္းပါ။လက္ဖ၀ါးမ်ားကိုဆန္႔ထားပါ။













မတ္မတ္ျပန္ထိုင္ပါ။ လက္ဖ၀ါးကိုေပါင္ေပၚတင္ျပီး ေခါင္းကိုေစာင္းပါ။













အလယ္သို႔ျပန္မတ္ပါ။ တစ္ဖက္သို႔ထပ္ေစာင္းပါ။ အလယ္သို႔ျပန္မတ္ ခဏေနရန္မေမ့ပါႏွင့္။













ပံုကဲ့သို႔လက္ေမာင္းတစ္ဖက္ကိုလြဲပါ။ (၁-၅) ထိေရျပီး ေနာက္တစ္ဖက္သိုပေျပာင္းလုပ္ပါ။













credit to model PLK

Comments

  1. ေက်းဇူး မမကူး.. ေမာ္ဒယ္နဲ႔ျပထားတာဆိုေတာ့ လိုက္လုပ္ရတာလည္း လြယ္သြားတယ္..

    ReplyDelete
  2. model ပါငွားၿပီးတင္တာ... စနစ္က်ပါေပ့ဗ်ား. .. ဒါလဲကုသိုလ္ႀကီးတစ္မ်ဳိးပါပဲ... ေ၀ဒနာခံစားရသူေတြ သက္သာရင္ထပ္ပီး ကုသိုလ္ထပ္ရမယ္... ေကာင္းလိုက္ေလ

    ReplyDelete
  3. မကူးကူးေရ
    ေမာ္ဒယ္လ္နဲ.ျပတာ ပံုအတိုင္းလဲလိုက္လုပ္ၾကည္.ပါတယ္။
    ပိုျပီးအထြန္.တက္ ေတာင္းဆိုလို.ရမယ္ဆိုရင္ ဗီဒီယိုကလစ္ပ္ေလးနဲ.ဆိုအရမ္းေကာင္းမွာဘဲ။
    ေတာ္ေတာ္လြန္တဲ.ေတာင္းဆိုမႈမွန္းေတာ.သိပါတယ္။ဒါေပမယ္. က်မလဲ အမလိုဘဲ ဇက္ေၾကာအေနာက္လည္ကုတ္တ၀ိုက္မွာ တင္းေတာင္.ေနတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာျပီမို. အမလိုဘဲေလ.က်င္.ခန္းလုပ္ကိုလုပ္မွရေတာ.မွာပါ။
    အခုေတာ. ပံုအတိုင္းတျဖည္းျဖည္းလုိက္လုပ္ၾကည္.ေနတာ၊
    ကိုယ္.ဟာကိုလုပ္တာေမ.ေမ.သြားမွာေသခ်ာတယ္(ပထမစစလုပ္ခ်င္းအခါေတြမွာ) ။အဲ.ဒါေၾကာင္. ေလ.က်င္.ခန္းလုပ္ခါနီးရင္ အမဘေလာ.ဂ္ကိုဖြင္.ျပီးမွ လုိက္ၾကည္.ျပီးလုပ္ရမွာ း)

    ReplyDelete
  4. ပိုစ့္ကို PDF နဲ႔ သိမ္းထားေလ။ desktop ေပၚတင္ထား ေပါ့။
    ေနာက္လုပ္ေနက်ဆိုရင္ မွတ္မိသြားမွာပါ။
    ကူးေရးေပးထားတဲ့အဆင့္တိုင္းဆက္တိုက္သြားပါ။
    အဆင္ေျပမွာပါ။
    ဒီပံုေတြရေအာင္ ၄ ရက္ေလာက္စိတ္ဆိုးခ်င္ေယာင္ ေဆာင္ပီး ရိုက္ခိုင္းရတာပါ။ ဗီဒီယိုဆို၇င္ တစ္သက္ စိတ္ဆိုးခ်င္ေယာင္ေဆာင္ရမွာ။ အဲဒီေမာ္ဒယ္က ေစ်းၾကီးတယ္ရယ္.. ဟီးးဟီးး

    ReplyDelete
  5. ကူကူးေရ......
    မနက္ကတည္းကလာ ဖတ္တာ
    အခုမွ မန္႔ရတယ္ ကိုယ့္ကြန္ေဖာက္ေနလို႔
    ေမာ္ဒယ္လ္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေစ်းၾကီးမွာ
    ေနာ္ :) ေတာင့္တင္းေနတာပဲ ေဘာ္ဒီေလ :)

    ReplyDelete
  6. မွ်ေ၀တဲ့အတြက္ ..ေက်းဇူးပါေနာ္..

    ခင္မင္စြာျဖင့္

    ReplyDelete
  7. ပံုေလးေတြကိုႀကည္႔ၿပီး ေလ႔က်င္႔ခန္းလုပ္ႀကည္႕သြားတယ္ ကူးေရ..

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ